دانشگاههای تهران، علامه طباطبایی و فردوسی مشهد در ترم اول تحصیلی دانشجویان، با برگزاری نشستهای تخصصی و حلقههای مطالعاتی اندیشه و روش عملی امام موسی صدر را بررسی کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در پاییز ۱۳۹۶ نشستهای دانشجویی متعددی درباره منظومه فکری و سیره امام موسی صدر برگزار شد که کتابهای «سفر شهادت»، «هفت روایت خصوصی از زندگی سیدموسی صدر» و «ادیان در خدمت انسان» مورد مطالعه و بررسی دانشجویان قرار گرفت.
روش امام صدر در ساخت جامعه لبنان، برگرفته از آموزههای اسلام و دانش روز است. روشی که کارآمدی خود را برای اعتلای جامعه لبنان و به خصوص محرومان نشان داد. بنابراین میتوان از آن روش و برنامهها برای ساخت و اعتلای دیگر جوامع نیز بهره برد.
نخستین قدم در بهره بردن از روشها و اندیشه امام موسی صدر، برای ساخت جامعه امروز ایران، تحلیل و بررسی آن روشها در دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی است. اتفاقی که در چند سال اخیر در این مراکز آغاز شده و نشستهای تخصصی، دانشجویی و همچنین حلقههای مطالعاتی آثار امام موسی صدر به خصوص برای جوانان و دانشجویان برگزار میشود.
حلقههای مطالعاتی و بررسی آثار منتشر شده از امام موسی صدر
دانشجویان دانشگاه تهران در پاییز امسال شاهد برگزاری حلقه مطالعاتی با نام «امامی که نشناختیم» به همت انجمن اسلامی دانشکده حقوق و علوم سیاسی بودند. در این حلقه که در روزهای 17 و 24 مهر در دانشگاه تهران برگزار شد، دانشجویان به مطالعه کتاب «سفر شهادت، گفتارهای امام موسی صدر درباره عاشورا» پرداختند و از نکات تکمیلی مترجم این کتاب مهدی فرخیان بهره بردند.
خانه شهریاران جوان نیز که در این سالها سعی کرده تا با انجام نشستهای تخصصی و حلقههای مطالعاتی علمی به آشنایی جوانان در حیطه اداره شهر و تلاش برای ارتقاء و توانمندسازی آنان در زمینه انجام فعالیتهای داوطلبانه در شهر تهران بپردازد، از پاییز امسال به برگزاری سلسله نشستهای «آشنایی با منش و بینش امام موسی صدر» اقدام کرد.
این نشستها از چهارم مهرماه آغاز شد و در ۹ نشست برگزار شده، کتاب «سفر شهادت» و کتاب صوتی «هفت روایت خصوصی از زندگی سید موسی صدر» مطالعه و بررسی شدند. شرکت کنندگان در این نشستها برای انجام گفتوگو و تبادل نظر به مطالعه آثار امام موسی صدر در موضوع مطرح شده پرداختند.
موضوعات بررسی شده در این سلسله نشستها به این شرح است: «نهضت حسینی از منظر امام موسی صدر» از جلسه اول تا سوم، «ویژگیهای ممتاز امام موسی صدر از دید شرکت کنندگان» در جلسه چهارم، «بررسی روایت پری خانم از زندگی امام موسی صدر مندرج در کتاب هفت روایت خصوصی» در جلسه پنجم، «تحلیل موضوع خانواده، تعامل و ارتباط: با تکیه بر روایت پروین خلیلی، همسر امام صدر مندرج در کتاب هفت روایت خصوصی» در جلسه ششم، «شرح و بررسی روایت سیده حورا صدر از زندگی امام صدر» در جلسه هفتم، «شخصیت موسی صدر در نقشه ذهنی وحدت تضادها» در جلسه هشتم و «سوالاتی پیرامون امام موسی صدر برای رسیدن به راه اجرایی مطلوب برای پروژههای عملیاتی گروه» در جلسه نهم.
نشستهای تخصصی
در فصل پاییز همچنین سه نشست در موضوع اندیشه امام موسی صدر در دانشگاههای علامه طباطبایی، تهران و فردوسی مشهد برگزار شد.
در 14 آذرماه نشست «تربیت از دیدگاه امام موسی صدر» با سخنرانی دکتر غلامرضا ذکیانی و دکتر معصومه عبدلی در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد که تحلیل مباحث تربیتی در این نشست با توجه به سیره و عملکرد امام موسی صدر در لبنان صورت گرفت. (گزارش نشست را
اینجا بخوانید.)
نشست «کرامت ذاتی بشر در اندیشه امام موسی صدر» نیز با سخنرانی دکتر محسن اسماعیلی، عضو حقوقدان شورای نگهبان و عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران بعد از ظهر یکشنبه 26 آذر در سالن آمفی تئاتر دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست ضمن تکیه بر سیره امام موسی صدر خوانش و بررسی دو کتاب «سفر شهادت» و «ادیان در خدمت انسان» نیز مورد تاکید قرار گرفت. (گزارش نشست را
اینجا بخوانید.)
دیگر نشست دانشجویی برگزار شده در پاییز امسال مربوط به 27 آذر و سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا زائری در دانشگاه فردوسی مشهد بود. عنوان این نشست «برای انسان گرد آمدهایم» و موضوع آن «بررسی اندیشه امام موسی صدر در کتاب «ادیان در خدمت انسان» بود. (گزارش نشست را
اینجا بخوانید.)