عضو هیات رئیسه جنبش أمل لبنان در سیویکمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران گفت: ما افتخار میکنیم که مؤسس جنبش امل، امامی متعلق به مکتب وحدت و توحید است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، خلیل حمدان عضو هیات رئیسه جنبش أمل لبنان و از همراهان شهید چمران، یکی از سخنرانان سی و یکمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران بود.
خلیل حمدان در سخنانی در این کنفرانس، با اشاره به تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای حرکت در مسیر وحدت و صلح، بر حرکت رهبران جمهوری اسلامی ایران در مسیر قرآن کریم و سیره پیامبر اسلام(ص) و ائمۀ اطهار تأکید کرد و گفت: ما افتخار میکنیم که مؤسس جنبش ما، یعنی «امل» عالمی ربانی و رهبری متعهد، یعنی امام ربودهشده، امام موسی صدر است که به مکتب وحدت و توحید تعلق دارد.
وی افزود: امام صدر همواره بر اسلام قرآنیِ محمدی ناب تأکید میکرد که راه نجات و رستگاری ما در آن است. امامی که از ما میخواست که با تکیه بر اعتماد به نفس و تکیه بر تواناییهایمان و دوری از هرگونه احساس ضعف و سرشکستگی و بر اساس این قاعدۀ ثابت قرآنی که «ما همه از خداییم و به سوی او بازمیگردیم»، جملهای که جملۀ قوت است و نه برای عزا گرفتن، در تمدن اسلامی گام بگذاریم، با این امید که ما به سوی خدا بازمیگردیم و پروردگارمان یکی است.
حمدان ادامه داد: درباره تمدن بسیار سخن گفتهاند تا آنجا که بعضی مفهوم آن را با مفهوم فرهنگ یکی پنداشتهاند، اما در حقیقت تمدن مفهومی در برابر بدوی بودن نیست، بلکه راهی است برای تعامل با هستی و انسان، از طریق زندگیاش و ارتباطش با خالق این هستی و در اینجاست که در کلام امام موسی صدر سخنان دقیقی را دربارۀ تمدن مییابیم: «ما باید تمدن جدید را در پرتو نتایج آن در سطح انسانی برپا کنیم.» این معیاری دقیق است. پس مسئله فراتر از مسئلهای در حد فکر و اندیشه است، بلکه سوال این است که انسان چه جایگاهی نسبت به آزادیاش و نسبت به کرامتش در عملکرد در قبال هستی دارد.
عضو هیات رئیسه جنبش با اشاره به این نکته که کسی که ظلم میکند، بهرهای از تمدن ندارد، گفت: ظالم ممکن است فردی از افراد باشد یا جمعی از جماعات یا امتی از امتها. همچنین، کسی که به ظلم رضایت میدهد، بهرهای از تمدن ندارد، زیرا منفعل است و نقشی ایفا نمیکند. پس کسی که ظلم میکند انسانیتش را از دست میدهد و مظلومی که در برابر ظالم کاری نمیکند یا چیزی نمیگوید نیز انسانیت خود را با انقیاد خودش از دست داده است.
وی همچنین به بر لزوم وحدت امت اسلام در وضعیت فعلی جهان و منطقه تاکید کرد و ادامه داد: امت ما با تهدیدهای بزرگ و خطرناکی مواجه شده و میتوان گفت که در دریایی از بحرانها شناور است؛ از تروریسم صهیونیستی گرفته تا تروریسم تکفیری تا تروریسم دولتی. به همین دلیل باید در راه مقابله و مقاومت با آنها بر اساس قواعد درست و استوار گام برداریم.
خلیل حمدان با این درآمد و بر این پایه، در ادامۀ سخنانش به تفصیل دربارۀ اوضاع منطقه و راهحلهای مقابله با مشکلات فعلی و پیشِ روی امت اسلامی سخن گفت و در انتهای سخنرانیاش اشاره کرد: درود میفرستم به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر آن و مردم ایران؛ درودی از جانب جنبش امل که امام موسی صدر رهبر آن است و دوش به دوش شهید دکتر مصطفی چمران با آن زندگی کرد، شهیدی که با شناختش از وضعیت جهاد در لبنان، با دشمن صهیونستی جنگید و بعد به ایران عزیز بازگشت تا به شهادت نایل شود، زندگیاش برای خدا بود و مرگش در راه او. درود میفرستم به تمامی برگزارکنندگان این کنفرانس که نقطۀ امیدی است در این زمانۀ ترور و فروپاشی؛ امید به یاری خداوند.