مراسم سی و نهمین سالروز ربودن امام موسی صدر و دو همراهش در شهر دورتموند آلمان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، جنبش أمل این مراسم را با حضور شخصیت های برجسته دینی و سیاسی در شهر دورتموند برگزار کرد.
در این مراسم، علی حسن الخلیل، وزیر دارایی لبنان و مصطفی ادیب، سفیر لبنان در برلین و مصطفی یونس، رئیس دفتر جنبش أمل در اروپا و پدر گابی جعجع، رئیس مرکز مسیحیان مارونی در آلمان و کنسول افتخاری حسن عبدالله و مروان کلاب، کنسول افتخاری در منطقۀ فرانکفورت و موسی فقیه، رئیس دفتر جنبش أمل در منطقۀ غرب آلمان و نمایندگان احزاب لبنانی و گروههای عربی در غرب آلمان و جمعی از مهاجران و اهالی منطقه حضور داشتند.
در ابتدای مراسم سرود ملی آلمان و پس از آن، سرود ملی لبنان و جنبش أمل اجرا شد. پس از آن مصطفی ادیب، سفیر لبنان در سخنانی گفت: نبیه بری، ریاست پارلمان لبنان، میراث امام موسی صدر را با امانت و اخلاص بر دوش کشیده است، همچنانکه از زمان ربودن امام صدر، اندوه میهن را بر دوش گرفته است و همواره تلاش کرده است که شکاف میان شهروندان میهن را پر کند و آنان را به همبستگی برای مصحلت کلی کشور فرا بخواند.
پدر کلّاب نیز در سخنانی گفت: امام صدر امید بزرگ لبنانیان و بشریت و هر انسانی است که به خدا ایمان دارد. زیرا او میداند چگونه با تمامی انسانها، برای خداوند ارتباط برقرار کند؛ همان انسانی که نشانهای از نشانههای خداوند است.
پس از آن، علی حسن الخلیل، وزیر دارایی، به نمایندگی از جنبش أمل سخنرانی کرد و سخن خود را با نقش امام موسی صدر در ترویج فرهنگ وحدت و گفتوگو و گشودگی آغاز کرد. او در ادامه دربارۀ تحولات اخیر امنیتی و سیاسی و خصوصاً دستآوردهای ارتش لبنان و مقاومت سخن گفت. الخلیل اشاره کرد که پیروزی بهدستآمده نتیجۀ همت مردان ارتش و مقاومت و تمامی شهیدانی است که در دفاع از لبنان جان دادند و تأکید کرد که این پیروزی، از آن تمامی لبنانیان است.
وی گفت: ما نباید این پیروزی را با سخنان تفرقهافکنانه و با هر سخنی که ما را از صحنۀ نبرد مشترک تمامی لبنانیان دور میکند، تلخ کنیم؛ جنگی که با تروریسم تکفیری و مسببان آن است، خطری است در کمین تمامی لبنانیان.
الخلیل افزود: ما باید روابط خود را با کشور برادرمان سوریه برای بازگرداندن آوارگان و درمان تمامی مسائل مشترکمان بهبود ببخشیم، خصوصاً مسائلی که در پیوند با مصلحت لبنانیان و زندگی آنهاست. ما از کمکهای دولت آلمان به لبنان و پشتیبانیاش در امور مربوط به حل مشکل آوارگان مطلع و قدردان آن هستیم. کشور آلمان یکی از مهمترین و نخستین دولتهایی بود که به لبنان برای مواجهه با این مسئله کمک مالی کرد.
وزیر دارایی لبنان تأکید کرد: ما با تلاش بینظیر توانستم که خطوط اولیۀ تغییر را در نظام خود ترسیم کنیم و این کار را با همبستگی خود برای تصویب قانونی جدید برای انتخابات پارلمان، بر اساس نسبیت انجام دادیم که جزئیات آن در تاریخ لبنان بیسابقه بوده است.
الخلیل مهاجران لبنانی را به اهمیت مشارکت در این امر، چه از طریق حضور در سفارتخانهها و چه از طریق حضور در لبنان، فراخواند و گفت: بر ماست که به یکدیگر اعتماد کنیم و از خلال مشارکت در ترسیم چهرۀ لبنان و آیندۀ سیاسی آن این اعتماد را تمرین کنیم.
الخلیل در پایان سخنانش تمامی مهاجران را دعوت به احترام به سیستم و قوانین کشورهایی کرد که در آن زندگی میکنند، و این امر را واجبی شرعی و اخلاقی و انسانی دانست و گفت مسئولیت شما این است که از میزبانانتان حمایت و آنها را تکریم کنید و به نظام آنها و قوانینی که روابط شما با دولتها را شکل میدهند، احترام بگذارید.
در این مراسم همچنین گروه کشافة الرسالة الاسلامیة نمایشی را دربارۀ نقش جامع و وحدتبخش امام صدر در میان لبنانیان، اجرا کرد و نشان گرامیداشت «بزرگ سفرای عرب» به سفیر لبنان اهدا شد.