دکتر فیرحی میگوید: «امام صدر میگوید مهمترین وجه دین خدمت اجتماعی است که انجام میدهد و نه وجه کلامی آن. سپس میگوید دین به معنای درستش پیروان خود را منزوی نمیکند و آنان را به رها کردن فعالیت اجتماعی و خدمات عمومی فرا نمیخواند.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، مدتی است که متنی به نام امام موسی صدر در شبکههای مجازی و بین مخاطبان دست به دست میشود که منبع اصلی آن مشخص نشده است.
✅ جملات این متن کوتاه که دست به دست میشود به این شرح است:
«دین درست را از میوهاش باید شناخت،نه از صحبت و کلام بزرگانش. وقتی افراد بی نظم منظم شدند، فقر کم شد، دزدی کم شد، بی اخلاقی کم شد آن وقت میگوییم دین این جامعه درست است.»
این جملات متعلق به سخنرانی حجت الاسلام دکتر داوود فیرحی است که در
شانزدهمین نشست اندیشه و عمل «امام موسی صدر و سبک زندگی مسلمانی در جامعه متکثر»، چهارم آذر ۱۳۹۳ در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر بیان شده است.
✅ دکتر فیرحی در این نشست درباره نگاه امام موسی صدر به دین عنوان میکند:
«ظاهرا امام باید فهمی از دین داشته باشد که کمی با فهم ما متفاوت است. ایشان بحثی دارد که بسیار مهم است. این را در بعضی از محققان دیدهام که میگویند درخت را باید از میوهاش شناخت. ایشان میگوید دین درست را باید از میوهاش شناخت، نه از استدلالهای کلامی. دین صحیح باید به مردم خدمات دهد، راه را نشان دهد. وقتی که دین میوهای داد، مثلا انسانهای بیسواد باسواد شدند، افراد بینظم، با نظم شدند، فقر کم شد، بیاخلاقی کم شد، بداخلاقی حذف شد، آن وقت میگوییم دین این جامعه درست است.
چرا که آدم درست تربیت میکند. حرف امام این است که میگوید احتیاجی به استدلال نداریم، باید دین را در خدمت جامعه بگذاریم و بقیه را رها کنیم. ایشان میگوید مهمترین وجه دین خدمت اجتماعی است که انجام میدهد و نه وجه کلامی آن. سپس میگوید دین به معنای درستش پیروان خود را منزوی نمیکند و آنان را به رها کردن فعالیت اجتماعی و خدمات عمومی فرا نمیخواند. زیرا تقرب به خدا در منطق دین از راه خدمت به خلق است. هدف ما ارتقای سطح زندگی شیعیان ، تحقق آرزوهایشان، تحقق طرحهای شکوفایی و غلبه بر عقب ماندگی است. »