حق شهروندی را در موضوع پیگیری آزادی امام موسی صدر محترم بشمارید.
به گزارش روابط عمومی موسسه امام موسی صدر، علی جعفرآبادی در یادداشتی که در خبرگزاری خبرآنلاین منتشر شده به موضوع حقوق شهروندی از نگاه امام صدر پرداخته است. متن این یادداشت را در ادامه میخوانید.
«امام موسی صدر، رییس مجلس اعلای شیعیان لبنان، قریب به نیم قرن قبل، نامهای خطاب به مسئولان دولت وقت لبنان مینویسد و در آن از «حقوق شهروندی» سخن میگوید.
روزنامه الحیات در 25/9/1969، یادداشت امام صدر را منتشر کرده است. امام صدر گفته بود:
«مجلس اعلای شیعیان، با اطمینان از اینكه مسئولان در مسیر حراست از خاك پاك میهن و رسالتی كه دشواری ادای آن را بر دوش دارند، از هر فرصتی بهرهبرداری و هر طرحی را مطالعه میكنند؛ و با درك "حدود و حقوق شهروندی" كه مسئولان جز با وجود ملتی وظیفهشناس و آگاه، به نتایج مورد انتظارشان نخواهند رسید، همۀ نیروهای فكری و انسانی و مادیاش را در اختیار اولیای امور قرار میدهد و، بهطور ویژه، آمادگی خود را برای تأسیس اردوگاهی ویژۀ آموزش نظامی تحت نظارت فنی مقامات مسئول اعلام میدارد. و خداوند توفیقبخش است. موسی صدر»
از امام صدر آموختم که:
1- با کسی که شانه به بار سنگین اداره کشور سپرده است، باید همدلی کرد.
2- مسئولان از هر فرصتی باید استفاده و بهره برداری و هر طرحی را مطالعه کنند.
3- ما «حدود» و «حقوق» (به نظرم همان حق و تکلیف) شهروندی را درک میکنیم. از حقوقمان پا پس نمیکشیم و بیش از حد نیز پیش نمیآییم.
4- بارهای سنگین جز با همراهی ملت وظیفه شناس و آگاه به مقصد و مقصود نخواهد رسید.
5- ما هویت خود را حفظ میکنیم؛ اما خرجمان را سوا، نه؛ و همه نیروهای فکری و مادیمان را در اختیار اولیای امور قرار میدهیم.
6- حفظ آمادگی نظامی نیز از حقوق شهروندی ماست.
از مسئولان میخواهم در موضوع پیگیری آزادی امام موسی صدر، دست کم، حق شهروندی او را محترم بشمارند. روزهای نبودنش به 14000 رسید. صفرهای این عدد کم شدنی نیست. نگذارید زیاد شود.
................
پی نوشت: متن کامل یادداشت امام موسی صدر در کتاب
«نای و نی» انتشارات موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر منتشر شده است.