محمدحسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه پنجمین نشست
وزیران فرهنگ کشورهای عضو سازمان اسلامی، علمی، آموزشی و فرهنگی (آیسسکو)
وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی با «زوالحمیدی» وزیر فرهنگ و تبلیغات لیبی
دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش روز جمعه ایرنا، وی در این دیدار که در لیبی انجام شد، نقاط اشتراک دو انقلاب لیبی و انقلاب اسلامی ایران و پیوندهای مشترک رابیان کرد و گفت: این پیوند مشترک باعث ممتاز بودن روابط دو کشور در میان همه کشورهای جهان شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از حمایتهای لیبی ازایران در صحنههای مختلف قدردانی کرد و از ضرورت تبادل تجربیات، دانش و دستاوردهای علمی بین دو کشور سخن گفت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: «این دستاوردها و دانش بدست آمده در ایران متعلق به همه جهان اسلام است.»
صفارهرندی، مواضع لیبی در خصوص اهل بیت و شیعه را یک رویکرد شجاعانه دانست.
وی با بیان اینکه برای فعالکردن توافقات فرهنگی گذشته، نیاز به اقدامات عملی است، گفت: اکنون دو کشور از روابط خوبی با یکدیگر برخوردارند، اما برایتحکیم وتقویت این روابط احتیاج به گشایش دفاتر رایزنی فرهنگی در لیبی و ایران است.
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که پیش از راه اندازی رایزنی فرهنگی امکان تقویت بیشترروابط بابرگزاری هفته فیلم، هفته فرهنگی وشرکت در نمایشگاههای کتاب وجود دارد.
وی پیشنهاد کرد کرسی زبان فارسی به عنوان زبان دوم جهان اسلام وزبانی که مردم لیبی نیز به آن علاقهمندند در یکی از دانشگاههای لیبی ازجمله دانشگاه الفاتح ایجاد شود.
وی در مورد پرونده هستهای ایران، گفت که دولت و مردم ایران با تدبیر، شجاعت و در چارچوب «انپیتی» ( (NPTاین کار را پیگیری کردند و خوشبختانه با سه هزار سانتریفیوژ کار شروع شده است.
به گفته وی، غرب هم اکنون میخواهد که ما به همین اکتفا کنیم و بیشتر از این ادامه ندهیم و این نتیجه مقاومت مردم و دولت ایران است.
صفار هرندی، همچنین خواستار حمایت طرف لیبیایی از مساله هستهای ایران و تشویق به حمایت کشورهای دیگر از این مساله شد.
«زوالحمیدی» وزیرفرهنگ وتبلیغات لیبی نیز گفت: روابط استراتژیک و سیاسی ایران و لیبی بیش از روابط فرهنگی است، بنابراین باید سطح روابط فرهنگی را ارتقا داد. وی با اشاره به اینکه این موضوع باید سریعا در دستور کار دو طرف قرار گیرد، ادامه داد: «ما هم شیعه و طرفدار اهل بیت هستیم ونقاط مشترک بسیاری از جمله تاسیس دولت شیعی و فاطمی را در منطقه داریم.»
وی خواستار این شد که سازمانها و موسسات مرتبط از هر دو طرف عملا شروع کار فرهنگی در لیبی را در دستور کار خود قراردهند و در صورت لزوم توافقات قبلی گذشته را مورد بازنگری قرار دهند. وزیر لیبیایی در پایان ضمن استقبال از پیشنهاد آغاز روابط فرهنگی میان ایران و لیبی، خواستار اقدام عملی ایران در این زمینه طی سه ماه آیندهشد.