مهدی فیروزان با مقالهای با عنوان «رحمت در اسلام و مسیحیت؛ مورد مطالعاتی منظومه فکری و عملی امام موسی صدر» در سمپوزیوم رم شرکت کرد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر، سیزدهمین سمپوزیم بین المللی استادان دانشگاهها با موضوع «سومین ماموریت دانشگاه: معرفت و رحمت» از تاریخ 7 تا 11 سپتامبر در شهر رم برگزار شد و مهدی فیروزان با مقالهای با عنوان «رحمت در اسلام و مسیحیت؛ مورد مطالعاتی منظومه فکری و عملی امام موسی صدر» در این رویداد فرهنگی ارائه کرد.
مهدی فیروزان در گفت و گو با سایت مؤسسه درباره سیزدهمین سمپوزیم بین المللی استادان دانشگاهها گفت: «این سمپوزیم که با حمایت و طراحی واتیکان شکل گرفته است، از تاریخ هفت تا یازدهم سپتامبر، با مشارکت نهادهای فرهنگی، دانشگاهی و تحقیقاتی مختلف در شهر رم ایتالیا برگزار شد. در این همایش بیش از 300 استاد برجسته دانشگاه از کشورهای مختلف جهان شرکت داشتند و موضوع سیزدهمین سمپوزیم «سومین ماموریت دانشگاه: معرفت و رحمت» نام داشت.»
وی افزود: «این دوره از سمپوزیوم نیز مانند دورههای پیشین به حوزههای مختلف اعم از علوم کاربردی، علوم انسانی و علوم نظری پرداخته شد و اساتید مطرح این رشتهها در سالنهای مختلف هر روز برنامه سخنرانی داشتند. در حاشیه این رویداد فرهنگی نیز روزانه برنامههای مختلفی اعم از اجرای موسیقی، بازدید از مراکز معماری و کارگاههای مختلف برگزار شد.»
فیروزان درباره چگونگی دعوت برای ارائه سخنرانی در این سمپوزیوم گفت: «از طریق پروفسور کارلو چرتی، رایزن فرهنگی سفارت ایتالیا در ایران از ما دعوت شد تا درباره موضوع رحمت از دیدگاه امام موسی صدر به عنوان یک شخصیت برجسته اسلامی، سخنرانی داشته باشیم. منابع مطالعاتی و تاریخ شفاهی مربوط به امام صدر را مؤسسه امام موسی صدر در اختیار ما گذاشت و در نهایت به همراه آقای چرتی مقاله کامل را با عنوان «رحمت در اسلام و مسیحیت؛ مورد مطالعاتی منظومه فکری و عملی امام موسی صدر» تدوین کردیم.»
مدیر موسسه فرهنگی شهرکتاب همچنین درباره روز ارائه این مقاله اشاره کرد: «روز نخست این همایش یعنی هفتم سپتامبر با برنامههای افتتاحیه و بحث های علمی سمپوزیوم آغاز شد. سخنرانی ما و ارائه این مقاله در روز دوم سمپوزیوم یعنی هشتم سپتامبر در جلسه سوم تعیین شده بود. متاسفانه آقای چرتی نتوانست خود را به برنامه برساند و من به تنهایی مقاله را ارائه کردم. محل ارائه مقاله نیز تالاری در دانشکده اقتصاد رم بود که به موضوع «معرفتشناسی و رحمتشناسی» و ارائه مقالات این گروه اختصاص یافته بود.»
وی درباره دیگر سخنرانیهای این گروه گفت: «در این تالار همچنین سخنرانیهایی درباره مقوله رحمت از دیدگاه دانته و رحمت از دیدگاه سنت آگوستین نیز ارائه شد. مقاله ما چون به شرایط معاصر نظر داشت، به نسبت دیگر مقالات با استقبال بسیار مخاطبان، روبرو شد که در پایان نیز سوالاتی پیرامون روایتهای مختلف از دین، تندوریها و حتی رادیکالیزم در ادیان مختلف و تجربه امام موسی صدر در مقابله با تندروی به عنوان تجربه اسلام با ادیان دیگر، مطرح شد. طرح این سوالات باعث شد نسبت به بازخورد سخنرانی امیدوار شوم.»
فیروزان در پایان اظهار کرد: «این نخستین دورهای بود که برای شرکت در این همایش از من دعوت میشد و خوشحالم که توانستم گوشهای از منظومه فکری و عملی امام موسی صدر را برای مخاطبان اروپایی مطرح کنم.»