دولت لیبی نیز به مناقشات جاری پیرامون برگزاری اجلاس آتی سران عرب در بیروت پیوست.
نمایده دائمی لیبی در اتحادیه عرب با انتشار بیانیهای درخواست نمود تا اجلاس مزبور در مقر اتحادیه عرب در قاهره برپا گردد.
بر اساس این بیانیه که توسط عبدالمنعم هونی نماینده لیبی در اتحادیه عرب تنظیم شده است، علی عبدالسلام تریکی دبیر کمیته مردمی مربوط به امور وحدت آفریقا رایزنیهایی را با برخی وزرای خارجه کشورهای عربی انجام داده است، و طی آنها با هدف ‹تضمین برپایی اجلاس سران در شرایط حساس کنونی›، راه حل جابجایی محل اجلاس از بیروت به قاهره را به بحث گذاشته است. بر اساس بیانیه لیبی، ‹شرایط کنونی لبنان› و ‹اختلافات جاری در این کشور پیرامون برپایی اجلاس سران عرب در آن›، برگذاری اجلاس مزبور را غیر ممکن ساخته است.
به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، برخی منابع دیپلماتیک عرب برای این روزنامه فاش ساختهاند که در صورت برپایی اجلاس سران در پایتخت لبنان، حداقل سه تن از سران عرب از حضور در آن خودداری خواهند ورزید، و یکی از آنان حسنی مبارک رئیس جمهور مصر خواهد بود.
روزنامه الشرق الاوسط در ادامه افزوده است که این موضع ناگهانی لیبی، کاملا با مواضع دیروز عمر موسی دبیر کل اتحادیه عرب در تناقض است. عمر موسی دیروز و در آستانه سفر به ترکیه طی یک مصاحبه مفصل مطبوعاتی اعلان نمود که اجلاس سالانه سران عرب در موعد مقرر، یعنی طی روزهای ۲۵ و ۲۶ ماه مارس آینده، در بیروت برگذار خواهد شد.
در همین حال کاخ ریاست جمهوری لبنان شب گذشته با صدور بیانیهای اعلان نمود، که مسئولین ذی ربط لبنانی با هماهنگی وزارت امور خارجه آن کشور، دعوت نامههای مربوط به سران کشورهای عربی را که توسط امیل لحود رئیس جمهور لبنان امضاء شده است، آماده کردهاند. در این دعوت نامهها سران کشورهای عربی جهت حضور در اجلاس سالانه سران عرب که طی روزهای ۲۸ و ۲۷ ماه مارس در بیروت تشکیل خواهد شد، دعوت شدهاند.
بر اساس بیانیه یاد شده، دو فرستاده شخصی امیل لحود طی روزهای آینده، مسئولیت تسلیم دعوت نامههای مزبور را به رهبران کشورهای عربی بر عهده خواهند داشت.
به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، درخواست لیبی جهت انتقال محل برپایی اجلاس سران عرب به قاهره پس از آنی مطرح شده است، که عمر موسی دبیر کل اتحادیه عرب طی ماه جاری به بیروت سفر نمود، تا میان لبنان و لیبی میانجیگری کند. اختلافات پس از آن اوج گرفت که رهبران سیاسی و مذهبی طایفه شیعه در لبنان، حضور معمر قذافی رهبر لیبی در خاک این کشور را قبل از حل قضیه امام موسی صدر، مورد اعتراض قرار دادند.
یادآور میشود که امام موسی صدر به همراه دو تن از یاران خود در ماه اوت سال ۱۹۷۸ طی سفری به لیبی ناپدید گردید.