معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگی دانشجویی
حمایت از محرومان «مهرباران» یادواره حرکهالمحرومین امام موسی صدر، با
بیان اینکه ایمان مهمترین عامل حرکت بخش برای افرادیست که میخواهند در
حوزه محرومیت زدایی فعالیت کنند، گفت: امام موسیصدر ظرفیت و قابلیتهای
دین را برای اصلاح اجتماعی و محرومیتزدایی میشناخت و اهتمام به امور
محرومین را جزو وظایف عالمان دینی میداند.
به گزارش خبرنگار صنفی فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سعید پورعلی در این مراسم که عصر روز گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نائب رییس مجلس شورای اسلامی، رییس شورای شهر تهران در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با اشاره به مولفههای شخصیتی امام موسی صدر در محرومیت زدایی، اظهار کرد: عظمت بزرگی امام موسی صدر و ظرایف و نکته سنجیهای منشی، رفتاری و بینشی وی، بسیاری از انسانها را به تعجب وا میدارد.
وی با طرح این سوال که چرا در عرصه محرومیت زدایی باید یکی از الگوهای ما امام موسی صدر باشد و بر اساس آن حرکتهای خود را سازماندهی کنیم، اظهار کرد: اولین نکتهای که امام موسی صدر با آن خود را به عرصه محرومیت زدایی گره زد، بحث دین و عالم دین بود، امام موسی صدر در این باره میگوید: «من عالم دینی و ملتزم به دین هستم و ایمان به خدا، التزام انسان دیندار است.»
بنابراین امام موسی صدر معتقد بود که از خود دین نیز باید محرومیت زدایی شود که این موضوع در جامعه لبنان بسیار پرمعناست. معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به نکته دیگری در خصوص امام موسی صدر، اظهار کرد: امام موسی صدر به عنوان یک عالم دینی به عنصر زمان و مکان آگاهی کامل داشت و در مواجه با سنت نبوی، این پرسش را مطرح میکرد که اگر پیامبر اکرم امروز بود چگونه رفتار میکرد؟
وی با بیان اینکه امام موسی صدر جزو اولین روحانیونی است که وارد عرصههای دانشگاهی شد و به قابلیت رسانههای جمعی توجه زیادی میکند، تصریح کرد: امام موسی صدر اسلام را دین زندگی میداند نه فقط دین آخرت، بنابراین در این راستا ظرفیتهای دین را که موجب ظرفیتی نوینی برای ساماندهی اموراجتماعی میشود را مورد بهره برداری قرار میدهد.
وی با اشاره به باور عمیق امام موسی صدر به رسالت انسان، اظهار کرد: بر اساس گفتههای امام موسی صدر، همه انسانها باید با هم همدل شوند و ایمان بدون التزام به خدمت انسان، معنا و مفهومی ندارد و در این راستا تلاش ما باید در جهت صیانت از انسان باشد.
به گفته پورعلی، امام موسی صدر همچنین مرزها را در مباحث محرومیت زدایی نمیشناخت و در این راستا برای اهمیت قائل شدن به انسان به فرهنگ جهانی تکیه کرد. وی ادامه داد: امام موسیصدر ظرفیت و قابلیتهای دین را برای اصلاح اجتماعی و محرومیتزدایی میشناخت و اهتمام به امور محرومین را جزو وظایف عالمان دینی میداند.
وی با بیان اینکه جدایی بین دین و اهتمام به امور محرومین غیرممکن است، اظهار کرد: حرکة المحرومین امام موسی صدر از ایمان به خدا سرچشمه گرفته است که در این راستا به گفته امام موسی صدر؛ اگر امکانی در مسیر محرومیت زدایی برای من فراهم شده است بر احساسات دینی مردم تکیه زده شده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی باور به حرکت و صرف زندگی برای رسیدن به اهداف را از دیگر ویژگیهای شخصیتی امام موسی صدر عنوان کرد و گفت: امام موسی صدر بحث محرومیت زدایی را از سطحی نگری دور میداند، به گونهای که از عبارات آزادی و عدالت در بحث محرومیت زدایی استفاده میکند، به اعتقاد وی اگر محیط آزاد به وجود بیاید توانمندیهای انسان بارور میشود.
پورعلی در خاتمه با بیان اینکه سازمان یافتگی و تشکیلاتی عمل کردن در بحث محرومیت زدایی اهمیت زیادی دارد خاطرنشان کرد: مبارزه با محرومیتها باید بر اساس نظم شکل بگیرد.