پرونده در دست دستگاه قضایی لبنان قرار دارد.
حدود سه دهه از ربوده شدن رهبر شیعیان لبنان و موسس گروههای مقاومت در جنوب این کشور به دست حکومت لیبی میگذرد و با وجود اخباری مبنی بر زنده بودن این مبارز نستوه و فرهیخته همچنان تلاشها برای آزاد سازی وی ناکام مانده است؛ یکی از همراهان و یاران امام موسی صدر از بررسی طرح بین المللی کردن پرونده ربوده شدن وی خبر داد.
«عاطف عون» از یاران نزدیک امام موسی صدر و از موسسان جنبش امل لبنان در گفتگوی تلفنی با خبرگزاری مهر تصریح کرد: ما همچنان به زنده بودن امام موسی صدر در زندانهای قذافی اطمینان داریم، زیرا شاهدی دال بر وفات ایشان وجود ندارد، هرچند زمان زیادی از ربوده شدنشان گذشته باشد.
وی درباره اینکه چگونه پرونده امام موسی صدر را پیگیری میکنید؟ اظهارداشت «: پرونده در دست دستگاه قضایی لبنان قرار دارد و علاوه بر آن جمهوری اسلامی ایران، جنبش امل لبنان به ریاست نبیه بری و خانواده امام موسی صدر با یکدیگر در این زمینه همکاری میکنند.
وی درباره اینکه آیا تلاشها تا کنون نتیجهای داشته است؟ تصریح کرد: تا زمانی که امام موسی صدر سالم به سوی ما باز نگردد میگوییم این تلاشها به معنای صفر و بینتیجه است.
عون افزود: این تلاشها تنها مسئله امام موسی صدر را زنده نگه داشته است؛ لذا مسئله امام موسی صدر فراموش نشده است و چنان یادش روز به روز در اذهان عمومی زندهتر میشود، گویی امام موسی صدر ربوده نشده است.
عضو برجسته جنبش امل لبنان درباره اینکه چرا پرونده امام موسی صدر بین المللی نمیشود؟ اظهار داشت: بله صحیح است، این مسئله در حال حاضر در حال بررسی است همانگونه که مسئله ترور شهید رفیق حریری، بین المللی شد؛ در حال حاضر، بین المللی امام موسی صدر و دو همراهش بررسی میشود.
عاطف عون درباره اینکه آیا تلاشهای عینی در این زمینه وجود دارد؟ گفت: تلاشهای گسترده و فراوانی از سوی شخص نبیه بری رئیس مجلس لبنان و دستگاه قضایی لبنان انجام میشود و ما تلاش میکنیم این مسئله را بین المللی کنیم.
وی درباره اینکه آیا به این مسئله (بین المللی کردن پرونده امام موسی صدر) خوش بین هستنید؟ اظهار داشت: آری، ما همچنین خواهان فشارهای جمهوری اسلامی ایران در این زمینه هستیم.
عون درباره نقش جمهوری اسلامی ایران در حل این پرونده خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران تا کنون با جدیت تلاش کرده است و ما امیدواریم این تلاشها همچنان ادامه یابد و به نتیجه مثبتی منجر شود. وی درباره اینکه حکومت لیبی تا کنون جواب کافی درباره امام موسی صدر نداده است؟ گفت: آیا سارق میگوید من سرقت کردهام، آیا آدم ربا میگوید من آدم ربودهام، قذافی خود دراین مسئله دست دارد؛ حکومت لیبی که از سی وهفت سال پیش دیکتاتوری را در پیش گرفته است برای ربودن امام موسی صدر با هدف از بین بردن نقش و اندیشه و تلاشهای وی برای وحدت جهان اسلام توطئه چینی کرد.
عضو برجسته جنبش امل لبنان افزود: امام موسی صدر در زمینه وحدت و همبستگی مردم و کمک به محرومان گام برداشت، امام موسی صدر با دیگر مذاهب مانند اهل سنت و مسیحیان ارتباط محکمی داشت، لذا معمر قذافی ماموریت داشت این نقش را به ویژه به خاطر نقش مهم امام موسی صدر در مقاومت بر ضد اسرائیل، از بین ببرد، لذا معمر قذافی عامل صهیونیزم و مامور ربوده شدن امام موسی صدر بود.
وی درباره دلایلی که حکومت لیبی را به سمت ربودن امام موسی صدر کشاند به خبرنگار مهر گفت: امام موسی صدر طلایه دار مقاومت بر ضد اشغالگری و مبارزه با تجاوزگری رژیم صهیونیستی بود، او اعتقاد داشت که اسرائیل شرمطلق است و باید در برابر توطئههای این رژیم ایستادگی کرد.
او همچون مقتدای خود خمینی بزرگ به ضرورت ریشه کن شدن غده سرطانی اسرائیل ایمان راسخ داشت. همین عامل سبب شد تا قذافی با گرفتن دستور از اربابان خود در اسرائیل، امام موسی صدر را برباید.
عاطف عون تصریح کرد: امام موسی صدر همچنان سوپاپ اطمینانی برای لبنان بود که برقراری آشتی و وحدت میان همه طیفهای ملت لبنان اعم از شیعه و سنی ومسیحی را اولویت خود قرار داده بود و در دلهای همه لبنانیها جای داشت و نقش زیادی در ایجاد وحدت و همبستگی در میان مردم لبنان داشت.