دکتر محمدعلی مهتدی، در جلسۀ اختتامیه سیر مطالعاتی نیمۀ دوم سال ۱۳۹۴ گفت: همۀ ما در زندگی به الگو و اسوه نیاز داریم و امام موسی صدر یکی از کسانی است که میتواند الگوی زندگی امروز ما باشد.
دکتر محمدعلی مهتدی، در جلسۀ اختتامیه سیر مطالعاتی نیمۀ دوم سال۱۳۹۴ گفت: همۀ ما در زندگی به الگو و اسوه نیاز داریم و امام موسی صدر یکی از کسانی است که میتواند الگوی زندگی امروز ما باشد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، جلسۀ اختتامیۀ دورههای سطح یک سیر مطالعاتی امام موسی صدر (هشتمین دوره) و شناخت لبنان معاصر بر اساس سیره و سرگذشت امام موسی صدر (دورۀ نخست) عصر روز شنبه،۲۴ بهمن ۱۳۹۴ در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شد.
این جلسه با حضور دکتر محمدعلی مهتدی، استاد دورۀ شناخت لبنان معاصر و مهدی فرخیان، استاد و راهنمای هشتمین دورۀ سطح یک سیر مطالعاتی امام موسی صدر و نیز شرکتکنندگان در این دو دوره برگزار شد.
در این جلسه، ابتدا مهدی فرخیان ضمن خوشامدگویی به شرکتکنندگان گفت در این جلسه بنا نیست ما سخن بگوییم، بلکه بیشتر تمایل داریم که شنونده باشیم و نظر شرکتکنندگان در دورهها را بشنویم تا بتوانیم برای بهتر شدن برگزاری این دوره با توجه به انتقادها و پیشنهادهای شرکتکنندگان برنامهریزی کنیم.
سالروز سخنرانی کبوشیین و برنامه های پیشِ روی مؤسسه
مهدی فرخیان ضمن اشاره به برخی مناسبتها و برنامههای پیشِ رو، به سیام بهمن، سالروز سخنرانی امام موسی صدر در سخنرانی کبوشیین لبنان اشاره کرد و گفت که به همین مناسبت در روز چهارشنبه، 28 بهمن، همایشی از ساعت۹ تا ۱۲پیش از ظهر در قم، برگزار خواهد شد که در آن عالمان دینی مسیحیت و اهل سنت و شیعه، سخن خواهند گفت و شرکت در آن برای عموم آزاد است.
وی به برگزاری چهارمین گردهمایی سالانۀ کانون گفتوگو (وابسته به مؤسسات امام موسی صدر) در تهران نیز اشاره کرد که ۲۹ بهمن از ساعت ۱۵ تا ۲۰ برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند با ثبت نام، به صورت رایگان در این گردهمایی شرکت کنند.
فرخیان همچنین با گرامیداشت یاد و خاطرۀ دکتر صادق طباطبایی به نزدیک بودن سالروز درگذشت وی اشاره کرد و گفت: بدون شک یکی از پشتوانههای ما در شناخت امام موسی صدر دکتر صادق طباطبایی بود و ضایعۀ فقدان ایشان برای همۀ دوستاران امام موسی صدر بسیار سنگین بوده است.
وی به برگزاری همایشی با عنوان «ایام صادق» به همت مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر با همکاری مؤسسۀ شهر کتاب اشاره کرد که در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۹۴ از ساعت ۱۶ در سالن اجتماعات شهر کتاب مرکزی واقع در ابتدای خیابان شهید احمد قصیر برگزار خواهد شد و از دوستاران امام موسی صدر و دکتر صادق طباطبایی برای شرکت در آن دعوت کرد.
امام موسی صدر؛ الگوی زندگی امروز
در ادامۀ این جلسه، دکتر محمدعلی مهتدی، استاد دورۀ شناخت لبنان معاصر بر اساس سیره و سرگذشت امام موسی صدر، در سخنانی کوتاه با بیان اینکه برگزاری این دوره و آشنایی با شرکتکنندگان برای او فرصتی بسیار مغتنم بوده است، گفت: یکی از اهداف در این دوره، شناخت تاریخ لبنان و منطقه بود و از آنجا که در کشور ما تاریخ معاصر، به صورت کتاب گردآوری و متشر نمیشود، تنها راه پژوهش دربارۀ آن مرور روزنامهها و مجلات است که در این روش هم مطلب چندانی به دست نمیآید و لذا، تلاش کردیم با برگزاری این دوره بتوانیم به این مهم دست یابیم.
او هدف دیگر از برگزاری این دوره را شناخت امام موسی صدر و فعالیتهای ایشان در لبنان برشمرد و توضیح داد: همۀ ما در زندگی به اسوه و الگو نیاز داریم و چنانکه در قرآن کریم نیز آمده است که «ولکم فی رسول الله اسوة حسنه» میدانیم که شخص پیامبر اسلام و نیز اهل بیت ایشان بهترین الگوها برای ما هستند، و بعد از این بزرگواران نیز کسانی هستند که میتوانند الگوی زندگی امروز ما باشند و از آن جمله، امام موسی صدر است که ما سعی کردیم در این جلسات به این الگو نزدیک شویم و وجوه شخصیت ایشان را بیان کنیم.
دکتر مهتدی گفت: مسلماً نمیتوانیم ادعا کنیم که به طور کامل به این مهم دست یافتهایم و به همین علت، در این جلسه میخواهیم که با کمک نظرهای شما، کاستیها را برطرف کنیم و لذا، خواهش ما از شما عزیزان این است که ضمن بیان انتقادات و تذکر نارساییها و اشتباهات ما، بفرمایید که چه نکته و موضوعی از نکات و موضوعات این سلسلهجلسات بیشتر از مابقی مورد توجهتان قرار گرفت و برای شما مفیدتر بوده است.
در ادامۀ جلسه حاضران در نشست، که عبارت بودند از شرکتکنندگان در دورۀ هشتم سطح یک سیر مطالعاتی امام موسی صدر (به راهنمایی استاد مهدی فرخیان) و شرکتکنندگان در دورۀ شناخت لبنان معاصر (به راهنمایی استاد دکتر محمدعلی مهتدی) به بیان نظر خود دربارۀ تجربۀ شرکت در این دورهها و نیز بیان انتقادها و پیشنهادهای خود پرداختند.
در این جلسه خانمها و آقایان سید حسین مرکبی، سید حیدر موسوی، علیرضا کماسی، پورصالحی، باقری، فاطمه نقوی، زهرا نقوی، میکائیلی، خسروجردی، نگین تقیپور، سیده معصومه سلطانزاده، زهرا علیپور، خیربخش، کاظمی، کلانتری، خسروی، خارستانی، میثم بابایی، دادخواه، علیرضا متقی و روح الله خسروی سخنان خود را بیان کردند و در پایان جلسه، گواهی شرکت در این دورهها به شرکتکننگان اعطا شد.
***
سیر مطالعاتی آثار امام در سه سطح تنظیم شده است و سطوح تکمیلی و تخصصی نیز در آینده به آن افزوده میشود.
مدت زمان لازم برای هر سطح چهار ماه است و در پایان هر دوره به دانشآموختگان این دوره گواهی تکمیل دوره اعطا میشود.
علاقه مندان برای ثبت نام در دورۀ جدید میتوانند با ثبت نام در سایت مؤسسه درخواست خود برای شرکت در این دورهها را ثبت کنند. علاقه مندانی که پیش از این ثبت نام کرده اند، می توانند با تکمیل و تغییر اطلاعات پروفایل خود در سایت، در دوره های آتی شرکت کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتابها اینجا کلیک کنید.