بیست و هشتمین نشست اندیشه و عمل امام موسی صدر با موضوع «دین و تحولات زمان» عصر امروز، دوشنبه، پنجم بهمن ۱۳۹۴ با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید جواد ورعی در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شد.
بیست و هشتمین نشست اندیشه و عمل امام موسی صدر با موضوع «دین و تحولات زمان» عصر امروز، دوشنبه، پنجم بهمن 1394 با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید جواد ورعی در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، سخنران این نشست، سید جواد ورعی در ابتدای سخنان خود این سؤال اساسی را مطرح کرد که: «چگونه ممکن است شریعت ثابتی که مربوط به قرنها پیش است، پاسخگوی پرسشهای امروز و تحولات زمان در طول تاریخ باشد؟» و پس از بیان تاریخچهای از نظر علما اسلام دربارۀ این موضوع، به توضیح این مسئله در اندیشه و عمل امام موسی صدر پرداخت.
وی افزود: اصل این موضوع که در شریعت اسلام ظرفیتهایی وجود دارد که میتواند آن را با روح هر زمانهای هماهنگ کند، از قرون گذشته و از قدیم در میان علمای شیعه مطرح بوده است.
ورعی گفت: در فرمایشات امام موسی صدر نکات جددیدی نسبت به سخنان علمای دیگر درباره ثابت نگه و متغیر بودن در دین و مسئله تحولات روز وجود دارد که من بر آن تا کید می کنم.
وی افزود:امام موسی صدر اصل نیاز به شریعت را ضروری می داند و علاوه بر آن می گوید که گریزی از تحول نداریم و نمی توانیم از تحولات زمانه جلوگیری و با آن مخالفت کنیم. اما ان چه مهم است این است که این تحولات با توجه به اصول و معیارهای ثابت باشد.
حجت الاسلام والمسلمین ورعی گفت: از جمله نکات جدیدی که امام صدر دارد، استدلال های ایشان در این باره است که می گوید بشر بدون اتکا به قوانین الهی که از ورای بشر و با توجه به مصالح او آمده باشد نمی تواند با همنوعانش به توافق برسد.
وی افزود: استدلال دیگر امام این است که خداوند و کلام او نا متناهی است و این نا متنهایی بودن این ظرفیت را ایجاد می کند که با پیشرفت بشر سازگار باشد.
ورعی ادامه داد:امام موسی صدر معتقد است که ما با سه عامل رو به رو هستیم. انسان، هستی و کلام خداوند و در میان این سه نوعی هماهنگی و انجسام وجود دارد.
ورعی قرآن کریم را از نگاه امام موسی صدر، یکی از اصول و مبانی غیرقابل تغییر دانست و گفت در عین امام موسی صدر معتقد بود که ما گریزی از تحول نداریم و مخالفتی با تحول نداریم. ایشان راهکارهایی برای تغییر تحول در دین بیان می کند. به طور مثال شرایط پرداخت زکات، نفقه و عقود جدید از جمله موضوعاتی است که برحسب زمان و شرایط دچار تغییر و تحول می شود.
/گزارش کامل این نشست، بهزودی منتشر خواهد شد./