بیست و هفتمین نشست «اندیشه و عمل» با موضوع «فقر زدایی و اقدامات امام موسی صدر» روز دوشنبه هفتم دی ۱۳۹۴ با سخنرانی دکتر اشرف بروجردی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در این نشست دکتر اشرف بروجردی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، به تشریح دیدگاههای امام موسی صدر در زمینه فقرزدایی و نیز اقدامات عملی امام موسی صدر در این زمینه پرداخت.
وی با بیان اینکه شخصيتهاي اثرگذار و نام آور همواره منشا تحولات و تغييرات سياسي- اجتماعي بوده و تعيين كننده سرنوشت جوامع هستند، گفت: در واقع تاريخ را اين افراد رقم ميزنند. و براي نسلهاي بعد الگو و اسوه هستند و نسلهاي بعد هم همواره با تاسي به آنها تداوم بخش سيره و سلوك آنها هستند و در ميان اين چهرههاي اثرگذار و اثربخش امام موسي صدر شاخص است.
وی پس از بیان مختصری از زندگی امام موسی صدر، به بیان مبانی ایدئولوژیک «فقرزدایی» در نگاه امام موسی صدر پرداخت و نخستین مبنا را «حفظ کرامت انسان» دانست و گفت این ندای آسمانی که «ولقد کرمنا بنی آدم» در بیان امام موسی صدر آشکار است.
بروجردی مبنای دوم امام موسی صدر را این دانست که او دینداری را در گرو فقر میدانست و با اشاره به حدیث امام علی(ع) که فرموده است: فقر سرمنشأ کفر است به این کلام امام موسی صدر اشاره کرد که گفته است وظیفۀ دینی من ارتقای سطح زندگی اجتماعی مردم به طور عام و ارتقای سطح فرهنگ دینی مسلمانان به طور خاص است.
وی گفت: «انسانسازی» مبنای ایدئولوژیک سوم امام موسی صدر است که محور همۀ تلاشهای ایشان بوده است.
وی سپس به اقدامات عملی امام موسی صدر در رابطه با فقرزدایی اشاره کرد و با اشاره به تشکیل جنبش امل و جنبش محرومان گفت: رویکرد امام موسی صدر برای فقرزدایی و محرومیتزدایی از شیعیان جنوب لبنان بود که نسل آینده احساس عزتمندی و سربلندی داشته باشد و طعم تلخ فقر او را به ذلت و خواری سوق ندهد.
دکتر بروجردی با اشاره به مقولۀ «کارآفرینی» به مراکز حرفهآموزیای اشاره کرد که امام صدر برای خودکفایی و اعتماد به نفس مردم در جنوب لبنان تأسیس کرد.
در پایان این جلسه برنامۀ پرسش و پاسخ نیز برگزار شد.
این نشست از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی برگزار شد.
مشروح کامل گزارش این نشست بهزودی در سایت مؤسسۀ امام موسی صدر منتشر خواهد شد.