عضو هیئت رئیسه جنبش امل با بیان اینکه احمدینژاد به مسئله امام موسی صدر
اهتمام فوقالعادهای دارد، گفت: کمیتهای از سوی وی تشکیل شده که
پیگیریهای قضایی بزرگی در لبنان انجام داده است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در آستانه نهم شهریور سیامین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر در کشور لیبی، دفتر جنبش لبنانی امل در تهران، بعدازظهر امروز دوشنبه مراسم بزرگداشتی با حضور مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، محمد حسن ابوترابی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، خلیل حمدان عضو هیئت رئیسه جنبش امل، محمدباقر خسروشاهی نماینده خانواده امام موسی صدر، نمایندگان مجلس، مسئولین و شخصیتهای سیاسی و فرهنگی در تالار ابنسینای دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار نمود.
خلیل حمدان با بیان اینکه در سال ۱۹۷۸ یعنی ۲۹ سال پیش، دشمن صهیونیستی قسمتی از سرزمین لبنان را اشغال کرد و کشتار عظیمی به راه انداخت، خاطرنشان کرد: در حالی که دولتهای عربی ساکت و دولتهای اسلامی از صحنه غایب بودند و سازمانهای بینالمللی توطئه میچیدند، عدهای از جنبش امل شهید و عدهای دیگر دستگیر میشدند.
وی با بیان اینکه مقاومتی که امام موسی صدر آن را بنیانگذاری کرد، به نام گردانهای مقاومت لبنانی یعنی جنبش امل در حال شکلگیری بود، تصریح کرد: امام در چند جبهه حرکت میکرد. مقاومت نظامی در برابر اشغال و همزمان کوشش سیاسی برای تشکیل شرایطی مناسب برای فشار به رژیم اسرائیل تا از سر زمین ما عقبنشینی کند، از این جمله بود. امام در این زمینه در سطح عربی و اسلامی برای تشکیل یک حلقه فشار بینالمللی علیه رژیم صهیونیستی تلاش مینمود.
عضو هیئت رئیسه جنبش امل با بیان اینکه امام صدر برای تشکیل این حلقه به چندین کشور عربی سفر کرد، افزود: حتی با سفر امام صدر اوضاع آرام نگرفت و به پیشنهاد الجزایر، امام دعوت لیبی را برای دیدار شوم در تاریخ ۲۵ می۱۹۷۸ پذیرفت.
وی ادامه داد: از لحظهای که امام موسی صدر با حجتالاسلام والمسلمین شیخ محمد یعقوب و روزنامهنگار لبنانی عباس بدرالدین وارد لیبی شدند، رسانههای دولت لیبی این دیدار را کاملاً نادیده گرفتند و بالاخره در ۹ شهریور ۱۳۵۷ امام موسی صدر و آقای شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین ربوده شدند.
به گفته حمدان، دولت لیبی برای گمراهی اظهار داشت که امام موسی صدر لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کرده است ولی همه تحقیقات و مدارک نشان میدهد که این سه نفر وارد رم نشدهاند.
وی با تاکید بر اینکه امام موسی صدر و شیخ محمد یعقوب و روزنامهنگار عباس بدرالدین بعد از ورود رسمی به لیبی، ربوده شدند، گفت: در این میان، مسئولیت دولت لیبی کاملاً مشهود است و هر بحثی خارج از این چهارچوب بیهوده و وقف تلف کردن است.
عضو هیئت رئیسه جنبش امل لبنان تصریح کرد: ما در جنبش امل بر این عقیده هستیم که امام موسی صدر و دو همراه ایشان همچنان در زندانهای قذافی در لیبی بسر میبرند و تا این لحظه زندهاند.
وی با بیان اینکه امام موسی صدر یک مسئول و یک رهبر مجاهد برای محرومان و مستضعفان بود و در برابر دشمن متجاوز اسرائیلی مقاومت کرد، افزود: ایشان همچنین یک شهروند ایرانی و یکی از چهرههای برجسته انقلاب اسلامی است که با امام خمینی علیه رژیم شاه مبارزه کرد. ما در لبنان از این نقش بزرگ امام موسیصدر آگاه بودیم لذا مسئولیت آزادسازی امام از زندانیهای لیبی یک مسئولیت ایرانی است، همچنان که یک مسئولیت لبنانی است، بلکه مسئولیت تمام آزادگان جهان است.
حمدان با بیان اینکه مسئولان لبنانی از اهتمام امام خمینی (ره) برای حل مسئله امام موسی صدر آگاهند، اظهار داشت: ایشان در حضور یک هیئت از جنبش امل و مجلس اعلای شیعیان لبنان که در آن هیئت مرحوم شیخ محمد مهدی شمسالدین و جناب آقای نبیه بری شرکت داشتند و اینجانب هم عضو آن هیئت بودم، هنگامی که با خبر شدند مقدمات استقبال از قذافی در ایران به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب ایران تدارک دیده میشود، فرمودند «امام موسی صدر فرزند و شاگرد من است، قذافی به ایران نمیآید مگر آنکه امام موسی صدر همراه او باشد.»
وی ادامه داد: همچنین اهمیتی را که رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای، نسبت به قضیه امام موسی قائل هستند، لمس کردیم و همینطور اهتمام رؤسای جمهوری اسلامی ایران تا جناب آقای دکتر احمدینژاد که به این مسئله اهمیت فوقالعادهای میدهد.
عضو هیئت رئیسه جنبش امل خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی نیز کمیتهای ویژه برای پیگیری قضیه ربودن امام موسی صدر تشکیل داده است و همچنین کمیتهای هم در ریاست جمهوری به ریاست معاون رئیس جمهور جناب حجتالاسلام دکتر سید احمد موسوی تشکیل شده است که در لبنان کارهای قضایی بزرگ و پیگیریهای زیادی در این زمینه انجام شده و میشود. ولی متأسفانه امام موسی صدر و دو همراهش در زندان به سر میبرند.
وی ابراز امیدواری کرد: کوششهای فراوان رهبران جمهوری اسلامی ایران و درصدر آنان امام خامنهای، نتیجه دهد. امیدواریم امسال، سال آزادسازی امام موسی صدر و دو همراه ایشان و بازگشت آنان به صحنه جهاد و مبارزه باشد. چون تنها استعمارگران و رژیم غاصب اسرائیل از این قضیه بهره میبرند و ناپدید شدن امام موسی صدر و دو همراهانش منافع مشترک برای ستمپیشگان داشته و دارد.
به گفته حمدان، غرب هزاران مدرک بزرگ و کوچک مهم و غیر مهم، علیه تجاوزات رژیم لیبی جمعآوری نموده، اما درباره این مسئله یعنی ربودن امام موسی صدر سکوت کرده است. این درحالی است که حتی سازمان عفو بینالملل در گزارش سالانه خود در سال ۲۰۰۳ اعلام کرده امام موسی صدر در لیبی ناپدید شده است.