عضو کمیته حقیقتیاب سرنوشت امام موسی صدر در مجلس هفتم، از تکمیل گزارش
این کمیته بعد از دو سال بررسی بر روی شواهد و مدارک موجود توسط اعضای
کمیته و ارسال آن به صحن علنی مجلس در روزهای آتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در آستانه ربایش امام موسی صدر در نهم شهریور، سیامین سالگرد ربایش این شخصیت شیعی، به همت دفتر حزب امل در تهران با حضور محمدحسن ابوترابی نایب رئیس مجلس، مهدی چمران رئیس شورای شهر، خلیل حمدان عضو هیئت رئیسه حزب لبنانی امل و خسروشاهی نماینده خانواده امام موسی صدر بعد از ظهر امروز دوشنبه در تالار ابنسینای دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد.
محمد حسن ابوترابی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم ضمن صدور ۲ بیانیه با امضای ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس، به ایجاد کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر اقدام نموده است، اظهار داشت: این گزارش که امروز تکمیل شده، آماده تسلیم به کمیسیون اصل نود و بعد از آن به صحن علنی مجلس است.
به گفته وی، این گزارش با پیگیری جدی دلایل و مستندات قابل دفاعی بدست آمده که چگونگی ربایش امام موسی صدر، موقعیت امروز وی و همچنین راهکارهای پیگیری امام صدر اشاره دارد.
این عضو کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در مجلس افزود: حمایت همه جانبه از اقدامات قضایی در لبنان، طرح پرونده امام صدر در سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی و...، اطلاعرسانی در مورد تبیین جایگاه و نقش امام صدر در لبنان، بررسی راهکارهای گوناگون برای تعامل با ایتالیا برای جلوگیری از تبانی این کشور با لیبی، تخصیص بودجه برای ایجاد کمیته دائمی پیگیری، اتخاذ سیاست یکپارچه و مناسب در خصوص تعامل با لیبی و کاهش سطح روابط با این کشور تا پیدا شدن امام موسی صدر، از جمله دستاوردهای کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در مجلس هفتم بوده است.
ابوترابی خاطرنشان کرد: گمان نمیکنم هیچ انسان خردمند و منصفی در این حقیقت تردید نماید که شجره طیبه اسلام که امروز شاهد به ثمر نشستن آن در لبنان هستیم، به دست توانای انسان بلندهمت، عالم و فقیهی بزرگ یعنی حضرت آیتالله سید موسی صدر ایجاد شده است.
وی با اشاره به نگاه عمیق، برنامه مدون و راهکارهای موفق امام موسی صدر در تشکیل مقاومت اسلامی در لبنان تصریح کرد: امام صدر در سال ۱۳۳۸ به نصیحت آیتالله سیدشرفالدین به لبنان عزیمت نمود.
وی در حوزه علمیه قم علوم دینی و در دانشگاه تهران علوم آکادمیک را فرا گرفت و با این پشتوانههای قوی، توانست طی ۲ دهه تلاش، راه را برای مقاومت در لبنان هموار سازد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت نامناسب لبنان به لحاظ دینی و نظامی پیش از حضور امام موسی صدر در این کشور، خاطرنشان کرد: موشهدایان گفته بود که ما برای فتح لبنان، گروههای رقص و آواز خود را میفرستیم و حیف است یک سرباز اسرائیلی برای این مسئله وارد کارزار شود.
به گفته ابوترابی، وضعیت شیعه در لبنان نیز بسیار نامناسب بود. اما آیتالله صدر با حضور در جامعه شیعی لبنان، به آنان عزت بخشید.
ابوترابی با بیان اینکه امام موسی صدر در هدفگذاریهای خود ابتدا مسئله آموزش را مورد اهتمام قرار داد، اظهار داشت: به همین خاطر مدرسه شبانهروزی در جامعه شیعی لبنان ایجاد کرد که هنوز برکات آن شامل حال مردم این منطقه است. این، همان مدرسه است که شهید دکتر مصطفی چمران به خاطر تدریس در آن، پایگاه فضایی ناسا را رها نمود و در لبنان جای گرفت.
وی با اشاره به اهتمام امام موسیصدر به آموزش و تربیت دختران محروم لبنانی اظهار داشت: در همین زمینه، وی مدرسهای برای دختران با عنوان خانه دختران تأسیس نمود.
ابوترابی با اشاره به تأسیس مجلس اعلای شیعیان لبنان توسط امام صدر گفت: این مجلس به تدریج به یک پایگاه مهم و تأثیرگذار در عرصه سیاسی لبنان تبدیل شد.
به گفته وی، اگر امروز مقاومت در لبنان مورد حمایت قاطبه مردم این کشور است نشان از زیرساختهای فکری است که امام موسی صدر آن را بنا نهاد. اگر مسیحیان برخی نقاط دنیا که از جامعه اسلامی براساس باورهای دینی خود احساس جدایی میکنند، در لبنان در کنار مسلمانان اقدامات درخشان و بزرگی انجام دادهاند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه این مجاهد بزرگ در سال ۵۷ در یک سفر دورهای به کشورهای عربی در کشور لیبی گام نهاد و در روز ۹ شهریور ناپدید شد، خاطرنشان کرد: آنها او را ربودند که شاهد لبنان امروز نباشند اما امروز لبنان منویات امام موسی صدر را به خوبی پیاده نموده است.
وی ادامه داد: امید داریم در آیندهای نزدیک آن بزرگوار را در رکاب حضرت ولیعصر (عج) زیارت کنیم.