به گزارش خبرنگار فارس در لندن، کمیسیون حقوق بشر اسلامی در این بیانیه گفت
این کمیسیون از آزادی کادر پزشکی که به آلوده کردن خون ۴۰۰ کودک در لیبی
متهم شده بودند و بازگشت آنها به بلغارستان استقبال میکند اما همچنان
درباره نقض حقوق بشر در لیبی نگران است.
مسعود شجره رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی مستقر در انگلیس، در این بیانیه اظهار داشت: بسیاری از اقدام لیبی در امضاء کردن یادداشت تفاهمی مبنی بر اینکه این کشور سابقه حقوق بشر خود را بهبود بخشیده است استقبال کردهاند اما در عمل شواهد موجود عکس این مسئله را در لیبی نشان میدهند، مانند شواهد و مدارکی که حاکی از بدرفتاری لیبی با آوارگان اریتره است که در بازداشتگاه میسراتاه در بازداشت به سر میبرند.
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در این بیانیه همچنین افزود، این آوارگان در وضعیت اسفباری نگه داشته شدهاند و در معرض اخراج سریع از لیبی و بازگشت به کشورشان قرار دارند که احتمالا در هنگام ورودشان دستگیر و شکنجه خواهند شد.
این در حالی است که گزارش سازمان عفو بین الملل حاکی است ۴۳۰ آواره اریترهای از جمله ۵۰ زن و کودک در لیبی در بازداشت به سر میبرند. این آوارگان اریترهای، اگرچه هرگز متهم شناخته نشدهاند و در دادگاهی هم در لیبی محاکمه نشدهاند، اما همچنان در لیبی در بازداشت به سر میبرند.
بسیاری از این بازداشت شدگان اریترهای به علت وضعیت بد ناشی از بحران سیاسی که در اریتره وجود داشته است از کشورشان فرار کردهاند.
همچنین شماری از این آوارگان اریترهای سربازان فراری از خدمت نظامی اریتره محسوب میشوند. خدمت نظامی در اریتره برای همه اعم از زن و مرد اجباری است و مدت آن نیز نامحدود است. در اریتره مردها از سن ۱۸ تا ۴۰ سالگی و زنها از سن ۱۸ تا ۲۷ سالگی مشمول خدمت نظامی میشوند.
اغلب آوارگان اریتره که اکنون در بازداشتگاه میسراتاه در لیبی به سر میبرند، ابتدا به سودان فرار کرده بودند و در اردوگاهی در نزدیکی مرز مشترک سودان و اریتره پناه گرفته بودند اما این آوارگان در آنجا امن نبودند زیرا مقامات امنیتی اریتره در هنگام شب به آن اردوگاه حمله کرده بودند و افرادی را که سعی در فرار داشتند دستگیر کرده بودند و علاوه بر این آوارگان اریتره از سوی نیروهای امنیتی سودان نیز مورد استقبال قرار نگرفته بودند و از سوی آنها از نظر لفظی و فیزیکی مورد آزار و اذیت قرار گرفته بودند و به همین علت تصمیم گرفته بودند که به لیبی فرار کنند.
پسرقذافی از تبانی فرانسه وانگلیس بالیبی بر سرآزادی پرستارها پرده برداشت.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ۸۶/۰۵/۱۰
پسر «معمر قذافی» رهبر لیبی فاش ساخت: قراردادهای مهم تسلیحاتی و هستهای فرانسه ولیبی و نیز درخواست برای تبرئه مامور اطلاعاتی پیشین لیبی در انگلیس، وعدههای غرب به لیبی در مقابل آزاد کردن پرستاران جنایتکار بلغاری بوده است.
«سیفالاسلام قذافی» پسر معمر قذافی در مصاحبه با شماره روز چهارشنبه روزنامه «لوموند» پرده از این راز برداشت.
بر اساس اظهارات پسر قذافی، یادداشت تفاهمی که در جریان سفر «نیکلا سارکوزی» رئیس جمهور فرانسه در تاریخ ۲۵ژوئیه به لیبی میان دو طرف به امضا رسید، برپایه تعهد لیبی به آزاد کردن پزشک و پرستاران بلغاری منعقد شد.
براساس این یادداشت تفاهم لیبی یک رآکتور هستهای برای مقاصد صلح آمیز و یک قرارداد تسلیحاتی برای فروش موشکهای ضد تانک به لیبی به فروش رساند.
پسر قذافی تصریح کرد طبق توافق، ماهیت قرارداد نظامی میان پاریس و تریپولی قرارداد هستهای نبوده، بلکه نظامی بوده و این قرارداد در ابتدا بر انجام تمرینهای نظامی مشترک میان دو کشور طراحی شده بود.
طبق توافق، فرانسه متعهد شد که موشکهای ضد تانک به ارزش ۱۰۰میلیون یورو به لیبی بفروشد و نیز یک کارخانه تسلیحاتی برای تولید مهمات نظامی در لیبی احداث کند.
این نخستین قرارداد تسلیحاتی یک کشور غربی با لیبی است.
در سال ، ۲۰۰۴غرب تحریم تسلیحاتی لیبی را لغو کرد.
به رغم این افشاگری، نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه مدعی شده است که طرح ساخت رآکتور هستهای هیچ ارتباطی به آزاد شدن پرستارهای بلغاری ندارد.
پسر قذافی همچنین فاش ساخت: انگلیس نیز متعهد شده است که در قبال آزادی پرستارها، «عبدالباسط علی المغربی» مامور سابق اطلاعاتی لیبی که از سال ۲۰۰۱در انگلیس زندانی است را آزاد کند.
المغربی در ارتباط با پرونده سقوط هواپیمای خطوط هوائی انگلیس در سال ۱۹۸۸درلاکربی اسکاتلند زندانی است.
پسر قذافی اضافه کرد لیبی بزودی پیمان استرداد مجرمین با انگلیس امضا خواهد کرد.
وی گفت به همین منظور، نمایندگان دولت لیبی از یک ماه پیش به انگلیس سفر کردهاند.
لیبی هفته گذشته زیر فشار غرب، پنج پرستار و یک پزشک مجرم بلغار را که هشت سال پیش با تزریق خون آلوده به ایدز به کودکان لیبیائی باعث مرگ آنها شده بودند را به بلغارستان تحویل داد.
سیفالاسلام قذافی نقش کلیدی در آزادی پرستارهای بلغاری ایفا کرد.
رییس سازمان اطلاعات بلغارستان: موساد نیز در آزادی تیم پزشکی بلغار در لیبی سهیم بود.
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران ۱۳۸۶/۰۵/۰۹
رییس اطلاعات بلغارستان اعلام کرد که موساد در آزادی تیم پزشکی این کشور که عامل ابتلای کودکان لیبیایی به ویروس ایدز بودند، سهیم بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از پایگاه اینترنتی المحیط، کرتچو کروف، رییس سازمان اطلاعات بلغارستان در گفتوگو با یک روزنامهٔ بلغاری اظهار داشت که سازمان اطلاعات ۲۰ کشور از جمله سازمان جاسوسی اسراییل (موساد) در آزادی تیم پزشکی بلغارستان در لیبی که متهم به ابتلای نوزادان لیبیایی به ویروس ایدز بودند، شرکت داشتند.
وی افزود: این پرونده جز بهانهای برای زد و بندهای سیاسی به ویژه درخصوص قراردادهای بزرگ اسلحه و نفت نبود.
رییس اطلاعات بلغارستان همچنین تاکید کرد که وزارت اطلاعات انگلیس، ایتالیا و برخی کشورهای عربی نیز در آزادی این تیم پزشکی که به اعدام محکوم شده بودند، تاثیر به سزایی داشتند.
وی افزود: مارک آلن، رییس سابق بخش عملیات فراگیر سازمان اطلاعات انگلیس M. I. ۶ رابط تماس مسوولان اطلاعات بلغارستان و لیبی بوده و بیش از پنج بار با رییس سابق اطلاعات لیبی در رم، پاریس، طرابلس و لندن دیدار کرده است و پس از جانشینی عبدالله سانوسی، رییس جدید اطلاعات لیبی بعد از سال ۲۰۰۴ بار دیگر این تماسها از سر گرفته شد.
از سوی دیگر یک مقام بلندپایهٔ مسوول بلغاری تاکید کرد: کلید جادویی حل این پرونده موافقت مذاکره کنندهٔ اروپایی با انعقاد توافقنامهٔ شراکت اروپایی با معمر قذافی، رهبر لیبی بود.
وی افزود: پس از ممانعت طولانی مدت اروپا با درخواست قذافی جهت مشارکت در این قرارداد که یکی از مهمترین بندهای آن گشایش بازارهای اروپایی برای فروش محصولات لیبیایی، مجوز ادامهٔ تحصیل دانشجویان لیبیایی در دانشگاههای اروپا و کمکهای فنی جهت ترمیم آثار تاریخی و باستانی لیبی است، موافقت با این موضوع در واقع کلید جادویی حل و فصل پروندهٔ تیم پزشکی بلغارستان در لیبی شد.