به گزارش خبرگزاری فارس، نشست «شریعتی در عصر ما» با حضور مهدی حجت، استاد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، حمید احمدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه، مهدی فرخیان، مسئول پژوهشگاه مؤسسه امام موسی صدر، عصر سهشنبه در محل شهر کتاب مرکزی برگزار شد.
مهدی فرخیان با اشاره به دوجریان روشنفکری در دانشگاه و حوزه و اهمیت پیوند این دو جریان، شریعتی را نماینده تام و تمام جریان روشنفکری در دانشگاه و امام موسی صدر را نیز از جمله روشنفکران حوزه شمرد.
وی به اشتراکات فکری امام موسی صدر با شریعتی پرداخت و گفت: هر دو شخصیت برای خرافهزدایی از اسلام و مبارزه علیه عوام زدگی تلاش میکردند.
وی افزود: معرفی اسلام به صورت مکتبی توانا، انتقاد از جمود و قشریگری، زمانشناسی و شناخت عصر جدید، تبین نسبت اسلام و مکتبهای جدید، معرفی اسلام به صورت دین شخصی و اجتماعی، نقد حوزه، درک خطر مارکسیسم از دیگر اشتراکات ایشان است.
فرخیان ادامه داد: هم شریعتی و هم امام موسی صدر غرب را دیده بودند و هیچکدام آن را کاملا نفی نکرده و کاملا هم نپذیرفته بودند. هر دوی آنها دین را برای دنیا میخواستند و تاکید میکردند که دینی که به درد دنیا نخورد به درد آخرت هم نمیخورد.
وی در پایان گفت: اشتراک بارز دیگر آنها این است که هر دو شخصیت از طرف جریانهای مختلف، خیلی مورد اتهام قرار گرفتند.