کتاب «چشمی به آسمان نگاهی بر زمین» که حاصل مقالات و چند سخنرانی دکتر عبدالله نصری استاد دانشگاه علامه طباطبایی است، منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه امام موسی صدر نویسنده در کتاب چشمی به آسمان نگاهی بر زمین سعی کرده تا از زاویه دید خویش نگاهی به سیره، اندیشه و عملکرد امام موسی صدر بیندازد. این مجموعه در هشت فصل به کالبدشناسی شخصیت امام موسی صدر پرداخته است.
عبدالله نصری در پیشگفتار کتاب چشمی به آسمان نگاهی بر زمین آورده است:« سخن گفتن درباره برخی شخصیت ها کار چندان ساده ای نیست، زیرا از یک سو باید نگران آن بود که ابعاد مختلف آن شخصیت ها نادیده گرفته نشود، و از سوی دیگر نباید آن چنان در جاذبه شخصیت او قرا گرفت که از داوری درست بماند. امام موسی صدر از جمله شخصیت هایی است که آدمی چه بخواهد چه نخواهد در جاذبه شخصیت او قرار می گیرد. در این عین حال این امر مانع از داوری درست در باب شخصیت وی نیست. زیرا دوست و دشمن نتوانسته اند ابعاد مثبت شخصیت وی را نادیده بگیرند و سخنان مخالفان وی نیز همواره مددکار داوری درست در باب وی بوده است. اساسا مخالفان شخصیت های بزرگ ناخواسته عظمت و بزرگی آن ها را آشکار می سازند.با این مقدمه، مولف باید عذرخواه خواننده باشد که اثر کوتاهی را درباره اندیشه و سیره امام موسی صدر منتشر می سازد و اگر اصرار موسسه تحقیقاتی ایشان نبود، هرگز این اثر تا تکمیل نهایی نشر نمی یافت و اگر توفیق رفیق گردد، روزی اثر اثری در خور مقام و منزلت وی به این قلم منتشر خواهد شد.»
عبدالله نصری نویسنده این کتاب تحصلات دانشگاهی را تا مقطع دکتری در رشته فلسفه غرب دنبال کرد وی همزمان با تحصیلات دانشگاهی به مطالعه فلسفه و علوم اسلامی به ویژه کلام و علوم قرآنی پرداخت و از محضر اساتید بزرگی همچون مرتضی مطهری، محمدتقی جعفری ، مهدی حائری یزدی، جعفر سبحانی، ناصرمکارم شیرازی بهره برد. او تاکنون بیش از 30 کتاب و 50 مقاله منتشر کرده است.
عبدالله نصری در مقاله«چشمی بر آسمان نگاهی بر زمین» نوشته است:« برای شناخت خدا انسان و جهان باید به قرآن رجوع کرد. جهانبینی قرآنی دارای ویژگیهایی است که سایر جهانبینیها فاقد آن است. صدر در لابلای بحثهای تفسیری خود به اختصار نشان داده که برای مثال تصویری که قرآن کریم از خداوند ارائه میدهد از جامعیتی برخوردار است که سایر ادیان و مذاهب و مکاتب فلسفی فاقد آن هستند.
این نکته هم که صدر میگوید از راه قرآن میتوان پیامبر(ص) را شناخت، نه تنها در مورد پیامبر اسلام صادق است، بلکه در مورد سایر انبیا نیز پدیرفتنی است. در بحثهای مربوط به نبوت، متکلمان و فلاسفه مطالبی را بیان کردهاند که به هیچ وجه با تصویری که قرآن کریم از انبیا بیان میکند، مقایسه شدنی نیست. آنها بیشتر از ضرورت بعثت انبیا و مسائل مربوط به اعجاز و عصمت سخن گفتهاند، در حالی که قرآن در ترسیم انبیا از مسائلی چون موضعگیری پیامبران، گروههایی که با آنان به مخالفت بر میخاستند، نحوه مواجهه آنها با مخالفان، ابعاد شخصیت آنها و دهها مسئلة دیگر سخن به میان آورده است.
با مطالعه سیره پیامبران در قرآن با بینش قرآن در باب تاریخ آشنا میشویم، زیرا نگاه قرآن به تاریخ بر اساس ارائه شجاعتها و قهرمانان خیالی نیست. تاریخهایی که انسانها نوشتهاند اکثراً تاریخ ظالمان و حاکمان است، اما «تاریخ حقیقی، موقعیتها و مواضع مردم و تمدن مردم و دستاوردهای آنان است که هر گز در تاریخ ذکر نشده است.» (حدیث سحرگاهان، ص8-187)
اگر قرآن از پادشاهان یاد میکند، اکثراً از ظلم و ستمهای آنها یاد میکند، مانند فرعون، هامان و نمرود. اما قرآن از پیامبران به عنوان رهبران مردم و خادمان بر ملتها یاد میکند. قرآن فقط از ذوالقرنین به عنوان یک پادشاه یاد میکند که «در مقام خودش و نسبت به وضعیت و کار و رسالت خودش نبی بوده. بر عمل تکیه کرد و در کارهایش ابتکار داشت. مردم را به کار گماشت و برای آنان موقعیتهای مناسب زندگی را به وجود آورد و به این جهت، مستحق خوبی و ستایش و تکریم در قرآن کریم شده است.»
چاپ اول این کتاب در تیراژ 700 نسخه با قیمت 9000 تومان توسط انتشارات موسسه امام موسی صدر عرضه شده است. برای تهیه این کتاب می توانید با شماره تلفن 88494162 تماس بگیرید تا کتاب به صورت پستی برایتان ارسال شود.
چشمی بر آسمان، نگاهی بر زمین