دو خبرنگار الدیار، هیام عازوری و عایده ابوهنا نوشتند: نزدیک بود حضور
دبیر کل روابط خارجی لیبی آقای عبدالرحمن محمد شلقم در بیروت برای شرکت در
کنفرانس وزرای امور خارجه عرب، به یک مشکل سیاسی میان دو کشور بینجامد.
خصوصاً این شرایط وقتی شدت گرفت که به علت تیرگی روابط جمهوری لیبی با رهبران شیعه لبنان که از زمان غیبت امام موسی صدر ایجاد شده است، ضیافت شامی که به افتخار هیأتهای شرکت کننده در همایش در المصیلح (منزل نبیه بری) ترتیب داده شده بود لغو و در کاخ بعبدا برگزار گردید.
در همین حال منابع نزدیک به نبیه بری هرگونه ملاقاتی را با هر یک از مسئولان لیبی در آینده و در این مراسم صراحتاً نفی کردند. این موضعگیری دستگاه دیپلماسی لیبی را بر آن داشت تا در پاسخ به آن اعلام کنند: چنانچه برخورد با لیبی در مقایسه با برخورد با سایر کشورهای عربی متفاوت باشد ممکن است نماینده این کشور در گردهمآیی شرکت نکند. اما تحرکات دیپلماتیک لبنان و کشورهای عربی مانع ایجاد این بحران شد و در این رابطه آقای شلقم اظهار داشت: حضور لیبی در لبنان بدلیل توجه این کشور به مشکلات لبنان بدون در نظر گرفتن اشخاص است.
سؤال: حضور شما در بیروت برای شرکت در کنفرانس وزرای خارجه عرب نزدیک بود میان دو کشور بحرانی ایجاد کند. با توجه به اینکه رئیس پارلمان لبنان ملاقات با هر یک از مسئولان لیبی را رد میکند، با این شرایط چه خواهید کرد؟
شلقم: ما با دولت لبنان به صورت رسمی تعامل میکنیم و هرگز روابط را در سطح اشخاص بررسی نمیکنیم. این مشکل مربوط به لبنان است. اگر در لبنان کسانی باشند که خواستار تشنج در روابط با لیبی یا هر کشور دیگری باشند، حکومت و دولت لبنان موافقت نخواهد کرد.
لبنان چه منافعی در تشنج در روابط با کشوری مثل لیبی دارد؟ شخصاً برای من آقای نبیه بری، رئیس مجلس مهم نیست، آنچه برای من مهم است پرونده لبنان است. به همین دلیل ما گرچه از اینگونه برخورد دو گانه بسیار نگران شدیم اما در مورد لغو اینگونه اجتماعات در بیروت رأی خود را تغییر دادیم.
سؤال: آیا برای حل این مشکل با رهبری شیعه و جنبش امل برنامهای دارید.
شلقم: دیپلماسی ما برای روشن کردن این موارد اقدام خواهند کرد و از این نوع مسائل خواهند گذشت. ما امروز به بیروت آمدهایم تا در سیزدهمین مجمع جامعه عرب شرکت کنیم، تا از لبنان پشتیبانی کنیم و این به سبب ایمان ما به صلح در لبنان است. ما در چنین مراسم مهمی، به اینگونه مسائل ساده اهمیت زیادی نمیدهیم.