جمعیت ابداع لبنان، شب شعر «بدر الدجی» را روز پنجشنبه، پنجم شهریور ۱۳۹۴، (۲۷ اوت ۲۰۱۵) به مناسبت سی و هفتمین سالروز ربودن امام موسی صدر و دو همراهش در بیروت برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، به نقل از رسانه های لبنان، در اجتماع باشکوه شخصیتهای ادبی، آموزشی و رسانهای که به مناسبت سی و هفتمین سالگرد ربودن امام موسی صدر و با عنوان «بدر الدجی» برگزار شد، انجمن ابداع لبنان با همکاری محفل ادیبان و شاعران لبنانی، «نشانِ عشق و وفاداری خود به امام موسی صدر» را صادر کرد.
در این مراسم که در سالن یونسکو در بیروت برگزار شد، علی عباس (شاعر)، رئیس انجمن ابداع، خانم امل طنانه، رئیس محفل ادیبان و شاعران لبنانی و هیئتی از مرکز مطالعات و تحقیقات امام موسی صدر در بیروت و هیئتی از مؤسسات آموزشی امل از جمله مدیر دبیرستان شهید حسن قصیر، خانم دکتر رحمه الحاج و علی خلیل و نوال وهبی، هیئتی از جمعیت زنان حزب الله، رئیس محفل اندیشه و قلم خانم سلوی الامین، جمعی از شاعران: حسین حماده، اسیل سقلاوی، ژوزف عون، الیاس الهاشم، مارون الحاج، خلیل عاصی، حسن حجازی، احمد صعب، محمد باقر ایوب، حسین جواد یونس، فاطمه سحمرانی، احمد شداد، جمعی از هنرمندان: ایفا هاشم، ریما فروخ، لینا الجونی، ربیعة عسیران و جمعی از فعالان و دوستاران امام صدر حضور داشتند.
پس از پخش سرود ملی و شروع مراسم با اجرای احمد شداد، قطعهای موسیقی پخش شد که به این مناسبت ساخته شده بود و شعر آن را آقای علی عباس، رئیس انجمن ابداع خواند. او همچنین در سخن آغازین مراسم گفت: دوباره به آستان جود و محضر سجودش آورده شدهایم تا آن گونه باشیم که او آرزو داشت.
وی افزود: امام سید موسی صدرِ «عامِلی عالَمی»، شیفتۀ تهیدستان و محرومان، مشتاق قدس و دلدادۀ کربلا بود. او با حضور خود، ما را که شب، مدهوشمان کرده بود، دوباره زنده کرد. او همچون ماه بدر بازمیگردد تا ما را در بدر و صفین و شعلبون و عیتا و قلمون مشاهده کند.
علی عباس، دربارۀ شب شعر ابداع گفت: درود یتیمان بر سرپرستشان... که دست ستم، او را ربود؛ در زمانی که ستمگران، پیشوایان عدالت را هدف گرفتند و زمان را در جنایت دوران متوقف کردند.
وی گفت: این، درنگی است در محضر امامِ باعظمت... و ما امسال نیز مانند هر سال او را میطلبیم.
در این مراسم، پس از توزیع تقدیرنامه میان شرکت کنندگان در نشست، شاعران پشت تریبون قرار گرفتند و دربارۀ ماه شب چهارده غزل سرایی کردند و امامِ نور را با مهر و اشتیاق خویش ستودند. شاعرانی که شعر خواندند، عبارت بودند از: حسین حماده، امل طنانه، الیاس الهاشم، اسیل سقلاوی، احمد صعب و محمد باقر ایوب.