امام و دو همراهش، شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین، ساعت ۸ شب، در فرودگاه بین المللی طرابلس از هواپیما پیاده شدند. هنگام پیاده شدن، هیچ یک از مقامات دولت لیبی برای استقبال آنان حضور نداشت.
بامداد روز جمعه، سوم شهریور ۱۳۵۷ (۲۵ اوت ۱۹۷۸) امام موسی صدر به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین در فرودگاه بین المللی بیروت سوار هواپیما شدند و لبنان را به مقصد طرابلس، پایتخت لیبی ترک کردند. هواپیمایی که در بنغازی نیز توقفی داشت و مستقیماً به طرابلس نمیرفت. در فرودگاه بیروت، در میان بدرقهکنندگان ایشان، محمود بن کوره، کاردار لیبی نیز حضور داشت.
امام و دو همراهش، ساعت ۸ شب، در فرودگاه بین المللی طرابلس از هواپیما پیاده شدند. هنگام پیاده شدن، هیچ یک از مقامات دولت لیبی، برای استقبال آنان حضور نداشت. در سالن فرودگاه احمد شحاتی، مسئول دفتر امور بین الملل لیبی، که با تأخیر رسیده بود، از آنان استقبال کرد.
حسام توفیق میلاد، کارمند بخش تشریفات دفتر بین الملل لیبی که در زمان استقبال از امام در محل حضور داشته است، میگوید: به یکی از سالنهای جانبی فرودگاه رفتیم. ناگهان رئیس سازمان اطلاعات لیبی، عبدالله السنوسی به همراه یک نفر دیگر رسید و حدود ده دقیقه با امام صحبت کرد. این نخستین بار است که نام السنوسی در پروندۀ امام موسی صدر مطرح میشود. شخصی که بعدها به «جعبۀ سیاه» اسرار قذافی و نظام لیبی تبدیل شد.
حسام توفیق معتقد است استقبال از امام موسی صدر از همان ابتدا رنگ و بوی اطلاعاتی و امنیتی داشت.
عبدالله السنوسی فرودگاه را ترک کرد و حسام توفیق و رئیسش، احمد شحاتی با خودروهای تشریفات دفتر امور بین الملل لیبی، امام صدر و همراهانش را تا محل اقامتشان در هتل الشاطی همراهی میکنند.
هتل الشاطی، مجللترین هتل طرابلس بود و بیش از دیگر هتلها نیز تحت نظارت سازمان اطلاعات لیبی قرار داشت. این هتل در سال ۲۰۰۷ به دستور قذافی مصادره و تخریب شد.