رهبران کنونی لیبی که خود مورد ستم قذافی قرار گرفتهاند، مسئولیت مستقیمی در برابر جستوجوی امام موسی صدر و دو یار ایشان دارند تا به نتایج مثبتی برسیم که منتهی به آزادسازیشان از زندان بشود... با اعتبار اینکه امام صدر و دو یارشان زندهاند و هرگونه تعللی در این زمینه اغماضپذیر نیست.
خلیل حمدان، عضو هیئت رئیسۀ جنبش امل، طی سخنانی در نشست شبانۀ پیشاهنگان «الرسالة الإسلامیة» در شهرک پیشاهنگی شهید زهیر شحادة در انصار که با حضور جمعی از رهبران جنبش و نیروهای پیشاهنگی انجام شد، تأکید کرد که: پیگیری جنایت ربودن امام موسی صدر و دو یار ایشان مسئلۀ اصلی جنبش و رهبران آن به شمار میآید، و مورد توجه و اهتمام ماست، و اولویتی دایمی و مستمر نزد رهبران جنبش و در رأس آنان، ریاست محترم پارلمان، جناب آقای نبیه بری و نیز کمیتۀ رسمی پیگیری قضیه و همچنین خانوادۀ امام صدر است.
وی اضافه کرد: در سال ۲۰۰۵، دیکتاتور معمر قذافی با نخستوزیر وقت ایتالیا، سیلویو برلوسکونی دیدار کرد و دیدیم که چگونه برلوسکونی در برابر دوربینهای تلویزیونی دست قذافی را بوسید. در آن روز معاملهای صورت گرفت که در آن مقرر شد که قضیۀ امام موسی صدر تحریف شود و گفته شود که امام موسی صدر و دو همراهش لیبی را ترک کردهاند و با هواپیمای ایتالیایی پا به خاک رم گذاشتهاند.
وی افزود: پس از این توافق مشکوک و مجرمانه که در آن دوره میان قذافی و برلوسکونی صورت گرفت، دیدیم که دستگاه قضای ایتالیا و بعضی دیگر، گفتند که ممکن است امام موسی صدر و دو همراهش وارد ایتالیا شده و لیبی را ترک کرده باشند. و به این ترتیب خواستهاند تا نظام قذافی را از این جنایت مبرا کنند و شاید خواستهاند آن را در برابر پول به گردن بگیرند یا در برابر مسائل دیگری از جمله به دست آوردن پروژههایی در داخل یا خارج لیبی از طریق باج گیری.
حمدان افزود: پس از مرگ قذافی پیگیریهای بسیاری در داخل خاک لیبی انجام شد که نتیجۀ آن این بود که ایشان داخل لیبی هستند و بر اساس اینکه ایشان و دو یارشان زنده هستند و باید از زندان آزاد شوند، بایستی برای آزادسازی ایشان و دو یارشان کار کنیم.
وی اضافه کرد: همه جا و پیرو دستورالعمل جنبش، این مسئله را مطرح میکردیم و هرگونه تعللی را در این امر نمیپذیرفتیم... و امر دیگر آن بود که ما بایستی این فریبکاری را که در این قضیه صورت گرفت، تصحیح کنیم که در این خصوص یک هیئت قضایی و امنیتی این قضیه را پیگیری میکرد؛ تا اینکه اخیراً حکم دادگاه تحقیق ایتالیایی صادر شد.
وی گفت: پس از دادخواست دادستان ایتالیا، اعلام شد که امام صدر و دو یارشان هرگز لیبی را ترک نکرده و وارد رم نشدهاند و به این وسیله پرونده به نقطۀ اول خود بازگردانده شد و این چیزی است که به آن افتخار میکنیم... اینکه در این قضیه کوتاهیای نکردهایم؛ و این همان چیزی است که جناب آقای نبیه بری نیز بر آن تأکید داشتهاند.
وی اضافه کرد: چیزهای زیادی در این زمینه گفته شد و طی این پیگیریها و پس از صدور این حکم صداهای مخالفی به گوش رسید که مدعی بود چیز جدیدی وجود ندارد و چیز مهمی اتفاق نیفتاده است.
حمدان یادآور شد که: به بازی گرفتن قضیۀ امام موسی صدر و دو یار ایشان امر بسیار خطیری است و مقدمهای حقیقی برای بستن این پرونده است... با این بهانه که نه چیزی هست و نه خبری و اینکه این قضیه حلشدنی نیست و کافی است گرگ از خون یوسف توبه کند... تا بگویند این قضیه متعلق به گذشته است و دیگر نمیتوانیم آن را پی گیری کنیم.
وی گفت: رهبران کنونی لیبی که خود مورد ستم قذافی قرار گرفتهاند، مسئولیت مستقیمی در برابر جستوجوی امام موسی صدر و دو یار ایشان دارند تا به نتایج مثبتی برسیم که منتهی به آزادسازیشان از زندان بشود... با اعتبار اینکه امام صدر و دو یارشان زندهاند و هرگونه تعللی در این زمینه اغماضپذیر نیست.
وی تصریح کرد: مایلم در برابر شما عزیزان بگویم که مخالف هرگونه توسعۀ روابط با لیبی و دولت کنونی لیبی هستیم تا زمانی که قضیۀ امام موسی صدر و دو یارش روشن شود.