رباب صدر مدیر موسسات امام موسی صدر: حدود هزار دختر و پسر یتیم از مذاهب مختلف مسیحی، سنی، شیعه، دروزی از سراسر لبنان برای مراسم افطاری موسسات گرد هم جمع می شوند.
هرساله در موسسات امام موسی صدر در لبنان، برنامه های ویژه ای در ماه مبارک رمضان برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی موسسه امام موسی صدر، رباب صدر رئیس موسسات در این باره می گوید: دوماه قبل از شروع ماه رمضان برنامه ریزی برای این ماه در موسسات امام موسی صدر آغاز می شود و برنامه ها به طور فشرده ای تا نیمه ماه مبارک رمضان و زمان ولادت امام حسن مجبتی ادامه دارد.
وی درباره شرایط روزه گرفتن نوجوانان و جوانان تحت پوشش موسسات گفت: موسسات امام موسی صدر دارای دکتر مخصوصی است که در طول مدت سال همراه بچه ها است. اما برای اول ماه مبارک رمضان، شرایط جسمی آنها را بررسی می کند و با وجود رسیدن به سن تکلیف، شرایط روزه گرفتن آنها را بررسی می کند و اگر کسی از نظر جسمی توانایی گرفتن روزه نداشته باشد، آنها را از روزه گرفتن منع می کند. همچنین در موسسات به شدت به تغذیه دختران به خصوص به هنگام سحری حساس هستیم، تا آنها توانایی و انرژی لازم را برای روزه گرفتن داشته باشند.
رئیس موسسات امام موسی صدر درباره مراسم ویژه ماه مبارک رمضان گفت: اولا ما چندین افطار داریم. دو افطار یکی برای بانوان و یکی برای آقایان در شهر بیروت و دو افطار یکی برای بانوان و یکی برای آقایاندر شهر صور برگزار می کنیم. یک افطار هم برای پسرها و دخترهای جوان در محل موسسات داریم. در افطاری های موسسات برنامه های متعددی از جمله سرودخوانی دارد. مراسم افطار با شادی و برگزار می شود و ما محل افطار را تزیین و چراغانی می کنیم. همچنین یک افطار برای کل ایتام لبنان داریم که حدود هزار دختر و پسر یتیم از مذاهب مختلف مسیحی، سنی، شیعه، دروزی از سراسر لبنان گرد هم جمع می شوند. برای این برنامه از 35 مدرسه دعوت می کنیم که هر مدرسه ای برای خودش برنامه ای دارد، گاهی اوقات عروس و داماد به مراسم افطار می آیند و شادی خود را با دیگران تقسیم می کنند.
وی با اشاره به تغییر نسل و لزوم جوانگرایی در موسسات امام موسی صدر گفت: در موسسات به جوانهای دختر و پسر میدان می دهیم که آنها همراه شوند و در آینده مسئولیت ها وبرنامه های موسسات را برعهده گیرند.
رباب صدر افزود: ضمنا دختران و پسرانی که پیش از این در موسسات بزرگ شده اند و اکنون ازدواج کرده اند نیز جزو خانواده موسسات محسوب می شوند و آنها را نیز برای افطار دعوت می کنیم.
وی با اشاره به اعتقادات خانواده های لبنانی به مراسم افطاری در ماه رمضان گفت: نکته جالبی که لبنان دارد این است که خانواده ها مختلف از دو ماه قبل نوبت می گیرند تا بچه های موسسات را برای افطار دعوت کنند. آنها اعتقاد دارند که افطاری دادن به بچه های یتیم و بی سرپرست به زندگی آنها برکت می دهد. خانواده ها در این افطاری ها به بچه های موسسات هدیه می دهند، کمدین دعوت می کنند، تا بچه ها شاد شوند. به همین دلیل ما مجبوریم به دلیل حجم بالای دعوت خانواده ها، برخی روزها بچه ها به سه گروه حدود سی نفری تقسیم کنیم و هر گروه را به مهمانی یک خانواده بفرستیم.
وی درباره برنامه های معنوی موسسات در ماه مبارک رمضان گفت: در موسسات نیز ما هر شب برنامه دعا و نماز جماعت داریم که بچه ها دور هم جمع می شوند و از روزه و ماه رمضان می گویند. صحبت های امام موسی صدر را گوش می دهند و درباره اش حرف می زنند.
وی درباره دیگر برنامه های موسسات گفت: در این ایام ما یک سری کمک و هدایایی را که افراد خیر و متمول به موسسات داده اند تقدیم مردم نیازمند می کنیم. بنابراین در ماه رمضان ما نیازهای غذایی حدود 5 تا 7 هزار خانواده را تامین می کنیم.
خواهر امام موسی صدر در پایان با اشاره به رهنمودهای امام موسی صدر درباره ماه رمضان گفت: ما باید از ماه رمضان تجربه جدیدی به دست بیاوریم. باید فکر جدید، حس جدید و عقل جدید تا جسم ما جدید بشوند و ما خود را نو بسازیم.
ایشان می گویند که این روزه ها باید اثر جدید در ما بگذارند. این روزه ها نباید به شکل عادت در آید. روزه یکی از ارکان دین است و ما باید محکم و با علاقه به این فریضه عمل کنیم. در موسسات هم سعی می کنیم چنین روشی را به طور عملی پیاده کنیم.