«امام صدر در سخنانش ذکر می کند که اینها (اسرائیلی ها) ظالم هستند و او با ظلم گفت و گو نمی کند نه با یهودیان. این نکته بسیار مهمی است. امام موسی صدر هم همین منطق قرآن را دارد و با همه
یهودی ها مشکل ندارد بلکه با ظالم که در اینجا اسرائیل است به هیچ وجه گفت و گو نمی کند.»
پاسخ به یک پرسش مهم: چرا امام موسی صدر با یهودیان گفت و گو نمی کند؟
نشست اندیشه و عمل با عنوان «تکثر، پیش فرض گفت و گو» با سخنرانی حجت الاسلام مهدی مهریزی، به بررسی مفهوم تکثر و تاثیر آن در شکل گیری تمدن انسانی و فرهنگ های مختلف پرداخت. در بخش هایی از این بحث با نگاه به رویکرد عملی و فکری امام موسی صدر مثال هایی از رفتار ایشان دربرخورد با تکثر و ایجاد گفت و گو با افراد و فرهنگ های مختلف اشاره شد.
از همین رو در پایان نشست یکی از مخاطبان سوال جالبی پرسید که با پاسخ به جایی نیز روبرو شد. مخاطب حاضر در جلسه سوال خود را این گونه مطرح کرد: «چرا امام موسی صدر علی رغم پذیرفتن تکثر و گفت و گو با افراد مختلف به گفته شما، با یهودیان گفت و گو نمی کند و آنها را دشمن می داند؟»
حجت الاسلام مهریزی در پاسخ به این سوال ابتدا یک موضوع را توضیح داد و گفت: «برای روشن شدن موضوع توجه داشته باشید که قرآن برای اختلاف دو خط قرمز دارد که یکی از آنها بغی (ظلم و تجاوز) است و دیگری عناد داشتن. قرآن اختلافی را که از بغی سرچشمه بگیرد و اختلافی را که به عناد منتهی شود مذمت می کند. بنابراین عناد و ظلم دو خط قرمز قرآن است.»
وی سپس درباره رفتار امام موسی صدر با توجه به این نکته قرآنی توضیح داد: «امام صدر در سخنانش ذکر می کند که اینها (اسرائیلی ها) ظالم هستند و او با ظلم گفت و گو نمی کند نه با یهودیان. این نکته بسیار مهمی است. امام موسی صدر هم همین منطق قرآن را دارد و با همه یهودی ها مشکل ندارد بلکه با ظالم که در اینجا اسرائیل است به هیچ وجه گفت و گو نمی کند.»