بیستمین نشست اندیشه و عمل با عنوان «تکثر پیش فرض گفتوگو»با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مهدی مهریزی در موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شد.
حجت الاسلام مهریزی تکثر را یکی از ملزومات و مقدمان گفتوگو ذکر کرد و در توضیح تکثر عنوان کرد: «ما انسانها در زندگی ۸ تفاوت داریم که همراه ما هست و ما خالق آن نیستیم بلکه مقهور آن هستیم. این تفاوتهای جدی در زندگی انسانها موضوع تکثر و نقطه شروع بحث است که موجب خروجیهای متفاوت باورها، دانشها، رفتارها و آداب و رسوم متفاوت میشود. مجموع این ۴ خروجی محصول متفاوتی از فرهنگها و تمدنها ایجاد میکند و درک این واقعیت به انسان کمک میکند که چطور زندگی کند.»
وی در ادامه دو برخورد مختلف با این تکثر و تفاوتها را را عنوان کرده و گفت: «نگاه حذفی نسبت به تفاوتها و نگاه مدیریتی به تفاوتها، دو نگاهی است که نسبت به این مساله وجود دارد. نگاه حذفی همان است که تمام منازعات تاریخی و جنگها را به دنبال داشته است و نگاه مدیریتی و پذیرفتن تفاوتها و اختلافات همان است که تمدن و فرهنگهای مختلف را ایجاد کرده است.»
مهدی مهریزی سپس با اشاره به اینکه امام موسی صدر از جمله کسانی بود که نگاه مدیریتی به این اختلافها داشت به نمونههایی از میان مکتوبات و رفتارهای عملی ایشان در این باره اشاره کرد.
وی در پایان نگاه دین به مسئله تکثر را عنوان کرده و با مثال آوردن از برخی از آیات قرآن و تفسیر مختصر آنها سخن خداوند درباره اختلافها را بررسی کرد.
گزارش مشروح این نشست متعاقبا منتشر خواهد شد.