میزگرد امام موسی صدر رهبر ناپدید شده شیعیان لبنان توسط انجمن حکمت و
پژوهش دینی و فلسفی و مرکز تمدن برای پژوهشهای ایرانی عربی با عنوان مبانی
فکری تمدن دینی و خیزش اسلامی در اندیشه امام موسی صدر در بیروت برگزار
شد.
در این گردهمایی گروهی از متفکران ایرانی و لبنانی از جمله نجفعلی میرزائی رییس مرکز تمدن برای پژوهشهای ایرانی و عربی، رباب صدر سرپرست موسسات امام موسی صدر، صدرالدین صدر رییس مرکز امام موسی صدر برای پژوهش و گروهی از شخصیتهای سیاسی و فرهنگی حضور داشتند.
محمد علی مهتدی پژوهشگر ایرانی در این نشست درباره اندیشههای امام موسی صدر گفت: امام صدر با نامگذاری تمدن غربی به تمدن مسیحی موافق نبود و میگفت: در این نوع تمدن اکثریت انسانها به دلیل وجود ظلم و تجاوز حاکم بر روابط انسانی در حالت نگرانی و ناامنی به سر میبرد.
به گفته وی امام موسی صدر همچنین بر این باور بود که تمدن اسلامی تمدن انسانی و انسان هدف نهای دین است.
جورج خضر اسقف رم ارتدوکس در جبل لبنان نیز در سخنانی در این میزگرد به مفاهیم دوستی، محبت و عقلانیت در سخنان امام صدر اشاره کرد و افزود:
امام صدر یک انسان استثنائی در لبنان و جهان عرب است.
وی افزود امام موسی صدر با داشتن شخصیت جهانی، پذیرای همه جریانها فکری بود و برای خیزش لبنان به سوی کمال و رشد انسانیت، روح فکری و فرهنگی را در کالبد آن به ویژه میان طایفه شیعه وارد کرد.
این شخصیت مسیحی به موضوع سلاح در اندیشه امام موسی صدر اشاره کرد و گفت برداشت وی از سلاح در واقع از نوعی است که در دفاع و مقاومت در برابر ظلم و تجاوز بکار میرود.
جورج مسوح رییس دانشکده پژوهشهای اسلامی - مسیحی در دانشگاه بلمند در شمال لبنان نیز گفت امام موسی صدر از نخستین کسانی است که در شکلگیری گفتوگوهای اسلامی و مسیحی نقش داشت و برای تحکیم اندیشههاو مناسبات دینی معتقدان به این دو دین الهی تلاش فراوانی کرد.
امام موسی صدر رییس مجلس اعلای اسلامی شیعه لبنان و دو همراه وی، سال ۱۹۷۸در جریان دیدار رسمی از لیبی که به دعوت معمر قذافی رهبر این کشور انجام شد، ناپدید شدند.
در هفته جاری، نبیه بری رییس مجلس لبنان، یک کمیته هماهنگی را برای پیگیری موضوع ربوده شدن امام موسی صدر و همران وی در لیبی تشکیل داد.