امامی نویسنده و مترجم میگوید امام موسی صدر طلایه دار وحدت بود و بر خرد و محبت تکیه کرد و موثر واقع شد.
غلامرضا امامی نویسنده و مترجم در حاشیه سفر کاروان «ایران سرزمین برادری» به استان گلستان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم درباره جریانهای افراطی اسلامی و جایگاه وحدت در بالندگی دنیای اسلام با اشاره به دو مفهوم «سقوط خرد» و «طغیان جهل» به عنوان دلایل اصلی پیدایش حرکتهای افراطی گفت: این تفکرات افراطی بر جهل تکیه دارد و قدرت. من در حاشیه سفر هم این را گفتم که این افرادی که به مقدسات دو طرف اهانت میکنند از دنیا و هنر بیگانه هستند.
وی ادامه داد: من مسلم میدانم که یک داعشی که به راحتی سر یک آدم را از بدن جدا میکند یا یک آدم را زنده زنده میسوزاند، هرگز در عمرش یک کتاب نخوانده، یک غزل شاعرانه نشنیده و هرگز از تماشای یک گل لذت نبرده و همیشه در جهل مطلق خودش بوده است.
امامی با تاکید بر اینکه این افراد حتی از دینداری خود نیز لذت نبردهاند، ادامه داد: ببینید همانها هم میگویند بسم الله الرحمن الرحیم. اما کجای یک داعشی از رحمانیت و رحیم بودن خدا خبر میدهد؟ اصلا اینها اثری از مهر و محبت دیدهاند؟ به گمان من دلیل این ماجراها جهل است و قدرت. چون اگر خرد بود میفهمیدند که با اسلحه و خشونت که چیزی درست نمیشود. از این سو هم کسانی که به مقدسات اهل سنت توهین میکنند آیا تا به حال توانستهاند کسی را از مذهب خود برگردانند؟ قطعا خیر.
دوست جلال آل احمد و امام موسی صدر در رابطه با نقش آفرینی امام موسی صدر در لبنان در زمینه وحدت و تقریب ادیان و مذاهب گفت: امام موسی صدر طلایه دار وحدت بود و بر خرد و محبت تکیه کرد و موثر واقع شد. شما میدانید جمعیت شیعه در لبنان پیش از امام موسی صدر بسیار مهجور بود، اما ایشان بر دانش تکیه کردند و شیعیان آن منطقه را به سلاح خرد و دانش مجهز نمود و محبتهای او هم کاری کرد که در عمل ثابت شود که میتوان ادیان و مذاهب را با این روش به هم نزدیک کرد.
امامی درباره علقه عجیب مسیحیان لبنان به شخصیت امام موسی صدر، تصریح کرد: امام موسی صدر ضمن آنکه بر مواضع شیعی خود پایدار بود، اما اصراری بر عوض کردن دین و مذهب بقیه نداشت و همن روش مهربانانه بود که باعث شده بود مسیحیان و اهالی سنت مطنقه علقه و وابستگی عجیبی به شخصیت ایشان پیدا کنند، چرا که «انسان» در نظر امام موسی صدر در جایگاه اول اهمیت قرار داشت و تمام انسانها واقعا محترم بودند.
مترجم ادبیات عرب ادامه داد: با فحش و فضیحت هیچکس ولو آنکه اندیشهای نادرست و منحرف داشته باشد، از عقیده خود بر نمیگردد و اتفاقا بر آن اصرار بیشتری میورزد و سمجتر میشود.
امامی در پایان جامعه اسلامی را نیازمند دو بال «خرد» و «عشق و محبت» دانسته و اظهار داشت: استان گلستان نمود مناسبی از این دو مقوله بود که نشان داد اهل تسنن و شیعیان این منطقه، با نخ تسبیحی به نام اسلام و ایران در کنار هم زندگی کرده و با هم برادر هستند.