ریشه بسیاری از مباحث حوزه تفکر دینی که امروزه تحت عنوان نوآوری دینی در
حوزه اجتماع و سیاست و اقتصاد و تربیت مطرح است توسط خاندان صدر پی ریزی
شده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی «مهر»، احمد مسجد جامعی رئیس هیئت امنای موزه ملی قرآن کریم در مراسم بزرگداشت امام موسی صدر که در این موزه برگزار شد خاندان امام موسی صدر را خاندانی بزرگ و متعلق به همه حوزههای جهان اسلام خوند و گفت: در جهان امروز هر جا نامی از مجاهدت و اندیشه و نو آوری در اندیشه دینی است نام این خاندان هم دیده میشود.
وی افزود: ریشه بسیاری از مباحث حوزه تفکر دینی که مروزه تحت عنوان نو آوری دینی در حوزه اجتماع و سیاست و اقتصاد و تربیت مطرح است توسط این خاندان پی ریزی شده و آقای موسی صدر در حقیقت این اندیشه و نو آوری دینی را برای نخستین بار در عرصه اجتماعی و گستره حکومتی جاری کرد.
مسجد جامعی مدیریت، ظرفیت سازی و سازماندهی نیروها برای بهره برداری بیشتر از امکانات جهان اسلام و شیعیان و محرومان را از اقدامات چشمگیر امام موسی صدر خواند و نظام تربیتی ایجاد شده توسط این شخصیت مبارز را در این راستا ذکر کرد.
وی با اشاره به شباهتهای ساختاری و مشخصات هسته اولیه مقاومت لبنان زیر نظر امام موسی صدر با نیروی مردمی بسیج در ایران تاکید کرد: نوع حضور و صف بندی تشکیلات آقای صدر نشاندهنده پایگاه مردمی و کارکردهای معقول و متعادل است.
مسجد جامعی مقاومت امروز حزب الله مردم لبنان را ثمره بذری دانست که در زمان امام موسی صدر در این کشور کاشته شد و بر اثر گذاری وسیع این نوع مقاومت در گستره جهان اسلام تاکید کرد.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سابقه گفتگوی متقابل فرهنگی و تمدنی و تاریخی ایران و لبنان اظهار داشت: بزرگان بسیاری از لبنان در طول تاریخ در ایران منشا اثر بودهاند و در مقابل، اثرگذاری بزرگان ایرانی در لبنان قابل انکار نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: بزرگداشت خاندان صدر بویژه امام موسی صدر وظیفهای برعهده همه کسانی است که به نواندیشی دینی، هویت مشترک اسلامی، تفکر بین المللی اسلامی و گفتگوی بین ادیان و تمدنها و فرهنگها امید بستهاند.
مسجد جامعی در پایان تاکید کرد: افکار، اندیشه و عملکرد امام موسی صدر بدون شک چراغ روشنی را در این مسیر قرار داده است و میتوانیم با بهره گیری از این ظرفیتها راه آینده را روشنتر پیگیری کنیم.