نشست امام موسی صدر و لبنان صبح امروز در جشنواره پیام پیامبر (ص) در موزه علمی قرآن کریم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی «مهر»، در این نشست صلاح فحص نماینده جنبش امل در تهران طی سخنانی اظهار داشت: سخن در مورد امام، سفری است در جنگلی مرموز که در آن انسان به حیرت میآید که چگونه میتواند عظمت شخصیت ایشان را همانطور که هست بشناسد. اگر بخواهیم از یک راهنما برای شناخت ایشان بهره گیریم، بهترین الگو انعکاس افکار و تعالیم و خط مشی ایشان درحافظه لبنان است. انسانهای بزرگ را عملکرد، کارها، سلوک او و آنچه در امت و ملتش به جای گذاشته و معرفی میکند.
وی به اهداف مبارزاتی امام موسی صدر اشاره کرد و افزود: هدفش اصلاح و حرکت به سوی فردایی سرشار از فداکاری وعدالت وعزت وسربلندی بود فکر وسلوک و طریقه زندگی و منطق ایشان باعث شد جوانان مشتاقانه مجذوب او گردند و همسو با او گردند و پایبند به راه و خط مشی او شوند.
صلاح فحص ادامه داد: نور امام صدر تمام لبنان را روشن ساخت و باران نورش بر تمام زمین و تپههای سبزش سرازیر شد. ایشان عالمی بنود که سکوت وگوشه گیری را برگزیند و یا اینکه از بالای برج بلند عاجی خویش بر مردم مشرف باشد و یا اینکه محدود به گذشته باشد بلکه دراجتماع زندگی و سیر کرد تا با فقیر در کوخش و با مستعضف در زندانش و با ثروتمند در قصرش زندگی کند.
وی با اشاره به تعامل امام موسی صدر با جوانان درمبارزات جهادی گفت: ایشان در وجود این جوانان اعتماد و اطمینان را یافت به طوری که ایشان پایبند تراز گذشته آنها را از نظر فکری و جهادی راهنمایی نمود و زندگیش را تماما در اختیار آنها نهاد تا اینکه چراغی باشد تا لبنانیان از آن برای پیشرفت خویش و مواجهه در رویارویی با تهدیدهای خارجی و داخلی از آن روشنایی گیرند.
نماینده جنبش امل درتهران به فعالیتهای فرهنگی اما موسی صدر اشاره کرد و گفت: وقف نمودن خودشان برای خدمت به اسلام مانع نمیشد که توجهی به ادیان دیگر نداشته باشد ایشان با دیدی مخلصانه و استثنایی که از مرز و حدود جسمش گذشت تا در فراخ فرهنگ وجهت گیریهای آنها با تمام مهارت و سعه صدر تبحر یافت.
وی تدبیر سیاسی و درایت را از ویژگیهای مبارزاتی امام موسی صدر دانست و یادآور شد: ایشان فقط با نظام و روش خویش که مبنی بر عدالت و برابری وتصحیح به حل مشکل نپرداخت بلکه با دید عمیق خویش به فهم و استراتژیهای مخفی و دسیسههای استعماری که پشت کلمات شیرین و آمیخته باعسل گفته میشود و در ورای آن خواستهای متنوعی پنهان است پرداخت.
صلاح فحص به وظایف کنونی پیروان امام موسی صدر اشاره و خاطر نشان کرد: برای وفاداری به راه امام صدر باید توصیههای ایشان را حفظ کنیم و به راه اصیل و فکر پهناور و دور اندیش او تمسک جوییم. ابتدا بامحافظت از لبنان و صیانت زمین آن از تجاوز اشغالگران و تقسیم بندی آن وتمسک به صلح داخلی و زندگی مشترک و لغو چند دستگی و گروه گروه شدن و دخالتهای خارجی که دست به دست هم داده تا بر شفافیت وطن و روح وسیعش تاثیر گذارد.
وی به مسائل کنونی فلسطین اشاره کرد و اظهارداشت: همچنین حمایت و محافظت از انتفاضه فلسطین بر ضد آن شر مطلق و یاری نمودنش برای تکمیل راه آزادی چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی بسیار ضروی است همچنین حفظ وحدت و یکپارچگی کشور عراق و استقلال ذاتی و از بین بردن اختلافات و درگیریهای بین هموطنان آن نیز لازم است و ضروری است زیرا که اختلاف در رای وعقیده قضیه دوستی و برداری را نباید از بین ببرد.
نماینده جنبش امل درتهران ادامه داد: امام صدر توفانی نبود که بخواهد زود جریانش بخوابد و یا اینکه موجی باشد که به صخره برخورد کند و فنا شود زیرا که آنچه ایشان در نفسها کاشت و در علقها پروراند عقیده عظیم و ایمان و اخلاص حمایت شده بود.
وی در ادامه گفت: حرکت امل که از زلال اندیشههای امام صدر سیراب شده است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به اوج درخشش رسید امروز بر تصمیم خود بیش از هر زمان دیگری برای ادامه این راه و خط رسیدن تا رسیدن به پیروزی یا شهادت تاکید میکند.
«استمرار ربودن امام موسی صدر، این شخصیت مجاهد و نوگرای اسلامی به دست حکام لیبی تضعیف جبهه غربی و اسلامی در رویارویی با ظلم جهانی استکبار است.»
وی ادامه داد: این جنایت لیبی را در صف کسانی قرار میدهد که برای این امت توطئه میچینند و مانع آزادی و توسعه و پیروزی این امتند. تلاشی که جمهوری اسلامی برای ابراز اسلام متمدنانه و مقاوم نشان میدهد باید همراه با کوششی بسیار برای آزادی امام موسی صدر یا روشن شدن سرنوشتش و روشن شدن ژرفای این جنایت بزرگی که حکومت لیبی بیش از ربع قرن است که مرتکب شده است باشد.
صلاح فحص تاکید کرد: امام موسی صدر مساله مهمی است مانند جنوب لبنان مانند تمام مسائل حق وعدالت درجهان آیا این مساله، مساله همه آزادگان نیست.
شایان ذکر است نشست امام موسی صدر و لبنان روز پنجشنبه نهم شهریور در جشنواره پیام پیامبر (ص) در موزه ملی قرآن کریم برگزار شد.
جشنواره پیام پیامبر در ۱۲ بخش متنوع فرهنگی وهنری تا نیمه شعبان درموزه ملی قرآن کریم واقع درتهران، خیابان ولیعصر (عج) خیابان امام خمینی (ره) برپاست و ساعت بازدید از آن ۱۰ صبح تا ۴ عصر میباشد.