امام موسی صدر نهضت قهرمانانه خود را با تکیه برآگاهی و وحدت بی نظیری آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی «مهر»، صلاح فحص نماینده امل در تهران که در همایش یک روز بررسی تحولات سده اخیر جهان اسلام با عنوان «نقش امام موسی صدر و تشکلهای شیعی در تحولات نیم قرن اخیر لبنان» سخن میگفت، اظهار داشت: منطقه جبل عامل تا سال ۱۹۱۸ میلادی، زیر نظر نظام فئودال بود و به جز فعالیتهای علمای دین که در مدارس فعال بودند، جریانی در مقابل نظام ارباب و رعیتی ایجاد شد.
وی افزود: در این شرایط، هر جنبش پیشرویی سیستم حاکم را بر هم میزد و به تامین مطالبات میپرداخت ولی در دهه پنجاه با تسلط احزاب سیاسی بر لبنان وضعیت تغییر کرد و امام موسی صدر توانست جنبش مطالبات ملی را پایه گذاری و هدایت کند.
فحص اضافه کرد: موسی صدر راه جدید و مسیر روشنی را در برابر مردم لبنان گشود و بارقه امیدی در دلها ایجاد کرد و مردم جبل عامل پس از رحلت امام شرف الدین به تاسی از آن امام روی آوردند.
نماینده جنبش امل با اشاره به نقش امام موسی صدر در وحدت لبنانیها بدون توجه به طوائف، اظهار داشت: امام موسی صدر با درک خلاء وحدت به پشتیبانی از مردم لبنان وارد عرصه فعالیتهای اجتماعی و سیاسی و پس از مدت کوتاهی با تحولات جاری این کشور شد.
صلاح فحص افزود: او نهضت قهرمانانه خود را با تکیه به آگاهی و وحدت بینظیر آغاز کرد و فریادهای او از مناطق مختلف کشور از مساجد تا کلیساها به گوش میرسید و اصلاح ساخت قدرت سیاسی در لبنان مهمترین دغدغه او در مسیر حفظ حقوق شهروندی بود.
وی با اشاره به ایجاد بنیادها و موسسات اجتماعی از جمله جمعیت نیکوکاری و احسان توسط امام موسی صدر، گفت: پیش از امام موسی صدر، مردم جبل عامل نسبت به وضعیت و سرنوشت همه مردم لبنان بیاطلاع و بیاعتنا بودند ولی با آغاز عصر بیداری در این کشور، در تکمیل دولت جدید به ایجاد دولت ملی همت گمارند که بذر روشنگری و رویکرد توسط آن عزیز در دل کاشته شد.
این فعال سیاسی لبنانی یادآور شد: بیشتر طوایف لبنان تلاش کردند امام موسی صدر در اهداف خود که تحقق مطالبات همه ملت بود، شکست بخورد.
وی ادامه داد: اندیشه امام که از منبع الهی نشات میگرفت و همه را به وحدت و همبستگی و تعامل فرامی خواند، رفته رفته در لبنان نهادینه شد و مورد اقبال لبنانیها قرار گرفت.
فحص افزود: مهمترین محور فعالیتهای او مبتنی بر تاسیس موسسات اقتصادی و اجتماعی برای طوایف مختلف لبنان به ویژه محرومان این کشوربود و شهروندان به راه امام صدر خواستهها و مطالبات خود را متبلور یافتند و متوجه شدند با پیروی از او میتوانند به حقوق خود دست یابند.
نماینده جنبش امل در تهران اظهار داشت: امام توانست در سال ۱۹۶۹ با رای مردم شیفته، مجلس اعلاء را ایجاد و ریاست آن را بر عهده گرفته و از این طریق دغدغههای خود درباره مردم منطقه جبل عامل را مطرح و مطالبات آنها را پیگیری کند.
فحص با تاکید بر اینکه صدر همواره از مشکلات جنوب لبنان به ویژه هجوم وحشیانه صهیونیستها به این منطقه نگران بود، ادامه داد: او در تحکیم وضعیت جنوب صهیونیستها بر لزوم مقاومت در برابر اشغالگران تاکید کرد و بحران جنوب لبنان را بحران همه کشور میدانست و به پرورش نیروی انسانی برای پیکار و دفاع از کشور خود پرداخت که شهید مصطفی چمران ازجمله آنها بود.
وی خاطرنشان کرد: فراخوان او برای توسعه مبارزه، روز به روز افزایش یافت و به همبستگی ملی منجر شد که امروز ثمره این حرکت آن رهبر بزرگ در برابر دیدگان ما قرار دارد.
نماینده امل در کشورمان ایمان به خدا، سازماندهی و وحدت بر اساس دستورات دینی را محورهای اصلی فعالیتهای امام موسی صدر عنوان کرد و افزود: امروز افکار آن عزیز در میان اندیشمندان جهان نهادینه شده و او توانست لبنان با هویت و ساختار جدید را در تاریخ معاصر بنیان گذارد که سمبل دفاع و مقاومت و پیروزی در برابر اسرائیل است.
فحص گفت: امام در کنار خطرات موجود، صهیونیستها را بزرگترین خطر جهان اسلام و عرب و فرهنگ اسلامی دانست و بر لزوم مقاومت در برابر آنها تا دستیابی صلح و ثبات و امنیت پایدار در خاورمیانه تاکید کرد.
این فعال سیاسی لبنان تاکید کرد: اکنون راه و روش امام موسی صدر افق آینده لبنان را ترسیم میکند و مجاهدان منتظر تصمیم گیری سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله در بعد نظامی و نبیه بری (رئیس مجلس) در بعد سیاسی هستند تا با زیرکی و درایت و هوشمندی در برابر اسرائیل ایستاد و امور کشور را از جنوب تا بیروت پیش برند.
صلاح فحص در پایان متذکر شد که این خط الهام گرفته از انقلاب اسلامی و به برکت وجودی حضرت امام خمینی (ره) و تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب و فرزانه انقلاب، آیت الله خامنهای است که آینده جهان را رقم خواهد زد.