رییس کمیته پیگیری مساله امام موسی صدر در مجلسهفتم گفت: در پیروزی امروز
لبنان رهبران بزرگی همچون امام موسی صدرسهم فکری مهمی دارند.
به گزارش خبرنگار سرویس دیپلماتیک خبرگزاری کار ایران (ایلنا) سعید ابوطالب، شب گذشته در مراسم بزرگداشت امام موسیصدر و شهید چمران با اشاره به پیروزی حزبالله در جنگ اسرائیل و لبنان گفت: دلیل اصلی این پیروزی اتحاد مردم لبنان بود و ازآن مهمتر اندیشه مقاومت که وامدار امام موسیصدر است.
وی برخی سخنان امام موسیصدر اشاره کرد و گفت: امام صدر ۳۰ سال پیش گفتند که جنگ ما با اسرائیل جنگ تمدنی است، اسرائیل میخواهد اصل اسلام نباشد، پس ما اصل اسرائیل را هدف قرار میدهیم. ایشان خواستار جمع شدن همه گروهها و طوایف لبنانی در کنار هم بودند و امروز این قضیه محقق شده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلسهفتم، با بیان اینکه مردم ایران مردم لبنان را دوست دارند، گفت: این علاقه سیاسی و ایدیولوژیک است زیرا انقلاب اسلامی ایران، ادامه حرکت احیای اندیشه شیعی در لبنان است و مقاومت لبنان نیز برگرفته از انقلاب اسلامی ایران است.
وی محل تولد فقه سیاسی شیعه را لبنان ذکر کرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران محصول همین حرکت در لبنان است.
ابوطالب با تاکید بر اینکه ما در این سالها در مورد قضیه امام موسی صدر کوتاهی کردهایم، گفت: هر بار که به لبنان میرویم، امام موسی صدر را میبینیم که اسلحه به دست دارد و نبرد را فرماندهی میکند. اگر امروز امام صدر بود، شرایط لبنان تغییرات فراوانی میکرد و این پروسه سی ساله در مدت زمان کمتری طی میشد.
وی با تاکید بر زنده بودن امام موسیصدر در زندانهای لیبی گفت: امام اکنون دوران حبس ابد خود را طی میکند، کاری که لیبی کرد یکی از راههای حذف افراد و شخصیتهای تاثیرگذار در مناطق مختلف جهان است و زمانی ما اسیری همچون شهید تندگویان در عراق داشتیم و آنها به هیچ وجه حاضر به پذیرش اسارت وی نبودند اما زمانی که ما به پس گرفتن پیکر تندگویان رضایت دادیم، آنها جنازهای را به ما دادند که متعلق به شش ماه قبل از آن بود.
این نماینده مجلس با اشاره به اظهارات قزافی در سال ۲۰۰۲ مبنی بر اینکه امام صدر در لیبی مفقود شده است، گفت: در زمان برلوسکونی نخستوزیر سابق ایتالیا دادگاه این کشور با پول لیبی و حمایت سیاسی وی در حکمی ادعا کرد که امام صدر در ایتالیا مفقود شده است اما این حکم ارزش حقوقی ندارد، زیرا نه اتفاق جدیدی در این باره رخ داده بود و نه شاهد جدیدی پیدا شده بود.
وی با بیان اینکه اگر ما به شهادت امام موسیصدر رضایت دهیم، لیبی حاضر است با ما وارد مذاکره شود، گفت: پیگیری سرنوشت امام موسیصدر نه تنها وظیفه جمهوری اسلامی ایران است بلکه دوستان غیردولتی نیز باید مساله را پیگیری کنند.
ابوطالب با تاکید بر اینکه دستان آلمانیها نیز در این موضوع آلوده است، گفت: اما ما هنوز نتوانستهایم که اطلاعاتی از آنها به دست آوریم. وی با اشاره به اقدامات قزافی برای پاک کردن حکومت لیبی از اتهامات و پرداخت هزینه فراوان برای این کار گفت: امروز لیبی شرایط ۲۵ سال گذشته را ندارد و به همین دلیل ما باید برای روشن کردن قضیه امام موسی صدر بیشتر تلاش کنیم. حقوق امام صدر قابل معامله نیست و این انتظار ما از جمهوری اسلامی ایران است که با تمام توان موضوع را دنبال کند.
رییس کمیته پیگیری سرنوشت امام موسیصدر در مجلس شورای اسلامی گفت: هیات دولت نیز با تشکیل کمیتهای به ریاست معاون رییسجمهور این مساله را پیگیری میکند و مذاکراتی نیز در این باره داشته و نقاط روشنی نیز مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه کوتاهی ما این بوده که مساله امام موسیصدر را در سطح بینالمللی دنبال نکردهایم، گفت: برخی از دادگاههای ایران صلاحیت مسائل بینالمللی را ندارند و ما امروز در مجلس به دنبال تصویب قانونی هستیم تا دادگاههای ایران بتوانند مسائل بینالمللی را بررسی کنند و امیدوارم سال آینده زمانی که در اینجا جمع میشویم، خبرهای خوبی در این زمینه داشته باشیم.