ساعت 6 و 30 دقیقه بامداد 18 آذرماه 1360 هواپیمای ربوده شده لیبی در مهرآباد به زمین نشست و ربایندگان هواپیما خواست های خود را طی پیامی با مقامات ایران در میان گذاشتند.
علوی طباطبایی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان قبل از به زمین نشستن هواپیمای ربوده شده لیبیایی در گفت و گو با خبرگزاری پارس اظهار داشت : در این زمینه دولت لیبی راسا توسط سفارت آن کشور در تهران طی دو یادداشت کتبی از دولت جمهوری اسلامی ایران تقاضا کرد تا با نشستن این هواپیما در تهران موافقت کند . ما نیز بر اساس ضوابط انسانی و روابط اسلامی و حفظ حقوق افراد کوشش خواهیم کرد ، این مسئله را با توجه به مصالح طرفین به نحو احسن تمام کنیم .
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد تعداد افرادی که در این هواپیما هستند نیز گفت : گزارش های گوناگونی در این زمینه دریافت شده است از جمله یکی از گزارش ها حاکی از وجود 41 مسافر و خدمه است.
ربوده شدن هواپیمای لیبیایی توسط هفت مرد مسلح
جت بوئینگ 727 مسافربری لیبی که با 30 مسافر و 8 خدمه توسط 7 مرد مسلح ربوده شده پس از آن که برای دومین بار در بیروت فرود آمد مجددا سوخت گیری کرد و پس از 5 ساعت توقف در فرودگاه بیروت به سوی مقصد دیگری که امروز مشخص شد ایران است پرواز کرد .
در طی توقف هواپیما افراد مسلح سازمان امل کنترل فرودگاه و نگهبانی از هواپیما را بر عهده داشتند ، ربایندگان علاوه بر سوخت و غذا خواهان تعدادی پتو و تعویض خلبان و خدمه هواپیما با خدمه جدید شدند . خلبان طی تماس رادیویی گفته بود که دیگر اعصابی برایش باقی نمانده و اعصاب مسافران هم به کلی خرد شده است ، خلبان تقاضا کرد هر چه هواپیماربایان می خواهند در اختیارشان گذاشته شود.
ربایندگان خود را اعضای سازمان مجاهدین امام موسی صدر معرفی کرده اند و رهبر آنان که خود را حمزه نامیده است در یک پیام رادیویی که در فرودگاه ضبط و از رادیوی صدای لبنان پخش شد اظهار داشتند که شیعیان لبنان امام موسی صدر را از دل و جگر قذافی بیرون خواهند کشید . پیش از این دولت ایران اعلام کرده بود از ورود این هواپیما به ایران جلوگیری خواهد کرد ولی مذاکرات فیمابین دولت لیبی و کشورمان نتیجه داده و هواپیمای ربوده شده در فرودگاه مهرآباد بر زمین نشسته است .
از سوی دیگر ربایندگان هواپیمای مسافربری لیبیایی طی توقف خود در فرودگاه نظامی رم خواستار انتشار گزارش مربوط به ناپدید شدن امام موسی صدر توسط ایتالیا شده بودند ، هواپیما ربایان هنگام توقف در بیروت نیز چنین تقاضایی کرده بودند ، خبرگزاری فرانسه به نقل از ناظران می افزاید : برآوردن خواست هواپیماربایان برای مقامات ایتالیایی مشکل خواهد بود زیرا قسمتی از پرونده مورد تقاضا در اوایل سال جاری در کاخ دادگستری رم ناپدید شده است .
سوم اسفند ماه سال گذشته دومینکو سیکا قاضی مسئول رسیدگی و ناپدید شدن امام موسی صدر اعلام کرد پاسپورت و تقویم امام موسی صدر و پاسپورت های دو تن از همراهان ایشان ناپدید شده است . خبرگزاری فرانسه می افزاید : فقدان مدارک فوق موجب این سوال می شود که آیا شخص پیاده شده در ایتالیا امام موسی صدر یا آن چنان که پیروان وی قذافی را متهم می کنند شخصی شبیه به او بوده است ؟ لازم به یادآوری است که مقامات ایتالیایی معتقدند : امام موسی صدر هرگز وارد ایتالیا نشده است .
خبر دیگر این که طرابلس دیروز ربایندگان هواپیمای لیبیایی را به عنوان تروریست سازمان جاسوسی آمریکا سیا دانست . (1)
درخواست هواپیماربایان از دولت ایران
خبرگزاری پارس نیز در گزارشی از این روی داد تاکید کرد گروگان گیران 5 درخواست از مقامات ایران دارند.
1- درخواست غذا
2- جریان دزدیده شدن امام موسی صدر مجددا به طور کامل برای امام خمینی رهبر انقلاب توضیح داده شود.
3- برادران ایرانی از طرف ما مجاز هستند که با لیبیایی ها مذاکره کنند.
4- تشکیل هیئتی برای دنبال کردن مسئله دزدیده شدن امام موسی صدر و اطلاعات لازم نیز در اختیار این هیئت قرار گیرد .
5- به آنان اجازه داده شود که پیامی به ملت ایران بدهند. (2)
پی نوشت:
1- اطلاعات ، 18 آذر 1360 ، صفحه 2
2- کیهان ، 18 آذر 1360 ، صفحه 16