امام موسیصدر غیر مستقیم کاری کرد که لبنان به یک کشور نمونه در دانش،
معنویات، اخلاق و حجاب شود تبدیل و اینها همه محصول تدبر قرآنی او بود؛ او
منادی وحدت ادیان بود و این اندیشه را دقیقاً از قرآن وام گرفته بود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، حجت الاسلام والمسلمین نوراللهیان، رئیس سازمان حوزهها و مدارس علمیه خارج از کشور، در مصاحبه با خبرنگار ایکنا، ضمن بیان خاطراتی از فضایل امام موسیصدر، دربارهٔ شخصیت قرآنی وی گفت: امام موسیصدر مانند امام خمینی (ره)، قرآن را به طور عملی در فضای جامعه رواج داد.
نوراللهیان در ادامه گفت: این عقیده مشهور است که علامه طباطبایی (ره) از امام (ره) قرآنیتر است، اما باید گفت در عمل، این امام (ره) بود که قرآن و اسلام را از انزوا خارج کرد. امام (ره) بدون آنکه از قرآن به طور مستقیم سخن بگوید، عملاً قرآن را در زندگی خود به کار بسته بود.
وی با اشاره به شخصیت علامه محمدجواد بلاغی، که از لحاظ قرآنشناسی و قرآنپژوهی استاد مراجع بزرگی همچون خویی، مرعشینجفی و... بود، عنوان کرد: امام موسی صدر اما در عمل قرآنیتر از بلاغی بود. از لحاظ تفسیری هم باید گفت که بسیاری از علما تحت تأثیر اندیشههای قرآنی او بودند؛ مثلاً تفسیر راهنمای حجةالاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی برگرفته از اولین جلسات قرآنی امام موسی صدر در آن زمان بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امام موسی صدر از نکات مثبت همه ادیان استفاده میکرد، افزود: نظم واقع در کلیسای مسیحیان هم برای او الگو بود... او اعتقاد داشت این آیه قرآنکه میفرماید: «و السماء رفعها و وضع المیزان»، نشان از نظم و هماهنگی در عالم دارد.
نوراللهیان گفت: کمتر شخصیتی را در ۴ دهه اخیر میتوان یافت که در حالی که موجودیت فیزیکی ندارد، همچنان زنده باشد. امروز در لبنان امام موسی صدر را زنده میدانند و او را چهرهای ملی میشناسند. او امروز هم در زندگی روزمره مردم حضور دارد.
رئیس سازمان حوزهها و مدارس علمیه خارج از کشور با اشاره به زمانشناس بودن، تواضع و ویژگیهای بارز اخلاقی امام موسی صدر تصریح کرد: موسی صدر منادی وحدت ادیان بود و این اندیشه را دقیقاً از قرآن وام گرفته بود. او شخصیتی جهانی داشت.
حجت الاسلام نوراللهیان از روابط عاطفی خود با امام موسیصدر نیز سخن گفت و به ذکر خاطراتی از وی پرداخت و او را دارای نفوذ بسیار زیادی در جامعه لبنان دانست و افزود: طوایف مختلف لبنان احترام بسیاری برای او قائل بودند و تسلیم اوامر وی بودند؛ مثلاً وقتی میان فرزند یاسر عرفات و یکی از خانوادههای مسیحی درگیریای پیش آمد که منجر به قتل فرزند آن خانواده مسیحی شد و قبیله مقتول هم آماده جنگ با آنان شده بودند و میانجیگری هیچکسی را هم نمیپذیرفتند، همین که امام موسی صدر خواستار میانجیگری با خانواده مقتول شد، آن خانواده حاضر به مصالحه شدند.
یکی دیگر از خصائل ویژه امام موسی صدر از نگاه حجت الاسلام نوراللهیان، سعه صدر و تعامل اثربخش و مثبت او با جامعه بانوان لبنان بود، بهطوریکه با همه بانوان با انواع پوششهایشان به راحتی سخن میگفت که این امر موجب رنجش برخی از روحانیون ظاهربین شد، تا جایی که برخی از آنان، شکایت امام موسی صدر را نزد مرجع بزگ آن زمان، آیت اللهالعظمی خویی بردند. آیت الله خویی هم با آنکه عالمی سنتی و دقیق در مسائل شرع مقدس بود، در اثر نفوذ کلام امام موسیصدر در مقابل آن گروه قشری مسلک ایستاد و به تجلیل از امام صدر پرداخت.