امام موسی صدر با توجه به مبانی فقهی محکم و بر اساس روش های علمی روز به مفتی اهل سنت لبنان پیشنهاد داد که اذان مسلمانان و اعیاد فطر و قربان یکسان شود. پیشنهادهایی که متاسفانه با ربوده شدن ایشان به مرحله عمل نرسید.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری، مدیر موسسه کتابشناسی شیعه، در چهاردهمین درس گفتار اندیشه و عمل امام موسی صدر در توضیح مقام فقهی وی به پیشنهادات ایشان برای وحدت شیعه و سنی اشاره کرد. وی با اشاره به اینکه یکی از راه های شناخت مقام فقهی فرد، بررسی نظریه های اوست گفت: امام موسی صدر با توجه به مبانی فقهی محکم و بر اساس روش های علمی روز به مفتی اهل سنت لبنان پیشنهاد داد که اذان مسلمانان و اعیاد فطر و قربان یکسان شود. پیشنهادهایی که متاسفانه با ربوده شدن ایشان به مرحله عمل نرسید.
مختاری در این نشست با ذکر روش های شناخت مقام فقهی فرد، و بررسی زندگی و فعالیت های امام موسی صدر وی را فقیهی مبرز خواند که فعالیت های اجتماعی و سیاسی پرشمار، مقام علمی و فقهی وی را تحت تاثیر قرار داده است.
وی همچنین، با اشاره به جایگاه هم بحث های ایشان در حوزه های قم و نجف، تصریح کرد که جایگاه فقهی افراد هم مباحثه معمولا برابر است و از این راه، می توان جایگاه فقهی امام موسی صدر را نیز دریافت.
مختاری به تقریرات امام موسی صدر نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به حجم مشغله ایشان در لبنان، امکان تالیف اثر برایشان وجود نداشت و آثار اندکی از ایشان به جای مانده است که مهم ترین آن ها تقریرات ایشان است. این تقریرات هم اکنون در اختیار فرزند ارشد ایشان است که به رسم امانت، تا آزادی امام صدر نگاه داشته اند.
مدیر موسسه کتابشناسی شیعه به بعضی نقل قول های منتسب به امام موسی صدر در مورد نظریه های فقهی ایشان نیز اشاره کرد و گفت: این موارد تا زمانی که در سخنان خود امام صدر دیده نشوند، برای ما قابل استناد نیستند.
گزارش کامل چهاردهمین نشست اندیشه و عمل در اسرع وقت منتشر می شود.