مجموعه ده جلدی پرتوها با ده درصد تخفیف و به قیمت ۹۰۰۰ تومان در فروشگاه اینترنتی شهرکتاب عرضه شده است.
به گزارش روابط عمومی موسسه امام موسی صدر این مجموعه در قطع پالتویی با قیمت ۹۰۰۰ تومان به علاقه مندان تقدیم شده است. برای خرید کتابها میتوانید بر روی این
صفحه کلیک کنید.
امام موسی صدر، از شمار محققان اسلامشناسی است که با آگاهی از نیازهای زمان، حاصل مطالعه و شناخت خود را در مناسبتهای زمانی و مکانی گوناگون و به فراخور مخاطب بیان کرده است. موسسۀ فرهنگی- تحقیقاتی امام موسی صدر تاکنون برخی از سخنرانیها و مقالات مهم امام موسی صدر را در قالب مجموعهای با عنوان پرتوها، منتشر کرده است. هر کتاب از این مجموعه دربردارنده یک یا چند گفتار با موضوعی واحد از زبان و قلم اوست. قطع کتابها پالتویی و حجم هر کتاب اندک است. تاکنون ده عنوان زیر از این مجموعه منتشر شده است:
پرتو۱. محمّد (ص) پیامبر بت شکن: «پیامبر مردم را از یک الوهیت خیالی رهاند. برای نخستین بار در تاریخ اندیشه را به نیکوترین شکل آزاد کرد و از ویرانۀ بتها راهی به علم گشود... پیامبر مسلمین را به فراگیری علم خواند تا آنرا برای خیر آدمی به کار گیرند.» کتاب حاضر ترجمۀ مقالهای است از امام موسی صدر که در دوهفتهنامۀ «النهج» در شهریور ۱۳۳۹ منتشر شده. این کتاب در سی و دو صفحه و با ترجمه مهدی فرخیان چاپ شده است.
پرتو۲. زهرا (س) فصلی از کتاب رسالت: «ما امروز بیش از هر وقت دیگر به تحلیل خلاصهای از زندگی فاطمۀ زهرا (س) احساس نیاز میکنیم، تا آن را مقتدای خویش سازیم و در اصلاح خود از فیض زندگی او بهرهمند شویم.» کتاب زهرا (س) فصلی از رسالت به درخواست سلیمان کتانی، ادیب و محقق مسیحی لبنان نوشته شده بود و در مقدمۀ کتاب معروف او فاطمة الزهراء وتر فی غمد درج گردیده است. این کتاب پنجاه و چهار صفحه و مترجم آن علی حجتی کرمانی است.
پرتو۳. اخلاق روزه: «هنگامی که ماه رمضان و روز عید به روزمرگی و عادت تبدیل شود، طبیعی است که از مظاهر زندگی عادی تجاوز نمیکند و در ظرف زمان محدود خود متوقف میشود... هدف آن عبادت در ماه مبارک رمضان پس از عید است. ماه رمضان زمان آماده سازی و روز عید آغاز عمل است.» این کتاب ترجمۀ خطبهها و پیامهای امام موسی صدر در زمینۀ روزه است که در مقاطع مختلف زمانی نوشته شده است. این کتاب چهل و شش صفحه و مترجم آن عطاءالله افتخاری است.
پرتو۴. دین در جهان امروز: «وقتی که میگوییم سازندگی دینی، مقصود ما تنها ساخت مسجد و کلیسا نیست، در بخشش دینی هم مقصود ما تنها نماز و روزه نیست. بلکه منظور ما هر آن چیزی است که ساختار تمدن انسان و نقش انسان در زندگی را تشکیل میدهد. هر چیز که از کارکرد انسان در مدت زندگی-اش به دست میآید، هرگاه به نیت خیر انجام شود، آنرا عبادت، سازندگی و عملِ مقبولِ درگاه خداوند مینامیم... اگر دین نقش خود را در زندگی از دست بدهد، دیگر نه با توسعه دادن مسجدها و کلیساها و نه با بزرگداشت مظاهر دین و نه با محترم داشتن بزرگان دین نمیتوان جای آنرا پر کرد؛ چرا که دین هیچ کدام اینها نیست.»
پرتو۵. علی موحّد بود و بس: «اگر امروز دنیا بخواهد علی (ع) را بشناسد، دو راه دارد. یک، از راه مطالعۀ تاریخ. دو، از پیروانش او را بشناسد... کسی می-خواهد پیروان و شیعیان علی (ع) را بشناسد تا علی (ع) را بشناسد، چه می-بیند؟ آیا علم میبیند؟ آیا تقوا میبیند؟ آیا خدمت به مردم را که در علی (ع) بود، میبیند؟ آیا شجاعت و صداقتی را که در علی (ع) بود، میبیند؟» این سخنرانی که به صورت کتاب درآمده است از معدود سخنرانیهای امام موسی صدر به زبان فارسی است. این کتاب چهل و چهار صفحه است.
پرتو۶. حسین (ع) وارث انبیاء: «چرا از به خاک افکنده شدن حسین (ع) یاد میکنیم و آن را در مقاتل میخوانیم؟ نالهها و شیونهای دلخراش! ماجرا را صحنه به صحنه میخوانیم تا واقعیت را پیشرو آوریم، خطر ستمپیشگان و سنگدلیشان را دریابیم و همچنین از یک سو عرصۀ عشقبازی و فداکاری و مارایت الا جمیلا را بفهمیم.» کتاب حاضر برگزیدۀ پیامها و سخنرانیهای امام موسی صدر در مورد امام حسین و عاشورا است. این کتاب سی و دو صفحه و مترجم آن مهدی فرخیان است.
پرتو۷. زینب شکوه شکیبایی: «نخستین وظیفۀ حضرت زینب، پاسداری از شرافت و عزت، پس از شهادت امام حسین (ع) بود، سپس به سرانجام رساندن رسالت امام حسین (ع) و بازگویی آن تراژدی و پیکاری که بنیامیه میکوشیدند آن را در بیابان محصور کنند... من به مصادیق عجز و لابه و شیون و نالۀ امام حسین (ع) یا زنان خاندان امام حسین (ع) که نقل میشود اعتقادی ندارم، چرا که این مسائل در حکم تحریف جنبش امام حسین (ع) و رسالت اوست.» کتاب حاضر ترجمۀ سخنرانی امام موسی صدر دربارۀ نقش حضرت زینب در واقعۀ عاشورا و رخدادهای پس از آن است. این کتاب سی و هشت صفحه و مترجم آن مهدی فرخیان است.
پرتو۸. عدالت در اسلام: «صدها دستور اسلامی که عدالت اجتماعی و اقتصادی را در عمق عبادت وارد میسازد و آنرا از جمله شرایط صحیح بودن آن-ها برمیشمرد، به روشنی نشان میدهد که عدالت اجتماعی و اقتصادی نه تنها دو حکم فرعی و دو واجب عادی و معمولی نیستند، بلکه بر پایۀ عقیده و ایمان استوارند و از آنها جداشدنی نیستند. اسلام، ایمانی را که نتیجۀ آن عدالت در زندگی فرد و جامعه نباشد، برنمیتابد.» کتاب حاضر ترجمۀ فارسی مقاله و سخنرانی امام موسی صدر در نهمین همایش اندیشۀ اسلامی (ملتقی الفکر اسلامی) در تلمان الجزایر است. این کتاب چهل و چهار صفحه و مترجم آن مهدی فرخیان است.
پرتو۹. روح تشریع در اسلام: «غیبتباوری و پیامدهای آن در عمل، با تحول و توجه تام و تمام به ضرورتهای دگرگون شوندۀ اجتماعی منافات ندارد. به عبارت دیگر عرضی بودن حکم، با فرشی بودن عمل در هنگام نیاز انسان، تناقص ندارد. در اینجاست که مفهوم اجتهاد در شریعت و تفاوت آن با قانونگذاریهای متعارف در نهادهای قانونگذاری روشن میشود.» کتاب حاضر ترجمۀ فارسی مقالۀ امام موسی صدر در کنفرانس هشتم «التعرف علی الکفر الاسلامی» است. این کتاب چهل و سه صفحه و مترجم آن موسی اسوار است.
پرتو۱۰. اسرار ربودن امام موسی صدر: «امام موسی صدر در تاریخ ۹ شهریور ۱۳۵۷، در ادامۀ سفرهای دورهای خود برای پایان دادن به جنگهای داخلی لبنان با دعوت رسمی لیبی به آن کشور سفر کرد و در لیبی ربوده شد. تحقیقات مختلف نشان میدهد امام موسی صدر به هیچوجه از لیبی خارج نشده و در لیبی ربوده شده است... به هر رو قراین و شواهد بسیاری نشان از آن دارد که امام موسی صدر در زندانهای لیبی به سر میبرد.» این کتاب که چکیدۀ پروندهای بیش از دوهزار صفحهای است، اطلاعاتی در اختیار علاقمندان به آزادی امام موسی صدر قرار میدهد.