نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام موسی صدر در زندانهای لیبی
دیده شده است، تصریح کرد: دادگاههای لیبی برای امام موسی صدر حکم حبس ابد
بریدهاند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، ظهر امروز دوشنبه به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت نشستی خبری با حضور سعید ابوطالب، دبیر کمیتههای پیگیری سرنوشت ۴ دیپلمات ربوده شده و امام موسی صدر، رائد موسی فرزند دیپلمات ربوده شده، عادل عون نماینده جنبش امل در تهران و امیر کمالی عضو شورای سیاستگذاری موسسه فرهنگی امام موسی صدر به منظور بررسی آخرین تحولات پیگیری سرنوشت این ۵ نفر در این دانشگاه برگزار شد.
ابوطالب در ابتدا ضمن تشریح دستاوردهای سفر دو هفته قبل نمایندگان مجلس شورای اسلامی به لبنان که به همین منظور صورت گرفته بود، خاطرنشان کرد: بعد از شکایت خانوادههای این ۵ نفر درخصوص پیگیری این پرونده، در کمیسیون اصل نود پروندهای تشکیل و متعاقب آن کمیتهای مشخص شد.
وی افزود: در هر دو پرونده طی کاووشهای به عمل آمده هیچ نشانه متقنی درخصوص کشته شدن امام موسی صدر و ۴ دیپلمات وجود ندارد و مسئله این نیست که آنها کشته شدهاند یا زندهاند، بلکه مسئله روشن شدن دقیق وضعیت این افراد است.
ابوطالب با اشاره به پرونده امام موسی صدر اظهار داشت: حوادث این پرونده تا به اینجا ادامه یافت که دادگاهی در ایتالیا با جمعآوری شاهدان این ماجرا سرانجام حکم را بر این صادر کرد که امام موسی صدر هیچ وقت از لیبی خارج نشده و به ایتالیا نرسیده است. بعد از این، در سال ۲۰۰۲ قذافی رهبر لیبی رسماً اعتراف کرد که امام موسی در لیبی مفقود شده اما لیبی از پیدا کردن او ناتوان است. این در حالی است که او همیشه تاکید میکرد که امام موسی از لیبی خارج شده و به ایتالیا رفته است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه قذافی به منظور آسانسازی انتقال قدرت به پسرش در پی پاکسازی دست خود از پروندههایی بینالمللی علیه خود میباشد، تصریح کرد: در قضیه لاکربی نیز همین جریان اتفاق افتاد و قذافی بروز این حادثه را بر عهده عدهای لیبیایی مستقل از دولت نسبت داد و حتی غرامت تمام حادثه دیدگان را پرداخت کرد. در قضیه امام موسی صدر نیز در تلاش بود تا با نسبت دادن این حادثه به اپوزیسیونهای لیبی و پرداخت هزینههایی سیر پرونده را منحرف کنند.
دبیر کمیته پیگیری سرنوشت امام صدر در مجلس با اشاره به اتفاق جدید این پرونده یادآور شد:
بهواسطه روابط دوستانه سیفالاسلام پسر قذافی با برلوسلوکونی نخست وزیر سابق ایتالیا و با روشوهای که دولت لیبی به یک قاضی دست چندم ایتالیا داد، دوباره دادگاهی تشکیل شد و حکمی بر این مبنا صادر شد که امام صدر از لیبی خارج شده است.
به گفته این نماینده مجلس، با توجه به عوض شدن برلوسکونی و روی کار آمدن رومانو پرودی که اعلام کرده علاقهمند به ایجاد و گردش روابط با کشورهای مسلمان است، لازم است جمهوری اسلامی ایران سریعاً در مورد ابطال این حکم غیر قانونی اقدام نماید.
ابوطالب یادآور شد: مقامات لیبیایی هیچگاه این حرف را نزدند که امام موسی صدر در لیبی کشته نشده بلکه همیشه تاکید میکردند که او در لیبی مفقود نشده است و این نکته قابل ملاحظهای است.
وی همچنین با اشاره به مسئله ۴ دیپلمات تصریح کرد: ایلی حبیقه یکی از فرماندهان فالانژیستهای لبنان قبل از ترور شدنش همیشه مسئولیت ربایش این ۴ ایرانی را بر گردن سمیر جعجع از فرماندهان دیگر فالانژیستها میانداخت.
وی با تاکید بر اینکه جعجع مشخصاً مزدور اسرائیل است، اظهار داشت: اگر میبینیم که او میگوید ۴ دیپلمات ایرانی توسط فلانژیستها و به دستور ایلی حبیقه کشته شدهاند برای این است که میخواهد مسئولیت این جنایت را از دوش اسرائیل بردارد.
ابوطالب اضافه کرد: پیگیری و رها کردن این پرونده سبب شده که هر وقت خواستهایم به پیگیری آن بپردازیم، مجبور باشیم دوباره از صفر شروع کنیم.
وی با اشاره به دیدار نمایندگان مجلس با سید حسن نصرالله اظهار داشت: ایشان نیز معتقد است که دلیلی برای فرض شهادت این ۴ ایرانی وجود ندارد. وی تاکید نموده که حزبالله آماده هر نوع همکاری برای آزادی این ۴ دیپلمات از بند رژیم صهیونیستی است. او حتی تصریح کرده که حزب الله برای مبادله ۴ دیپلمات ایرانی با اسرایی از اسرائیل و یا در قبال منافعی که اسرائیل در لبنان دارد، آماده است.
ابوطالب با اشاره به نقص قوانین ایران برای پیگیری سرنوشت شهروندان ایران در خارج از کشور تصریح کرد: بهواسطه این مشکل هیچ پرونده بینالمللی برای پیگیری سرنوشت امام موسی صدر ۴ دیپلمات ایجاد نشده است. به همین خاطر مجلس هفتم تصمیم دارد طرحی را در این خصوص به تصویب برساند که به دادگاههای داخلی این اجازه را بدهد که پروندههای بینالمللی شهروندان ایرانی در خارج از کشور را پیگیری کنند.
به گفته وی، تا زمانی که قذافی ریاست لیبی را بر عهده دارد، فضا برای پیگری سرنوشت امام صدر مهیاتر است. بر طبق شواهد امام موسی صدر در زندانهای لیبی دیده شده و دادگاههای لیبی برای وی حکم حبس ابد بریدهاند.
ابوطالب با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با ۲۵ سال قبل خود فرق زیادی پیدا کرده است، یادآور شد: ایران دیگر در انزوا قرار ندارد و امروز به عنوان یک قدرت منطقهای مطرح است و بهواسطه پتانسیلهای خود میتواند لیبی را مجبور به روشن کردن این پرونده کند و در این خصوص، قطع روابط اقتصادی با این کشور کافی نیست.