با گذشت بیش از یکسال از خروج نیروهای نظامی سوریه از لبنان و در پی آن،
گشایش تدریجی پرونده ۲ هزار و ۴۶ شهروند ربوده شده این کشور، بار دیگر
سرنوشت «امام موسی صدر» چهره ملی و مذهبی لبنان مورد توجه محافل سیاسی و
حقوق بشر قرار گرفت.
بررسی تفصیلی پرونده «امام موسی صدر» در کمیسیون حقوق بشر مجلس لبنان و سخنان شدیداللحن یکی از نمایندگان دولت از یکسو و اظهارات تازه «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه دروزی لبنان درباره سرنوشت وی از سوی دیگر، بار دیگر این پرونده را به محافل و مطبوعات لبنان کشانده است. «میشل موسی» رئیس کمیسیون حقوق بشر لبنان، پس از برگزاری آخرین نشست این کمیسیون با تشریح پرونده شهروندان ربوده شده لبنانی، به بررسی مفصل پرونده امام موسی صدر و دو همراهش در این کمیسیون پرداخت.
وی گفت: این کمیسیون عدم صدور حکم توسط دستگاه قضایی لبنان پس از ۲۷ سال را امری غریب دانست و از دستگاه قضایی خواست به سرعت حکم این پرونده را صادر کند. موسی از دستگاههای سیاسی و دیپلماسی لبنان خواست به طراحی یک راهبرد برای روشن شدن حقیقت ماجرای ربوده شدن امام صدر اهتمام ورزند.
«ایوب حمید» نماینده مجلس و از فعالان جنبش شیعی «امل» با انتقاد شدید از ضعف حکومتها در لبنان از زمان وقوع این جنایت تاکنون در برخورد با عاملان ربودن امام موسی صدر و همراهانش، این پرسش را در صحن علنی پارلمان مطرح کرد که چرا دولت لبنان در قبال سرنوشت فرزندان این سرزمین پاسخگو نیست؟
«وی گفت: آیا دولت نباید در همه محافل عربی و بین المللی صدایش را بلند و خواستهاش را در روشن شدن حقیقت جنایت ربودن رهبر شیعیان لبنان مطرح کند؟ این نماینده، امام موسی صدر را فرزند لبنان و نماد طایفه شیعه خواند و افزود:» او برای رهایی مردم لبنان از رنجها و همزیستی طایفهها و احترام به عقیده یکدیگر تلاش کرد، در اوج تلاش برای توقف جنگ داخلی، در اعتراض به خونریزیها به تحصن و اعتصاب غذا روی آورد و آیا پاداش آن همه تلاش و رنج، ربوده شدن در یک سرزمین عربی است که یک تروریست شناخته شده در جهان بر آن حکومت میکند؟