نبیه بری رئیس مجلس لبنان با ارسال نامه ای برای وزیر امور خارجه آمریکا از وی خواسته است تا به لبنان برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر کمک کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النهار، بری در نامه روز چهارشنبه خود به رایس، دولت جورج بوش رئیس جمهوری آمریکا را ترغیب کرده است تا در امر روشن شدن پرونده ناپدید شدن امام موسی صدر و همراهانش سهیم شود.
النهار به نقل از بری نوشت: اعلام شده است که لیبی شروط آمریکا در مسیر از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک با کشور شما از جمله ارایه اسناد، مدارک و اطلاعاتی مربوط به تروریسم رسمی صورت گرفته از سوی نظام لیبی را پاسخ گفته است و امیدواریم که آن اسناد و مدارک پرده از مسئله مهمی به ویژه مربوط به ملت لبنان و نیز بشارت دهندگان به عدالت و آزادی و حقوق بشر یعنی مسئله امام موسی صدر رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان بردارد که در پی پاسخ به به دعوت رسمی در سال ۱۹۷۸ به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدر الدین روزنامه نگار در لیبی ناپدید شد.
النهار به نقل از بری افزود: امام موسی صدر اندیشمند اسلامی و روحانی روشنفکری است که گفتگوی اسلامی – مسیحی در شرق را پایه ریزی کرد و جنبش مردمی را به منظور فع محرومیت و تامین عدالت اجتماعی و مشارکت شهروندان در حیات کشور و جامعه رهبری کرد. ما مطمئن هستیم که این مسئله برای لبنان و عموم مسلمانان در همه جهان به ویژه شیعیان مهم است و مورد توجه و پیگیری شما خواهد بود و به نظام لیبی اجازه از سرگیری روابط دیپلماتیک خود به زیان این مسئله انسانی داده نخواهد شد.
آمریکا ۲۵ اردیبهشت (۱۵ می) از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک با لیبی را پس از ۲۵ سال تنش میان طرفین اعلام کرد.
«کاندولیزا رایس» وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای با اعلام گشوده شدن به زودی سفارت آمریکا در طرابلس اظهار داشت: من از اعلام این خبر خوشبخت هستم که آمریکا روابط دیپلماتیک خود را به طور کامل با لیبی از سر میگیرد.
رایس همچنین خاطرنشان کرد: به علاوه، آمریکا قصد دارد نام لیبی را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج کند و لیبی همچنین از فهرست سالانه کشورهایی که به طور کامل با عملیات ضدتروریستی همکاری نمیکند نیز خارج میشود.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله اواخر بهمن ۸۴ با تاکید بر اینکه امام موسی صدر همچنان در زندانهای لیبی در اسارت است و باید فورا به لبنان بازگردانده شود، از تبانی و همدستی سیاسی مقامات لیبی با ایتالیا درباره رهبر شیعیان لبنان پرده برداشت. دبیرکل حزب الله لبنان با تاکید بر تبانی و همدستی لیبی و ایتالیا درباره امام موسی صدر و اقدام لیبی در خرید قاضی ایتالیایی با پرداخت رشوه و پول به وی برای اینکه اعلام کند، امام موسی صدر وارد ایتالیا شده است در حالی که تا پیش از این سازمان اطلاعات ایتالیا تاکید کرده بود که امام موسی صدر از لیبی خارج نشده است، اظهار داشت: «چگونه است که سازمان اطلاعاتی لیبی تا ۲۶ سال پیش تاکید میکردند که امام موسی صدر هرگز وارد لیبی نشده است، اما اخیرا پس از ۲۶ سال نظرشان را عوض میکنند، این چیزی جز یک همدستی و تبانی سیاسی میان لیبی و ایتالیا نمیتواند باشد، آنها گمان میکنند با پول میتوانند در مورد سرنوشت امام موسی صدر معامله کنند، این تصوری اشتباه است، لیبی باید امام موسی صدر را از زندانهای خود آزاد کند، وهیچ راهی هم جز این ندارد.»
پیش از این فرج ابوالعشه رهبرتجمع مخالفان رژیم کنونی لیبی گفته بود: خانواده امام موسی صدر صدها ملیون دلار رشوه رژیم قذافی برای بستن پرونده امام صدر را رد کردند و قذافی میخواست با این شیوه پرونده امام صدر را نیز همانند پروندههای لاکربی و غیره ببندد.
ابوالعطشه در مورد ربوده شدن امام موسی صدر از سوی رژیم قذافی گفت: خانواده امام موسی صدر، صدها ملیون دلار رشوه رژیم قذافی برای بستن پرونده امام موسی صدررا رد کردند و این شیوهای است که قذافی با آن پروندههای غرب همچون لاکربی و غیره را مسدود کرد، زیراعقلانیت و منطق غرب همانند عقلانیت و منطق این خانواده شریف و مسلمان نیست که هرگز راضی به فروش واقعیت نمیشود.
امام موسی صدر۳ شهریور سال ۱۳۵۷ و در آخرین مرحله از سفر دورهای خود به کشورهای عربی، بنا بر دعوت رسمی معمر قذافی رهبر لیبی وارد این کشور شد اما در روز ۹ شهریور ربوده شد و از آن تاریخ تاکنون هیچ اطلاعی از سرنوشت وی بدست نیامده است.
پس از این ماجرا حکومت معمر قذافی ادعا میکرد امام موسی صدر از لیبی خارج شده است اما دستگاههای قضایی دولتهای لبنان و ایتالیا و همچنین تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان، ادعای رژیم لیبی مبنی برخروج امام از آن کشور و ورود وی به رم را دروغ اعلام کرد.
مجموعه اطلاعات آشکار و پنهانی که طی دو دهه پیش بدست آمدند، همگی دال بر آن هستند که امام موسی صدر هرگز خاک لیبی را ترک نکرده است.
آخرین خبر درباره پرونده امام موسی صدر، اقدام معمر قذافی رهبر لیبی در از بین بردن تمام مدارک و شواهد مرتبط با ربودن امام موسی صدر حکایت میکند که نشریه المنار چندی پیش از آن پرده برداشت، به نوشته این روزنامه قذافی تمام کسانی که با این پرونده مرتبط بودند را اعدام کرده است.
نبیه بری رئیس مجلس لبنان و جنبش امل لبنان چندی پیش خواستار بین المللی شدن پرونده پیگیری سرنوشت امام موسی صدر شده بود.