کمیته پیگیری حقوقی سرنوشت امام موسی صدر با صدور بیانیهای شدیداللحن، به
استقبال دولت از «سعد مُجبر» نماینده ویژه «معمر القذافی» رهبر حکومت
لیبی، واکنش نشان داد.
به گزارش سرویس دیپلماتیک خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، این کمیته که پیش از این نیز در خصوص پذیرش مقامات بلندپایه لیبیایی در ایران به دولت هشدار داده بود، بار دیگر با یادآوری اینکه حضرت امامخمینی (س)، بنیانگذار فقید انقلاباسلامی با اشاره به ربودهشدن امام موسی صدر در کشور لیبی، تأکید کرده بودند: «قذافی اگر هم به ایران میآید نزد من نیاید زیرا هنوز مسأله آقا موسی روشن نشده است.»، با صدور بیانیهای از سفر «سعد مُجبر» به جمهوری اسلامی ایران بهشدت انتقاد کرد.
در این بیانیه آمده است: «سعد مجبر» که سال گذشته از سوم تا هشتم فروردینماه، مخفیانه وارد تهران شده و با برخی افراد ملاقات کرده و نامه ممهور ژنرال «معمر القذافی» را به آنان تقدیم کرده بود، امسال، همزمان با تغییر کابینه حکومت لیبی و تغییر نخستوزیر این کشور و در حالی که دولت جدید ایران با شعار اصولگرایی، عدالتخواهی و حمایت از مستضعفان جهان روی کار آمده، با افتخار و بهطور رسمی وارد خاک مقدس جمهوری اسلامی ایران میشود و این در حالی است که «سید محمد خاتمی» رئیسجمهوری وقت، پیش از این، از پذیرش همین شخص، خودداری کرده بود.
کمیته پیگیری حقوقی سرنوشت امام موسی صدر افزوده است: با کمال تأسف باید گفت که دولت جدید تا کنون نهتنها هیچگونه اقدام عملی برای روشنشدن وضعیت امام موسی صدر و همراهان وی در زندانهای حکومت سفاک لیبی انجام نداده بلکه تا این تاریخ حتی از تعیین رسمی یک مسؤول ویژه برای پیگیری این پرونده حساس ملی، خودداری کرده است.
این کمیته همچنین افزوده است: بنا بر خبرهای منتشر شده، خانواده امام موسی صدر، از سفر «سعد مجبر» به ایران بیاطلاع بودهاند و اکنون جای این سؤال باقی میماند که رئیسجمهوری و وزیر امور خارجه دولت اصولگرا چگونه و با چه توجیهی به خود اجازه میدهند که پروندهای حقوقی را که به ربودن یک شخصیت برجسته حقیقی مرتبط است، در غیاب خانواده وی و بدون اطلاع آنان وفعالان این موضوع و بهرغم مخالفت مراجع عظام تقلید، علما، نخبگان و کارشناسان مسائل بینالمللی با گسترش روابط با این حکومت استبدادی، به پای سیاسیبازیهای پشت میزهای مذاکرات قربانی کنند؟
این بیانیه میافزاید: آقایان «منوچهر متکی» و «غلامعلی حدادعادل» که سال گذشته پای نامهای را امضا کرده بودند که در آن، با اشاره به ربودن امام صدر در لیبی و ادعاهای متناقض و دروغین مقامات لیبیایی، این جنایت علیه انسان و بشریت و این اقدام علیه امنیتملی ایران را محکوم کرده بود، چگونه اکنون به خود اجازه میدهند که با فرستاده شخصی ملاقات کنند که به عقیده خود آقایان، امنیتملی جمهوری اسلامی را نقض کرده و مرتکب جنایت علیه بشریت شده است؟
کمیته پیگیری حقوقی سرنوشت امام موسی صدر در ادامه آورده است: مگر آقایان متکی و حدادعادل فراموش کردهاند که سال گذشته در همین ایام، تأکید کرده بودند که نتایج دادگاههای ایتالیا و لیبی و اسناد منابع اطلاعاتی و امنیتی، جملگی مسؤولیت حکومت لیبی در ربودن امام موسی صدر را تأیید و تأکید میکند؟ پس چگونه است که با چرخشی ناگهانی، دستهای مجبر تروریست را میفشارند و با او خوشوبش میکنند و وعده میدهند که ایران را به دروازه لیبی در آسیا تبدیل کنند؟ کدام وزیر خارجهای را در دنیا میشناسید که کشور دیگری را جنایتکار و ناقض امنیتملی خود بداند و در عین حال در صدد تقویت روابط و خود با چنین کشوری باشد و دروازههای خود را به روی دشمن امنیتملی خود بگشاید؟! کدام رئیس مجلسی را سراغ دارید که از دیدار با دشمن امنیتملی خود، خشنود باشد و آرزویش این باشد که روابط با آن را به سطح مطلوب برساند و از افق همکاریهای روشن با چنین کشوری سخن بگوید؟!
این کمیته در ادامه با انتقاد از دیدار رؤسای قوه مجریه و مقننه و وزیر امور خارجه دولت اصولگرا با فرستاده ویژه ژنرال قذافی، تأکید کرده است: بهتر است دولت و مجلس شورایاسلامی با در دستور کار قرار دادن نامه هزاران تن از نخبگان کشور به رئیسجمهوری و فعالسازی چهار بند آن برای پیگیری پرونده ربودن امام موسی صدر، چهره اصولگرای خود را خدشهدار نکند. کمیته پیگیری حقوقی پرونده امام موسی صدر در پایان با اشاره به سوابق مشکوک مجبر در ایران و روابط دوستانه وی با سیدمهدی هاشمی معدوم، آن هم درست در زمانی که حضرت امام خمینی (س) خواستار انحلال فعالیتهای واحد نهضتهای آزادیبخش و قطع روابط با لیبی شده بودند، به اقدام اخیر لیبی در به جریانانداختن مجدد پرونده جزایر سهگانه ابوموسی، تنببزرگ و تنبکوچک در شورایامنیت سازمانمللمتحد اشاره و تأکید کرده است: این اقدام لیبی، شرایط را برای ایران در مجامع بینالمللی دشوار کرده و باعث شده که با ایران بهعنوان یک عضو سابقهدار جامعه بینالمللی برخورد شود.
پیش از این جمع کثیری از نخبگان، شامل مراجع، علما و فضلای حوزههای علمیه، رؤسای دانشگاهها و شخصیتهای فرهنگی، سیاسی و حقوقی کشور، در نامهای از رئیسجمهوری درخواست کرده بودند، تا با در پیشگرفتن چهار راهکار طرح رسمی پرونده از سوی ایران در مجامع بینالمللی حقوق بشر؛ پیگیری قضایی پرونده از سوی ایران در محاکم بینالمللی، بسیج اطلاعاتی کشور جهت کشف تمام حقایق ماجرا و اتخاذ تدابیر دیپلماتیک شایسته جهت ابراز نارضایتی ایران از عملکرد دولت لیبی؛ روند پیگیری سرنوشت امام موسی صدر را ساماندهی کند.
این نامه را حضرات آیات سید عبدالکریم موسویاردبیلی، جعفر سبحانی، علی مشکینی، عبدالله جوادی آملی، سید رضی شیرازی، عزالدین زنجانی، سید علی محقق داماد، ابراهیم امینی، حسین مظاهری، سید جلال الدین طاهری، ابراهیم جناتی، مسلم ملکوتی، محمد علی گرامی امضا کردهاند.
شایان ذکر است که «سید علی صدر» برادر ارشد امام موسی صدر سال گذشته با انتقاد شدید از سفر مخفیانه «سعد مجبر» به ایران، تصریح کرده بود: مجبر تلاش بسیاری کرد تا با مقامات عالیرتبه ایران دیدار کند و توضیحات لازم را درباره انتقادهای جدی ایران بیان نماید. به تعبیر دیگر وی قصد داشته تا با توجیهات دیپلماتیک از اشتباهات استراتژیک لیبی در زمینه فروش اطلاعات هستهای به آمریکا، گسترش علنی روابط طرابلس با تلآویو عذرخواهی کند.
این عضو ارشد خاندان صدر، در اینباره افزوده کرد: مُجبر میخواست در این سفر، در مورد واکنشهای جمهوری اسلامی ایران نسبت به ربودن امام موسی صدر در لیبی جوسنجی کند و به جای تعامل سازنده در صورت امکان، فضای یک نوع معامله را ایجاد نماید و در مجموع زمینه را برای سفر نخستوزیر لیبی به ایران و موفقیت هر چه بیشتر آن فراهم آورد و حتی از مطرحشدن دخالت مستقیم لیبی در ربودن امام در مطبوعات و احیاناً اعتراضات مردمی بویژه جوانان و طلاب حوزه و دانشجویان دانشگاهها جلوگیری نماید.
وی با اشاره به درخواستهای مطرح شده از سوی وی برای دیدار با سران نظام، تصریح کرده بود: مجبر موفق به دیدار مسؤولان اجرایی کشور نشد و نهتنها ریاست محترمجمهوری، آقای خاتمی، به وی وقت ملاقات نداد بلکه با وزیرامورخارجه و معاون خاورمیانهای وزارتامورخارجه کشورمان هم ملاقات نکرد.