حبیبه جعفریان روز گذشته با حضور در غرفۀ انتشارات مؤسسۀ امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب با علاقهمندان و مخاطبانش دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در هفتمین روز از برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، روز سهشنبه، شانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۳، حبیبه جعفریان، نویسندۀ کتاب «سید موسی صدر؛ هفت روایت خصوصی» در میان علاقهمندان به امام موسی صدر حضور یافت و با آنان دیدار و گفتوگو کرد.
جعفریان در پاسخ به سؤالی دربارۀ اینکه سختترین و شیرینترین بخش کار، در مراحل نوشتن کتاب «سید موسی صدر؛ هفت روایت خصوصی» چه بوده است، گفت: درواقع، سختترین بخش و شیرینترین بخش کار یکی بود و آن خود شخصیت آقای صدر و مواجهۀ من با چنین سوژهای است. از لحظهای که انجام دادن این کار را پذیرفتم و آغاز کردم، با خودم فکر کردم که واقعاً چه کار دارم میکنم و البته درگیریام با این سوژه را در مقدمۀ همین کتاب توضیح دادهام.
جعفریان گفت: نمیدانم این حالت چیست، شاید کسی اسمش را جاهطلبی بگذارد یا کنجکاوی. برای خود من نوعی کنجکاوی است و شاید البته جاهطلبیاش هم در همین کلنجار رفتن و کنجکاویاش باشد.
نویسندۀ کتاب «بودن با دوربین» گفت: گاهی از من پرسیدهاند که شما که آدمی هستید آرام و حداقل در ظاهر، تودار و آرام هستید، چرا همیشه سراغ آدمهایی میروی که در زندگیشان و کاراکترشان ماجرایی دارند، چرا همیشه سراغ آدمهای «ناراحت» و «درگیر» میروی. و واقعاً برای من این کلنجار رفتن و این درگیر شدن با چنین انسانهایی هرچند سخت است، شیرین و جذاب هم هست، این بود که گفتم سختترین و شیرینترین بخش کار من یکی است.
جعفریان در بخش دیگری از سخنانش از دشواریهای نوشتن زندگینامه در «اینجا» سخن گفت. او گفت: تفاوت عمدهای که ما با غرب داریم در این است که «اینجا» نوعی فرهنگ پوشیدگی و پردهپوشی وجود دارد. نمیگویم این بد است یا خوب. شاید هم یک ویژگی و حسن باشد برای ما، اما این تفاوت وجود دارد و من در کارهایی که برای روایت زندگی شخصیتهای مختلف کردهام، با آن مواجه بودهام.
او توضیح داد که: این فرهنگ که اتفاقاً ربطی به روشنفکر بودن یا نبودن خانوادهها هم ندارد، و من در کارهای بسیاری، از جمله نوشتن زندگی کاوه گلستان با آن مواجه بودم، کار را با دشواریهای خاص خودش مواجه میکند. آدم باید مدام حواسش باشد چه مینویسد وگاه مجبوری بخش عمدۀ کاری را که کردهای منتشر نکنی.
جعفریان دربارۀ فرم کتاب «هفت روایت خصوصی» نیز گفت: در ابتدای کار، فرم مشخصی تحمیل نشده بود بر کار، شروع به گردآوری اطلاعات کردم تا مشخص شود چه فرمی مناسب آن است و این بود که در نهایت کار تشخیص دادم که این فرم، یعنی کنار هم گذاشتن، چند روایت از آدمهای مختلف، دربارۀ آقای صدر مناسبتتر است.
این دیدار از ساعت ۳۰: ۱۶ روز سهشنبه، شانزدهم اردیبهشت برگزار شد. در غرفۀ کوچک دوازدهمتری مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، غرفۀ شمارۀ ۶ راهرو ۲۸ سالن شبستانِ مصلی.
خبرنگارهای چند رسانه بودند. عکاسها. و مخاطبان خانم جعفریان. و علاقهمندان امام موسی صدر. کسانی که مدتها بود خبردار شده بودند خانم جعفریان مشغول نوشتن زندگینامۀ امام موسی صدر است و حالا خبر چاپ شدن این کتاب، به انتظارشان پایان داده بود و اشتیاق برای خواندن کتاب داشتند. و دیدنِ حبیبه جعفریان. و خدا قوت گفتن. و سؤال کردن.
از ابتدای حضور مهمان غرفه، میزبان غرفه، خانم حورا صدر، فرزند امام موسی صدر و مدیر مؤسسۀ فرهنگی تقحیقاتی امام موسی صدر هم حضور داشت. و با مراجعه کنندگان به گفتگو پرداخت.
مدیر محترم انتشارات سپیده باوران، آقای عابس قدسی هم به غرفه آمد و با نویسندۀ کتاب و مخاطبان و بازدیدکنندگان همکلام شد.
کتاب «سید موسی صدر: هفت روایت خصوصی» را انتشارات مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر با همکاری انتشارات سپیدهباوران در در ۲۲۰۰ نسخه برای نخستین بار در بهار ۱۳۹۳ با قیمت ۷۰۰۰ تومان منتشر کرده است.