غازی العریضی وزیر اطلاع رسانی لبنان، روز پنجشنبه تاکید کرد که دولت
لبنان برای کشف حقیقت ترور رفیق حریری نخست وزیر پیشین و نیز ربوده شدن
امام موسی صدر رهبر شیعیان این کشور با جدیت تلاش میکند.
العریضی در آیین قدردانی از نقش دست اندرکاران رسانههای داخلی و خارجی در لبنان که در هتل ماریوت بیروت برگزار شد، افزود: حریری و امام صدر برای دور ماندن جامعهٔ تکثرگرای لبنان از خطر فتنهٔ داخلی زحمت بسیار کشیدند و اکنون دولت و رسانههای این کشور باید کوشش خود را برای روشن شدن سرنوشت امام صدر و شناسایی عاملان ترور حریری دو چندان کنند.
وی که از طایفهٔ دروزیان لبنان است، خاطرنشان کرد: هر چند رسانههای لبنان در راه مبارزه با تروریسم و آدمربایی و تلاش برای کشف حقیقت صدمه دیده و تاوان سنگینی را پس دادهاند با این همه باید به رسالت خویش با قوت ادامه دهند زیرا در ابتدای راه و در شرایط حساس و مهمی بسر میبریم.
وزیر اطلاع رسانی لبنان از تمام رسانههای دیداری، شنیداری و نوشتاری این کشور خواست با سلاح کلام و قلم فعالیتهای خیرخواهانه و انسان دوستانهٔ موسسات امام موسی صدر در جنوب این کشور که ادارهٔ آن را رباب صدر خواهر ایشان به عهده دارد، به طور کامل پوشش دهند.
العریضی با اشاره به این گفتهٔ امام صدر که سلاح زینت مردان است، گفت: مقصود رهبر شیعیان لبنان از سلاح، تنها سلاح نظامی نبوده، بلکه سلاح کلمه، قلم، اعتصاب، تجمع، تظاهرات و بیان مواضع در راه کشف حقیقت نیز بودهاست و او خود در راه نجات کشورش از این سلاحها در وقت مناسب استفاده کرد.
در آیین قدردانی از نقش دست اندرکاران رسانههای لبنان، ملحم کرم رییس اتحادیهٔ نویسندگان این کشور نیز اظهار داشت: امام موسی صدر دوستدار انسان و لبنان بود، به امور مردم اهتمام و بر لزوم وحدت ملی در این کشور تاکید داشت از این رو همهٔ طایفههای لبنان دوستدار او و خواهان رهایی وی هستند.
هر چند امام موسی صدر رهبری طایفهٔ شیعه را به عهده داشت اما از آنجا که توانست با اندیشه و عملش در راه وحدت ملی لبنان گامهای مهمی بردارد اکنون در این کشور به یک رهبر فراطایفهای مشهور است. کرم که یک شخصیت مسیحی است، افزود: رهبر ربوده شدهٔ شیعیان لبنان دارای اخلاق نیک، اندیشهای وسیع و هوادار آزادی و حرمت انسان بود و در راه آزادسازی این کشور از اشغال بیگانه، مقاومت کم نظیری از خود نشان داد. امام موسی صدر در سوم شهریور ۱۳۵۷خورشیدی ( ۲۵اوت ۱۹۷۸میلادی) برای دیدار رسمی از لیبی به همراه دو نفر از یارانش وارد این کشور شد و قرار بود پس از گذشت چند روز لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کند اما او هرگز به ایتالیا نرسید و در ۳۱اوت همان سال (نهم شهریور (۱۳۵۷ربوده شد.
دولت لیبی ادعا کرده که امام موسی صدر سوار هواپیمایی شده که قرار بوده عازم ایتالیا شود و او به این کشور عزیمت کرده است اما دولت رم بارها اعلام کرده که وی وارد ایتالیا نشده است. مردم لبنان بویژه شیعیان معتقدند که دولت لیبی امام موسی صدر را ربوده و زندانی کرده است و معمر قذافی رهبر این کشور مسوول جان وی است.