مراسم بیست و هفتمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان شب
گذشته با حضور جمع کثیری از شخصیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایرانی و
خارجی و دوستداران وی در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در این مراسم که شب گذشته (سه شنبه) در محل هتل انقلاب تهران و از سوی دفتر جنبش امل لبنان برگزار شد پس از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، لبنان و جنبش امل لبنان و قرائت آیاتی چند از قرآن مجید «عادل عون» نماینده جنبش امل لبنان در ایران به ایراد سخنرانی پرداخت و به اقدامات و فعالیتهای امام موسی صدر در لبنان اشاره کرد.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در ادامه این مراسم با اشاره به بیست و هفتمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر و اقدامات انجام شده برای روشن شدن وضعیت این رهبر شیعیان لبنان خواستار اقدامات بیشتر در این زمینه شد و مسئولیت ربوده شدن امام موسی صدر و دو همراهش را به عهده دولت لیبی و شخص معمر قذافی رهبر لیبی دانست. غلامحسین الهام رئیس دفتر رئیس جمهور سخنران سوم این مراسم بود که شخصیت امام موسی صدر را تنها متعلق به ایران، لبنان یا هر سرزمین دیگری ندانست و آن را متعلق به همه جامعه بشری دانست و بر انجام تلاشهای بیشتر در خصوص روشن شدن این پرونده تاکید کرد.
صدرالدین صدر فرزند امام موسی صدر نیز سخنران پایانی این مراسم بود که با اشاره به تحولات صورت گرفته در خصوص پرونده پدرش خواستار ادامه اقدامات ایران در این زمینه شد. در این مراسم که از سوی دفتر جنبش امل لبنان در تهران برگزار شده بود «صلاح زواوی»، «عدنان منصور»، «حامد حسن» سفرای فلسطین، لبنان و سوریه در تهران، سیداحمد موسوی معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور، مهدی کوچکزاده و سعید ابوطالب نمایندگان مردم تهران و جمع دیگری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، محمدباقر ذوالقدر جانشین فرمانده کل سپاه، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، صدرالدین؛ حورا و ملیحه صدر فرزندان امام موسی صدر، محمدعلی ابطحی معاون سابق حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور و جمع کثیری از دوستداران وی نیز حضور داشتند. امام موسی صدر در ۱۴ خرداد سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در شهر قم دیده به جهان گشود. پدر وی مرحوم آیت الله سید صدرالدین صدر، جانشین مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه قم و از مراجع بزرگ زمان خود بود.
وی در اواخر سال ۱۳۳۸ و به دنبال توصیههای حضرات آیات بروجردی، حکیم و شیخ مرتضی آل یاسین، وصیت مرحوم آیت الله سید عبدالحسین شرف الدین رهبر متوفی شیعیان لبنان را لبیک گفت و به عنوان جانشین آن مرحوم، سرزمین مادری خود ایران را به سوی لبنان ترک نمود و در آنجا اقدامات زیادی انجام داد. امام موسی صدر در ۳ شهریور سال ۱۳۵۷ و در آخرین مرحله از سفر دورهای خود به کشورهای عربی، بنا بر دعوت رسمی معمر قذافی وارد لیبی، و در روز ۹ شهریور ربوده گردید.
دستگاههای قضایی دولتهای لبنان و ایتالیا، و همچنین تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان، ادعای رژیم لیبی مبنی بر خروج امام از آن کشور و ورود ایشان به رم را رسما تکذیب کرد. مجموعه اطلاعات آشکار و پنهانی که طی دو دهه پیش بدست آمده دال بر آن هستند که امام موسی صدر هرگز خاک لیبی را ترک نگفته است. در این میان قرائن متعددی حکایت از آن دارند که امام موسی صدر همچنان در قید حیات بوده و چون برخی دیگر از علمای اسلامی، شرایط زندان حبس ابد را میگذراند.
آخرین خبری که در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۰ توسط سایت «جبهه نجات ملی لیبی» بر روی شبکه جهانی اینترنت منعکس گردید، مدعی آن است که امام موسی صدر در اواخر سال ۱۳۷۶ توسط برخی زندانیان زندان ابوسلیم شهر طرابلس مشاهده گردیده و اندکی پیش از ماه رمضان گذشته به مکانی دیگر انتقال یافته است.