امام موسی صدر تمام بار رسالت علمی و انقلابی را به تنهایی بر دوش، قلب و
عقلش کشید تا اینکه به لبنان بیاید و برای نشاندن و کاشتن بذر آن به دنبال
جایی بگردد، شاید نهال معرفت، فرهنگ، سیاست، اجتماع، دین حنیف و انقلاب بر
ضد ظالمین رشد و شکوفا شود و بلند همتان و پژوهشگران غذای روح و عقل و بدن
از آن بخورند و کسانی که خستهاند و بدنبال آرامش و امنیت هستند در زیر
سایه آن آرام گیرند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، عادل عون نماینده جنبش امل لبنان در ایران شب گذشته سهشنبه در مراسمی که به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان و بنیانگذار مقاومت لبنانی (جنبش امل) و دو همراه وی از سوی دفتر جنبش امل در ایران در محل هتل انقلاب تهران برگزار شده بود، با اشاره به شخصیت بزرگوار امام موسی صدر گفت: امام موسی صدر تمام بار رسالت علمی و انقلابی را به تنهایی بر دوش، قلب و عقلش کشید تا اینکه به لبنان بیاید و برای نشاندن و کاشتن بذر آن به دنبال جایی بگردد، شاید نهال معرفت، فرهنگ، سیاست، اجتماع، دین حنیف و انقلاب بر ضد ظالمین رشد و شکوفا شود و بلند همتان و پژوهشگران غذای روح و عقل و بدن از آن بخورند و کسانی که خستهاند و بدنبال آرامش و امنیت هستند در زیر سایه آن آرام گیرند.
وی یکی از اولین کارهایی که امام صدر به آن اقدام کرد را جستجوی عقلهای جوان که دین را تعقل کردند و به آن ایمان داشتند و میدانستند که اسلام دین عقبماندگی، جهل و تعصب نیست بلکه دین حیات دنیا و آخرت، پیشرفت و بخشش است، دانست و خاطرنشان کرد: امام موسی صدر به سوی این گروهها روی آورد و برای اصلاح آنها همانند دیگر علمای دین فقط به موعظه هفتگی، مناسبتها و حسینیهها اکتفا نکرد، بلکه به تاسیس پروژههای خیریه که دست جوانان را بگیرد و به سوی کشتی نجات ببرد و از نابودی نجات دهد، پرداخت.
عادل عون با اشاره به اشغال سرزمین فلسطین توسط دشمن صهیونیستی و تداوم اعمال تجاوزگرانه این رژیم علیه لبنان و اعراب و همچنین ایجاد اختلافهای مذهبی، قبیلهای، سیاسی و اجتماعی بین آنها از سوی این رژیم، اظهار داشت: در این زمان امام صدر با تمام توان وارد عمل شد و جنبش محرومین متشکل از مخلصان و فرزندان این وطن را تشکیل داد که بعدها بخش مقاومت لبنانی «امل» از آن تشکیل شد.
به گفته نماینده جنبش امل لبنان در ایران، تشکیل این مقاومت حس دینی و شعور وطن دوستی را بیدار و وحدت و همبستگی لبنان و همزیستی بین مسلمان و مسیحی و همچنین مقاومت فلسطینی را حفظ کرد و این مقاومتها با روح صدری و خمینی گونه توانست دشمن را شکست دهد و از اشغالگریها آزاد کند.
وی اضافه کرد: آنچه امام موسی صدر عطا کرد، روح ایثارگری بالا، بالا بردن حس اسلامی و وطن دوستی بود و این روح بود که توانست نسلهای مقاومت لبنانی را تربیت و جامعهای مقاوم تاسیس کند که توانست دشمن اسرائیلی را با اولین شکست خود در تاریخ آشنا کند و پیروزی و آزادی را برای این وطن به ارمغان آورد.
عادل عون همچنین به اقدامات امام موسی صدر در حوزه اجتماعی پرداخت و افزود: همانطور که امام موسی صدر نمونه و الگویی در دوران صلح بود در دوران جنگ نیز الگو بود که باعث خاموش شدن شعلههای کشتار قبیلهای در یک وطن و در بین برادران یک قبیله و خانواده در سطح شهر و روستا شد.
نماینده جنبش امل لبنان در ایران با طرح این پرسش که چه کسی این مرد بزرگ را از میدان جهاد خود پنهان کرد؟ گفت: آنها کسانی هستند که با مقدرات و سرنوشت امت بازی میکنند که این امت در خواب و ضعف بماند تا استکبار بتواند از ثروتها و منابع بشری آن بهره برده و آن را به بردگی کشد.
وی با اشاره به ماه اوت، خاطرنشان کرد: ماه اوت دوباره برگشت بدون اینکه امام موسی صدر به آغوش خانواده، شاگردان و دوستداران و اعضای مقاومت بازگردد زیرا دستی مخفی که این جرات را به خویش داد و او را در تاریکی مخفی کرد هنوز قطع نشده و هنوز قدرت انجام جنایتها و بازیهایش را دارد.
عادل عون در پایان گفت: ما امید فراوانی به رهبران و ملت جمهوری اسلامی ایران که امام موسی صدر را خوب میشناسند، داریم.
گفتنی است در این مراسم صدرالدین، حورا و ملیحه صدر فرزندان امام موسی صدر، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، غلامحسین الهام رئیس دفتر رئیس جمهور، محمدباقر ذوالقدر جانشین فرمانده کل سپاه، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سفرای فلسطین، لبنان و سوریه و جمعی از دوستداران امام موسی صدر حضور داشتند.