فرزند امام موسی صدر گفت: معتقدم نمیتوانیم بگوییم که قذافی عامل بوده
است؛ چرا که تحقیقات نشان میدهد وی شخصا این مسوولیتها را بر عهده داشته
است.
به گزارش خبرنگار سیاسی _ خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فرزند امام موسی صدر در میزگرد مطبوعاتی با عنوان «سالگرد ناپدید شدن امام موسی صدر» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پس از ربوده شدن امام موسی صدر برخی اتهامات مبنی بر اینکه جنبش امل، خود سعی در ناپدید کردن و خاموش کردن امام موسی صدر داشته است مطرح شد.
در اینباره چه توضیحی دارید؟ گفت: برخی در آن زمان این مساله را مطرح کردند و حتی گفتند علت ناپدید شدن امام موسی صدر را از کسی بپرسید که جای وی آمده است. اما ما مدعی هستیم که دشمن اصلی امام صدر، رژیم صهیونیستی در دو سه دههٔ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. بنابراین نمیتوانیم نقش رژیم صهیونیستی را در این زمینه نبینیم.
وی گفت: اعضای جنبش امل و نبیه بری از دوستان و همراهان و همفکران امام صدر بودهاند اما با تمام این مسایل مدارک بسیاری به دست آمده است. همهٔ آنها حاکی از مسوولیت شخص قذافی و دولت لیبی در این خصوص است. همچنین تحقیقات قضایی نشان داده است که مسوولیت شخص قذافی در این زمینه بیش از هر عامل دیگری است.
صدر در بیان رد اتهام دخالت جنبش امل در ربودن امام موسی صدر گفت: پیروزی علیه اسراییل، گفتوگوی بین ادیان و رسیدن به صلح در لبنان مسایلی بوده است که امام صدر با جدیت پیگیری میکردند و حتی سند طائف در ۱۹۷۴ در حالی که هنوز جنگ لبنان شروع نشده بود شبیه سندی است که امام صدر برای صلح بین ادیان و طوایف در لبنان ارایه کرده بودند و هنوز افراد و همکاران امام صدر در مواضعشان جای خالی ایشان را یادآوری میکنند. وی گفت: شاید یکی از دلایل اصرار دولت لبنان برای پیگیری سرنوشت امام صدر، نیاز اینجامعه به حضور مجدد ایشان باشد.
صدر گفت: خیلیها در نبودن امام صدر منفعت داشتند و بزرگترین واحدی که از این مساله سود میبرده است اسراییل است. بنابراین معتقدم نمیتوانیم بگوییم که قذافی عامل بوده است؛ چرا که تحقیقات نشان میدهد وی شخصا این مسوولیتها را بر عهده داشته است. وی افزود: قذافی معتقد بود لبنان باید منفجر شود و حکومت مذهبی به جای آن ایجاد شود که مسیحیان یا مسلمان شوند یا از لبنان خارج شوند و یا از بین بروند و تمام قدرت خود را صرف این هدف میکرد اما امام صدر معتقد بود برای حفظ اقتدار ادیان و بهویژه شیعیان اگر هم لبنانی وجود نداشت باشد یک لبنان خلق میکردیم. آنها معتقد بودند که اگر بخواهیم قدس را آزاد کنیم ابتدا باید جونیه که شهری مسیحینشین است را آزاد کنیم.
وی گفت: قذافی در پنج سال گذشته حدود ۲۰۰ سند از دستگاه اطلاعات امنیت لیبی به سازمان سیا داده است. صدر دربارهٔ آخرین اخبار از سلامت امام صدر و همراهانش گفت: برخی اخبار رسمی و اخبار دیپلماتیک و یا اخباری که از طریق تحقیقات قضایی به دستمان رسیده است، ما را به این نتیجه میرساند که این سه تن سلامت هستند. چه اخباری که نسبت به سلامت آنها بدبین است و چه اخباری که خوشبین است، ما را به این باور رسانده که امام صدر و همراهانشان در قید حیات و در اسارت قذافی هستند.
وی گفت: بعد از اینکه تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در لیبی آزاد شدند، بعضی از آنها دست خطی از امام صدر را ارایه کردند و یا برخی حضوری با امام صدر ملاقات کردهاند. این در حالی است که برخی از این زندانیان در حدود ۲۹ تا ۳۱ سال مفقود بودهاند. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نتیجهٔ پروندهٔ قضایی پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در لبنان گفت: از همان روزهای اول در لبنان تحقیقات حقوقی آغاز شد و دولت لبنان پیگیری این مساله را به عنوان توطئهای علیه امنیت ملی لبنان و فتنهای در طوایف این کشور آن را دنبال کرد. همچنین پیگیریهای خانواده در این چارچوب قرار گرفته است.
وی افزود: مسالهٔ پیگیری حقوقی سرنوشت امام صدر در ایران از زمانی آغاز میشود که شهید چمران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران بازمیگردد و از همان ابتدا این مساله مورد توجه دولت قرار میگیرد. وی گفت: از زمانی که آقای خاتمی رییسجمهور شدند، حرکت مجددی در این خصوص صورت گرفت اما متاسفانه ما در مقابل کسی قرار داریم که بسیار دروغ میگوید و دفعالوقت میکند.
وی گفت: معتقدم آقای خاتمی نه به خاطر نسبتشان با امام صدر پیگیر جدی این مساله بودند بلکه ایشان از روی عقیده و ضرورت معتقدند نگرش امام موسی صدر باید در جهان عرب و اسلام پیگیری شود اما اقدامات منفی قذافی موجب شد تا اقدامات آقای خاتمی در طی مسوولیتشان نتیجهای را در بر نداشته باشد.
صدرالدین صدر افزود: اقداماتی که در دولت آقای خاتمی صورت گرفت، در جمعآوری اطلاعات بسیار مثبت و قابل تقدیر است و این اطلاعات یقینا به دولت آقای احمدینژاد منتقل خواهد شد. صدرالدین صدر افزود: در مقابل امیدواریهایی که از پیگیری سرنوشت امام موسی صدر داریم، نگرانیهایی هم داریم؛ چرا که ما با شخصی مثل قذافی روبهرو هستیم. امام صدر و همراهانش در حال حاضر سلامت و در دست قذافی اسیر هستند اما هیچ اطمینانی نیست که بگوییم از این پس هم سالم خواهند بود.
صدر تاکید کرد: باید مراقب باشیم حادثهٔ شهید تندگویان پیش نیاید. وی گفت: یکی از بهترین راههای پیگیری سرنوشت امام موسی صدر معرفی ایشان است و اینکه بتوانیم تفکرات و اقدامات ایشان را از طریق رسانهها و مطبوعات به مردم برسانیم.
فلاحتپیشه نیز در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا در زمانی که دولت لیبی پاسخگوی سوالات ایران و خانوادهٔ امام صدر دربارهٔ سرنوشت ایشان نیست، تیم ملی فوتبال لیبی در ایران حضور مییابد؟ گفت: حضور تیم فوتبال البته جای انتقاد دارد اما مطمئنا در این کار عمدی نبوده است و صرفا یک برنامهٔ ورزشی بوده است.
همچنین سعید ابوطالب در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر راهکارهای پیش روی کمیتهٔ پیگیری سرنوشت امام موسی صدر گفت: ما از پتانسیلهای بینالمللی خوبی برخورداریم اما متاسفانه به لحاظ نقص حقوقی که در ایران وجود دارد، نمیتوانیم به راحتی پروندهای را دربارهٔ سرنوشت امام موسی صدر تشکیل داده و از مراجع داخلی به مراجع بینالمللی منتقل کنیم. بنابراین طرحی را در دست تهیه داریم تا مجلس به مجامع قضایی داخلی اجازه دهد در مورد پیگیری سرنوشت امام صدر از طریق دادگاههای داخلی اقدام کنیم که امیدواریم تا یکی دو ماه آینده بتوانیم این طرح را به مجلس ببریم.
وی با اشاره به بازی تیم ملی لیبی و ایران گفت: ما دربارهٔ بازی دو تیم ملی فوتبال لیبی و ایران تذکر داده بودیم اما متاسفانه تاثیری نداشته است. در عین حال که معتقدم میتوانیم از همهٔ امکانات سیاسی و دیپلماتیک برای فشار به دولت لیبی استفاده کنیم.