مترجم کتابهای «زندگی و مرگ» و «انفاق» اثر امام موسی صدر گفت: تفاسیر موضوعی، مطالب مطرح شده در قرآن را با هدف کاربردی کردن مفاهیم در جامعه بررسی میکنند و هدف اینگونه تفاسیر این است که در جامعه تبیین کنند که پرداختن به قرآنکریم تنها با هدف ثواب اخروی نیست و نباید تنها به قرائت قرآن برای دستیابی به ثواب اخروی اکتفا کرد، بلکه استفاده از مفاهیم قرآنی به تعالی و سعادت افراد در جامعه کمک درخوری میکند.
علیرضا محمودی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) عنوان کرد: در واقع، محتوای تفاسیر موضوعی دینی، ناظر به مسایل اجتماعی انسانهاست و باید راهگشای مسایل اجتماعی روز جامعه باشد.
محمودی اظهار کرد: تفسیر موضوعی به معنای گردآوری آیات مربوط به یک موضوع و تبیین آن برای استخراج نظر قرآن کریم درباره همان موضوع است و کمک شایانی به کاربردی کردن مفاهیم قرآنی در جامعه میکند.
نویسنده کتاب «زندگی شهید محمدباقر صدر» گفت: کتاب «زندگی و مرگ» ششمین جلد از مجموعه تفاسیر امام موسی صدر و مربوط به حیات و ممات انسان است و برداشت امام موسی صدر درباره مرگ و زندگی انسان را دربر میگیرد. مرگ تنها مختص اشخاص یا جانداران نیست، بلکه امتها نیز ممکن است دچار مرگ شوند. امام موسی صدر با اشاره به عبارت «قول سدید» از مرگ کلمات هم صحبت میکند و معتقد است برای رسیدن به رشد و تعالی در این دنیا باید تلاشی مضاعف انجام داد، چرا که تعالی دنیوی نیز به اندازه تعالی و سعادت اخروی اهمیت دارد.
وی افزود: مثلا بنا به نظر امام موسی صدر «انفاق» ناظر به مسائل اجتماعی دنیای ما است و انفاقکننده چون سطح اجتماعی مردم را بالا میبرد، نخستین کسی است که به سود دست پیدا خواهد کرد و این عمل انسانی نه تنها سعادت بشری را تضمین میکند، بلکه آرامش و آسایشرا در این دنیا رقم میزند.
محمودی عنوان کرد: امام موسی صدر نیز به جامعه صالح اعتقاد داشت و تمام تلاش وی ساختن جامعهای سالم بود و تلاش او در لبنان زمینه را برای ساختن جامعهای سالم فراهم کرد.
دو کتاب «زندگی و مرگ» و «انفاق» به قلم امام موسی صدر با ترجمه علیرضا محمودی به تازگی از سوی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر منتشر شده است.