دولت و افراد تأثیرگذار در جمهوری اسلامی ایران باید از تمام تواناییها و ظرفیتهای موجود در دستگاه دیپلماسی برای آزادی امام موسی صدر و همراهنشان از زندانهای سری لیبی استفاده کنند.
«حورا صدر»، مدیر مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) بهمناسبت سیوپنجمین سالروز ربودهشدن امام موسی صدر، این رهبر آزاده شیعیان، با بیان این مطلب گفت: دولت و افراد تأثیرگذار راهکارها و ظرفیتهای خود را بهتر از دیگران میدانند و کاملا در جریان اقداماتی که باید انجام دهند، هستند. حداقل انتظار ما این است که این راهکارها را مورد بررسی قرار دهند و ما به عنوان عضوی از خانواده امام موسی صدر، آماده هرگونه همکاری برای پیگیری این مسئله هستیم.
دختر امام صدر با اشاره به انتظارات خانواده از دولت یازدهم عنوان کرد: امیدوارم که بتوانیم همکاری نزدیکی با دولت جدید برای آزادسازی امام موسی صدر داشته باشیم. زمانی فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران رضایتبخش خواهند بود که امام موسی صدر به همراه دو نفر از یارانش، آزاد شوند و به آغوش خانواده و به صحنه فعالیت خود بازگردند.
مدیر مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات کمیته پیگیری پرونده ربودن امام موسی صدر تصریح کرد: پس از سقوط قذافی، کمیته رسمی پیگیری پرونده ربودن امام موسی صدر توسط دولت لبنان تشکیل شد که به صورت مستقیم با دولت جدید لیبی در ارتباط است. اعضای این کمیته طی سفرهایی با مقامات لیبی دیدار و گفتوگو کردند و همچنان درحال پیگیری پرونده هستند، ولی انتظاری که از دولت لیبی برای همکاری میرفت، متأسفانه برآورده نشده است؛ چراکه روند پیگیری بسیار کند پیش میرود و اقدامات لازم مدام به تعویق میافتد.
حورا صدر با تأکید بر اینکه خانواده صدر به دنبال آزادی امام موسی است و نه مشخص شدن سرنوشت وی، بیان کرد: ما به دنبال آزادی امام موسی صدر هستیم نه در پی مشخص شدن سرنوشت وی یا حل شدن یک معما؛ چراکه معتقدیم امام موسی در یکی از زندانها یا اماکن سری لیبی زندانی است و تلاش همگانی باید برای یافتن این محل و آزادی امام موسی صدر و همراهانشان صورت بگیرد.
مدیر مؤسسه صدر در پاسخ به سؤالی درباره نقش سیفالاسلام، پسر قذافی، در تعیین روند پرونده امام موسی صدر، گفت: زمانی که امام صدر ربوده شد، سیفالاسلام سن کمی داشت و به صورت مستقیم با این پرونده درگیر نبود، ولی ممکن است که از این پرونده مطلع باشد و بتواند سرنخهایی برای ادامه تحقیق در اختیار مسئولان قرار دهد. همچنین احتمال این وجود دارد که وی از طریق پدرش اطلاعاتی درباره امام موسی صدر داشته باشد، ولی به هرحال انتظار کمیته پیگیری این است که از افرادی که اطلاعاتی درباره محل نگهداری امام موسی صدر داشته باشند، تحقیق جدیتری صورت بگیرد.
هماهنگی فکر و رفتار از مهمترین ویژگیهای امام صدر بود
وی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اینکه مؤسسه امام صدر در پی انتقال افکار و اندیشههای این عالم شیعی به نسل جوان است، تصریح کرد: بخشی از فعالیتهای مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر معرفی افکار و اندیشههای امام موسی از طریق انتشار کتاب یا انتشار مقالات و سخنرانیها در سایت رسمی مؤسسه است.
حورا صدر با ذکر اینکه ویژگی جامعیت امام موسی وی را از دیگران متمایز کرده است، عنوان کرد: امام موسی صدر اندیشههای خود را فقط در جنبه نظری مطرح نکردند، بلکه وارد عمل شدند و در تعامل با مردم سعی کردند سطح سیاسی، فکری، اقتصادی، فرهنگی و دینی جامعه را ارتقاء ببخشند. هماهنگی فکر و رفتار امام موسی صدر از مهمترین ویژگیهای وی بود؛ هر رفتاری که از امام موسی صدر سر میزد، ریشه در مبانی فکری وی داشت و اینگونه نبود که وی حرفی بزند یا شعاری بدهد و خود به آن عمل نکند.
وی تأکید کرد: اگر رفتار امام موسی صدر را بررسی کنیم، مشاهده خواهیم کرد که وی همیشه برای ایجاد وحدت میان مذاهب و همزیستی میان پیروان ادیان و فرقههای مختلف تلاش میکرد. اگر امروز وی در میان ملت مسلمان حضور داشت، فکر میکنم که وضعیت امروز منطقه ما بهتر بود و لااقل آگاهی بیشتری بین مردم درباره لزوم همزیستی مسالمتآمیز وجود داشت.
دختر امام موسی صدر در پایان سخنانش به لغو مراسم سیوپنجمین سالگرد ربودهشدن امام موسی در لبنان نیز اشاره و عنوان کرد: به مناسبت سیوپنجمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر قرار بود برنامهای در لبنان برگزار شود که به دلیل وضعیت حاکم بر این کشور، لغو و به زمان دیگری موکول شد؛ ولی دفتر جنبش امل برنامه ویژهای برای سهشنبه، دوازدهم شهریورماه، در تهران تدارک دیده است که طی روزهای آتی اطلاعرسانی بیشتری درباره آن صورت خواهد گرفت.
ویژهنامه ایکنا در خصوص ابعاد شخصیتی و اندیشههای قرآنی امام موسی صدر را اینجا بخوانید!