عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، دامنه تلاشهای امام موسی صدر برای بهبود وضعیت لبنان را از راهاندازی حرکةالمحرومین تا زمینه ایجاد حزبالله توصیف کرد.
اسماعیل کوثری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت درآستانه سالروز ربایش امام موسی صدر در ۹ شهریور ۱۳۵۷ گفت: از زمان ربایش امام موسی صدر، خبرهای ضدونقیضی از گوشه و کنار دنیا در رابطه با وضعیت امام موسی صدر رسیده اما هیچکدام دقیق و موثق نبوده و نتوانسته وضعیت ایشان را مشخص کرده باشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرنگون شدن قذافی در لیبی به عنوان کشوری که امام موسی صدر در آنجا مفقود شده، افزود: با اینکه بعد از تغییر و تحول سیاسی در لیبی، پیگیریهای متعددی از کانالهای مختلفی صورت گرفته ولی هنوز هیچ خبری در این خصوص مبنی بر پیدا شدن جنازه امام موسی صدر، سلامت او و یا مکان زندگی وی سندیت ندارد.
وی درباره تلاشهای امام موسی صدر برای بهبود وضعیت لبنان توضیح داد: امام موسی صدر و شهید چمران، برای مردم لبنان مخصوصا جنوب این کشور و شیعیان آنجا اقدامات اساسی و زیربنایی انجام دادهاند که تاسیس سازمان سیاسى مذهبى حرکةالمحرومین بر اساس مبادى و اصول ترسیم شده از سوى امام موسى صدر، نمونه آن است.
این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به تشکیل سازمان امل ادامه داد: تشکیل یک گروه مقاومت نظامى در لبنان در برابر تجاوزات رژیم اشغالگر قدس و توطئههاى مزدوران رژیم صهیونیستی به منظور بیرون راندن لبنانىها از سرزمین هاى خود موجب تأسیس سازمان امل شد که انسجام مطلوبی میان جوانها و مردم لبنان به وجود آورده بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: فعالیتهای امام موسی صدر برای مردم لبنان و بهخصوص شیعیان این کشور، زمینههای شکلگیری حزب الله لبنان را فراهم کرد که امروز به چنان قدرتی رسیده که میتواند از مرزهای لبنان در برابر مهاجمان دفاع کند.
امام موسی صدر، رهبر سیاسی و فکری شیعیان لبنان است که در سفرش به لیبی در سال ۱۳۵۷ بعد از ملاقاتش با قذافی، ناپدید شد و تاکنون نیز اطلاعی از شهادت یا حیات وی به دست نیامده است.