صدرالدین صدر، فرزند امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان، محاکمهٔ فوری «معمر
قذافی» رهبر لیبی و ۱۷تن از دیگر متهمان پرونده ربوده شدن امام موسی صدر
را خواستار شد.
صدر روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار «ایرنا» افزود: ما خواهان محاکمه فوری قذافی و دیگر همدستان وی در شورای عالی دادگستری لبنان به اتهام دست داشتن در ماجرای ربوده شدن امام صدر هستیم. وی تاکید کرد: قذافی و دیگر متهمان از دریافت ابلاغ دادگاهبیروت پایتخت لبنان برای شرکت در جلسهٔ تحقیق و بازجویی خودداری کردند و این مخالفت دلیل و نشانهٔ دیگری بر مسوول بودن وی و دیگران در این ماجرا است.
نخستین جلسهٔ تحقیق و بازجویی از متهمان پرونده ربوده شدن رهبر شیعیان لبنان و دو همراهش امروز (چهارشنبه) در دادگاه شهر بیروت برگزار شد و متهم ردیف اول این پرونده یعنی معمر قذافی و دیگر متهمان یا وکیلانشان در دادگاه حاضر نشدند.
امام موسی صدر در سال ۱۹۷۸میلادی به اتفاق دو همراهش به نامهای شیخ «محمد یعقوب» روحانی و «عباس بدرالدین» روزنامهنگار برجسته لبنانی در آخرین مرحله از سفر دورهای خود به برخی کشورهای عربی و به دعوت رسمی «معمر قذافی» رهبر لیبی به این کشور سفر کرد و در آنجا ناپدید شد. چندی بعد و به دنبال پیگیری مردم و مقامهای لبنان و مطبوعات منطقه، دولت لیبی با انتشار بیانیهای رسمی اعلام کرد که میهمانانش، لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کردهاند. دو سال بعد و در سال ۱۹۸۰میلادی دستگاه قضایی ایتالیا پس از تحقیق و بررسی این پرونده اعلام کرد که امام موسی صدر و همراهانش هرگز با پرواز مورد ادعای لیبی وارد «رم» نشدند و مستندات دولت لیبی در این مورد ساختگی است.
صدرالدین صدر گفت: بنا به درخواست دولت لیبی بار دیگر پرونده مورد تجدید نظر قرار گرفت و رای صادر شده، تایید رای دادگاه اول بود و دادگاه تجدید نظر اضافه کرد که امام موصی صدر و همراهانش از هیچ طریقی وارد خاک ایتالیا نشده و حتی عبور ترانزیت هم نداشتهاند.
این در حالی است که رییس مجلس شورای اسلامی ایران امروز در نشست مجلس نامه امضا شده ۱۵۰نماینده درباره ماجرای امام صدر را قرائت کرد. در این نامه که نسخهای از آن را مرکز مطالعات امام موسی صدر به ریاست صدرالدین صدر برای دفتر ایرنا نمابر کرد، آمده است: پس از ۲۷سال از ربودن امام موسی صدر در لیبی، نتایج دادگاههای ایتالیا و لیبی و اسناد منابع اطلاعاتی و امنیتی، همگی مسوولیت رهبران لیبی در ربودن امام صدر را تایید میکند. این نمایندگان در نامه خود تاکید کردند که مجلس شورای اسلامی ایران به نمایندگی ملت ایران این جنایت علیه انسان و بشریت را محکوم میکند.
در این نامه با تشریح نقش تاریخ ساز امام موسی صدر در وحدت لبنان و همزیستی مسلمانان و مسیحیان این کشور آمده است: مجلس شورای اسلامی وظیفه تاریخی، قانونی، انسانی، ملی و دینی خود میداند تا آزادی امام صدر از زندانهای لیبی، همه راهکارهای قانونی در داخل و در عرصههای بینالمللی را پیگیری کند. نمایندگان مجلس، از دولت خواستهاند که برای روشن شدن حقیقت ماجرای امام صدر، محاکمه توطئهگران و عاملان ربودن وی و آزادی ایشان، از همه راههای قانونی تلاش کند.