سیو پنجمین سالروز ربایش امام موسی صدر و همراهانش ۳۱ آگوست (۹ شهریور) در شهر نبطیه لبنان برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) جنبش امل لبنان در سی و پنجمین سالروز ربایش امام موسی صدر و شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین از همراهان امام مراسمی را در ۳۱ آگوست در شهر نبطیه برگزار میکند.
به نوشته روزنامهٔ لبنانی النهار، برگزاری این مراسم در حالی است که هنوز معمای «میزبانی» معمر القذافی، رهبر سابق لیبی از امام موسی صدر و همراهانش ناشناخته مانده است.
النهار افزود: بعد از گذشت دو سال از تماسهای مسوولان لبنانی با طرف لیبیایی به واسطه کمیته رسمی پیگیری مساله ربایش امام موسی صدر، ملاحظه میشود که روند بسیار کندی بر تحقیقات در این خصوص حاکم شده است البته باید گفت که شرایطی که لیبی در آن به سر میبرد شرایط سیاسی بسیار دشواری است و مردم این کشور از مشکلات و بحرانهای داخلی و خارجی بسیاری رنج میبرند که یکی از این مسایل مساله غیبت امام موسی صدر است.
این روزنامه نوشت: دستگاه قضایی لیبی طی ماههای اخیر روی این مساله کار کرد اما نهایتا به نتایج اشتباهی دست یافت چرا که مسوولان ذیربط گمان میکردند جسدی که در زندان ابوسلیم در غرب طرابلس کشف شده، متعلق به امام صدر است اما بعد از انجام آزمایشات دی. ان.ای بر روی آن در یکی از آزمایشگاههای وابسته به سازمان ملل در بوسنی، مشخص شد که نمونه آزمایششده با دی. ان.ای امام صدر و خانوادهاش تطابق ندارد بلکه متعلق به منصور الکیخیا، وزیر امور خارجه پیشین لیبی است که قذافی او را از مصر ربود و بعدها او را اعدام کرد.
به نوشته النهار، قذافی ابتدا برای خوشگذرانی الکیخیا را زندانی کرد و شکنجه و بعدها اعدام وی را در این زندان شاهد بود.
کمیته پیگیر مساله امام صدر بعدها اعلام کرد که بعد از دست نیافتن به دلایل و شواهدی که نشان از کشته شدن امام صدر و همراهانش باشد، به وظایف حقوقی خود ادامه داد.
این کمیته (به دلیل همکاری نکردن) دستگاه قضایی لیبی و مسوولان ذیربط آن در این پرونده، به حدی از نارضایتی رسیدند تا جایی که مصطفی عبدالجلیل، رییس سابق شورای انتقالی لیبی در اقدامی شتابزده در یکی از مصاحبههای خود اعلام کرد که صاحب جسد یافت شده امام موسی صدر است.
از جولای گذشته بعد از آنکه مسوولان طرابلس به این اظهار نظر عجولانه پرداختند و فرضیات دیگری را هم برای این تحقیقات سری مطرح نکردند، تماسی میان طرفهای لبنانی و لیبیایی انجام نشد و این در حالی است که هنوز شش تن از افسران و مسوولان اطلاعات دوره قذافی در زندان به سر میبرند و تا کنون از آنها درباره امام صدر سوالی نشده است.
النهار افزود، مسوولان فعلی لیبی از پاسخگویی به هر گونه سوالی در این باره خودداری میکنند و این در حالی است که شخصیتهای دیگری در دوره قذافی بودند که اکنون در خارج از لیبی به سر میبرند و نه سوالی از آنها شده و نه بازجویی از آنها صورت گرفته است و مساله غافلگیر کننده این است که طرابلس غربی از لبنان خواسته تا به آن در (بازداشت) لیبیاییهایی که اکثر آنها در کشورهای آفریقایی از جمله نیجر به سر میبرند، کمک کند.
به نوشته این روزنامه در حال حاضر خانواده امام موسی صدر به دلیل کندکاریهای طرف لیبیایی دوران دشواری را سپری میکنند. در عین حال کمیته لبنانی پیگیر پرونده امام صدر اعلام کرده است که در برابر چالشهای پیش رو تسلیم نخواهد شد. در حال حاضر اعضای انی کمیته چندین بار از طرابلس و دیگر شهرهای لیبی بازدید کرده و پیامهایی را از سوی مسوولان لبنانی برای مسوولان عرب به منظور کشف حقیقت پرونده امام موسی صدر، رساندند.
این روزنامهٔ لبنانی در بخش پایانی این گزارش آورده است: در اینجا مساله بازگشایی سفارت لیبی در بیروت باقی میماند که به نظر میرسد با وجود درخواستها برای بازگشایی آن، این مساله تا زمان مشخص نشدن مساله ربایش امام صدر، اتفاق نخواهد افتاد.