مقامات لبنانی و خانواده امام و آنها که دغدغه این موضوع را دارند دست روی دست نمی گذارند و معطل همکاری دولت لیبی نمی مانند. آنها از روش های دیپلماتیک و رسانه ای اقدام می کنند تا دولت لیبی را از سبک شمردن این گونه مسایل منع کنند.
منبع: روزنامۀ دیلی استار
شنبه، 1 ژوئن 2013
11 خرداد 1392
مترجم: علی جعفرآبادی
به گزارش دیلی استار، یک منبع آگاه نزدیک به خانواده امام صدر از نارضایتی آنان از تعلل دولت لیبی در پیگیری قضیه ربودن امام صدر خبر داد.
این منبع که خواست نامش فاش نشود گفت: "همکاری کافی از طرف لیبیایی وجود ندارد و مقامات لیبی تمایلی به انجام تحقیقات لازم ندارند و آنها دائم وقت کشی می کنند".
امام موسی صدر، رهبر بانفوذ شیعیان لبنان در بازدیدی از لیبی در ماه اوت 1978به همراه شیخ محمد یعقوب و روزنامه نگار عباس بدرالدین ناپدید شد.
این منبع آگاه در ادامه گفت: مقامات لبنانی و به ویژه خانواده امام موسی صدر شواهد کافی برای اثبات کم اهمیت بودن این موضوع برای لیبی سراغ دارند و به زودی اقدام مقتضی را علیه لیبی به عمل خواهند آورد. مقامات لبنانی و خانواده امام و آنها که دغدغه این موضوع را دارند دست روی دست نمی گذارند و معطل همکاری دولت لیبی نمی مانند. آنها از روش های دیپلماتیک و رسانه ای اقدام می کنند تا دولت لیبی را از سبک شمردن این گونه مسایل منع کنند.
از ناپدید شدن رمزآلود امام صدر در لیبی بیش از 33 سال می گذرد و این موضوع باعث تنش میان لبنان و رژیم معمر قذافی، رهبر لیبی، بوده است. قذافی همیشه ادعا می کرد که امام لیبی را به قصد ایتالیا ترک کرده. دولت ایتالیا همواره این موضوع را رد کرده است.
در حالی که قوه قضائیه لبنان در سال 2008 علیه قذافی و شماری از همدستانش در ربودن امام صدر اقامه دعوا کرد؛ تلاش ها برای تحقیق درباره ناپدید شدن امام صدر در ژانویه 2012 و پس از سرنگونی دیکتاتور دیرین لیبی آغاز شد. کمیته قضایی لبنان که عهده دار پیگیری این مساله با همکاری مقامات لیبیایی است، از دو سال پیش تشکیل شده است.
نقطه عطف این قضیه در ماه آوریل گذشته، اتفاق افتاده است. زمانی که رئیس شورای انتقالی ملی لیبی، مصطفی عبدالجلیل، گفت: مقامات لیبی تقریبا مطمئن هستند که پس از پاکسازی طرابلس از نیروهای وفادار به قذافی، بقایای جسد امام صدر در یک گور دسته جمعی کشف شده است.
این منبع آگاه به دیلی استار گفت: آزمایش DNA انجام شده نشان داد که جسد متعلق به کیخیاست.
بر اساس اظهارات این منبع، مقامات لیبیایی با گروه تحقیق لبنانی همکاری نمی کنند و از تحقیق و بازجویی از نزدیکان قذافی که اکنون در زندان های لیبی هستند سر باز می زنند.
کمیته تحقیق لبنانی سال گذشته عبدالله سنوسی ،رییس سابق سرویس اطلاعات لیبی، را به مدت پنج ساعت در موریتانی بازجویی کردند. ولی بر اساس گفته های این منبع آگاه، بازجویی های بیشتری از سنوسی باید صورت گیرد و او و دیگر مقامات لیبی و همچنین سیف الاسلام قذافی باید برای این امر تحت فشار قرار بگیرند.
وی افزود: ما واقعا علت اینگونه رفتار دولت لیبی را درک نمی کنیم. ما می فهمیم که این کشور در اوضاع فعلی بعد از قذافی در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلات امنیتی و سیاسی است؛ ولی این موضوع به هیچ وجه توجیهی برای سهل انگاری در پیگیری این پرونده نیست. این یک موضوع حزبی و گروهی نیست. یک مساله ملی است و دولت لبنان نیز نباید تا به نتیجه رسدن این پرونده از پا بایستد.